tisdag 20 november 2012


Som sagt, det är mycket granris nu :) tog med mig två små granar hem i lördags, drog upp dem med rötterna för då klarar de sig mycket bättre och när jag klurade på hur jag skulle kruka dem, så hittade jag mina "krukor" av hönsnät - dem har jag använt tidigare till just små granar.

Minns när jag satt på vardagsrumsgolvet en vårvinter för ett par år sedan och satt på golvet och knåpade och familjen skakade på huvudet, men allt jag gjort av hönsnät; krukor, odlingsklockor och strutar har kommit så bra till avändning.

Var snabbt uppe i skogen och plockade tjock Björnmossa och bottnade "krukorna" med den, det är bättre än jord som bara rinner rakt igenom nätet, håller fukten så granarna klara sig till våren, då jag planterar dem i vår skog (bra med återbruk :)

Den lilla vill Sofia ha i sin vindslägenhet, och det fungerar rätt bra, bara nätkrukan får suga vatten underifrån, gärna isbitar som smälter sakta och håller kylan.
Den "stora" granen får stå kvar ute och blir adventsgran - ser fram emot att adventspynta den :)
Nu när mer än halva november har gått, så känner jag att det vänder, det värsta är faktiskt över (november) och jag riktigt längtar efter advent, ljus, pyssel och och färgen röd :) Det är kul att leta julpyssel på nätet och Pinterest  har massor av kul grejor!
Önskar er en bra vecka ♥
13 kommentarer:

 1. Mycket gran(nt) blir det hos dig!
  Diggar dina hönsnätskrukor. Har en rulle stående i garaget. Kanske skulle man...

  Kram Tamara

  SvaraRadera
 2. Jättefint och jag känner lite panik. När ska jag till skogen och "sno" granar? Det är ju snart advent! Det måste alltså bli uppehållsväder i helgen som kommer. Så är det!

  Kram

  SvaraRadera
 3. Vad fint! Så snyggt med smågranar. Vilken bra idé med hönsnätskrukor, det måste jag prova. Jag har aldrig haft smågranar förut, men nu känner jag ett starkt begär:)).
  Ha det gott.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 4. Smågranar är riktigt fint! Smart tips det där med isbitar - ska lägga på minnet minsann.

  Kram

  SvaraRadera
 5. Så fint och praktiskt:) Vi planterade en gran i en kruka en gång för 30 år sedan, det var vår dotter (då två år) som ville ha en egen julgran på sitt rum. Efter jul o nyår och en väldigt mild vinter planterade vi granen i trädgården, den är stooooooooooooor nu:))) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 6. Som vanligt pysslar du och gör en massa kul saker, det där med hönsnät har jag gjort något liknande, fast som strutar.
  Jag blir lite full i skratt, för att en del ta hem granar små eller stora och en del
  har fullt upp med att plantera granar. Som min man gjort i oktober,2000 st granplantor
  var ett jäkla jobb,så nästa år lika mycke till.
  Men det blev super fint i nätet.
  Må fint/ Eva

  SvaraRadera
 7. Krukor av hönsnät.Vilket jättebra tips.Granarna blev så fina när du satt dom i mossan.MVH

  SvaraRadera
 8. Naturen har mycket fint att erbjuda. Smart med dina fina nätkrukor.
  Jag brukar vara sparsam med pyntet utomhus den här årstiden. Ibland snöar det flera dm på några dagar och allt blir begravt till april ungefär. :)
  Nu har vi ingen snö så häromdagen fick jag hem smågranar som jag placerat ut i en grupp och det lyfte faktiskt det tråkiga och vissna kring vår ytterdörr.
  Något som jag slarvat med i år är just att täcka ömtåliga växter med granris. Brukar göra det, men snön brukar ju lägga sig som en mjukt och skyddande täcke i normala fall.

  Må så gott!

  SvaraRadera
 9. Vilken bra idé med hönsnätskorgar! Den ska jag nog sno, tror jag.

  Kram, Karin

  SvaraRadera
 10. Så fint med granarna...jag hade ett par småtallar förra året men är sugen på smågranar i år. Fast då måste jag ta mig till en skog först....
  Kram :)

  SvaraRadera
 11. Så snyggt Lotta! Det känns nästan som din innovation! Och, mycket snyggt. /Anja

  SvaraRadera
 12. Men så rart det blev. Verkligen trevligt!

  SvaraRadera