onsdag 3 oktober 2012

Det var då själva f......


kan det aldrig sluta regna?!!! Det håller på dag efter dag, vecka efter vecka, inte en chans att komma ut efter jobbet!! Jag överdriver inte när jag skriver att gräsmattan är lervälling, idag skulle jag hämta lite Timjan och fötterna sjönk ned flera cm i gräsmattan! Marken är så mättad på vatten att allt regn som kommer, lägger sig överst och allt blir en geggig sörja. Tulpanlökarna som ligger i källaren och väntar på att få komma i jorden, de skulle ruttna bort om jag stoppade de i jorden nu.

I helgen var det i alla fall uppehåll en stund (ett par timmar på hela veckan) och trädgårdsmöblerna ställdes undan och den nya trädgårdsbordet jag fick av grannen - hade hjälpt henne lite med designen på hennes nya uteplats och byggandet av pergolan och jag beundrade hennes trädgårdbord, som hon köpt på annons på blocket, hon köpte fyra ! och jag hade tur att få ett av henne - hur som helst, nu ställde jag nya bordet på min uteplats tillsammans med gamla korgstolen som får hänga med en säsong till innan den kastasbort. Tänkte allt skulle få stå ute i vinter tillsammans med eldkorgen - kanske kan det sluta regna någon gång så jag kan höstfeja, tända på i eldkorgen och grilla lite korv.
Jag har fortfarannde  både pelargoner och andra krukor ståendes ute, det är milt väder, inga kalla nätter men insåg idag att om jag inte ställer undan dem så kommer de att drunkna totalt.
Så jag väntar på de där sköna, soliga höstdagarna..... gissar att ni också gör det :)
Tack för alla vänliga kommentarer i tidigare inlägg, de värmer i höstrusket skall ni veta, och jag hoppas på lite mer bloggtid i slutet på veckan, men kvällarna går så fort och jag gissar att det är samma för er :)

Ha det allra  bäst


11 kommentarer:

 1. Ihärdigt regnande gör ingen glad..... Usch. Alltså här har det varit ganska ok. Absolut för mycket regn och gråväder, men solen har tittat fram lite grann i alla fall emellanåt. Inte så mycket som jag skulle ha önskat. Men dock. Däremot har det varit alldeles för rysligt kallt. Kom så så tidigt i höst. Näe. Det är inte kul det heller. Inga lökar satta här heller. Men i helgen blir det nog. Har väntat på att alla beställningar ska komma. Och nu har alla gjort det utom en liten en :-) Så. Helgen får gäääärna vara solig. Hur kul är det att klafsa i lervälling som du säger när man ska sätta lökar. Nope. Inte kul alls. Håller tummarna för oss båda att vädret blir topp då. Varför inte redan imorgon :-))))

  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 2. Samma här, man får snart ha flytväst när man går ut i trädgården. Fint på din uteplatsen:)). Tack för påminnelsen, jag måste rädda in mina pelargoner under tak!
  Ha det gott.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Det här regnandet är fullständigt totalt URTRIST!!!!!! Man har ingen lust att göra något what so ever eftersom det regnar HELA tiden:( Har i alla fall fått in en hel del krukor som ska övervintras men många återstår, det får bli några då och då mellan skurarna. Vi får hoppas att det blir en lång fin vår och sommar nästa år nu - eller hur? :) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 4. Jag beklagade mig också precis över den blöta gräsmattan! Vilket fint bord du fått! Förresten så träffade jag Kia ikväll! Ha det gott!

  SvaraRadera
 5. Ja, fy 17, jag håller med dig. Trist väder! Eftersom du inte har satt dina lökar ännu, kan jag berätta, att jag läste en liten artikel om blomsterlökar. I vilt tillstånd växer tulpaner på väldränerade sluttningar (det kan man tänka på, när man planterar så man blandar upp hålet med lite sand). Det stod även, att man gott kunde sätta lökarna djupare än vad det i regel stod på de flesta lökförpackningar, gärna 20 cm djupt. Löken klarar att ta sig upp!! Men det här sista, tror jag mest berodde på att då skulle inte sork och råttor hitta dem lika lätt.

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 6. Håller med om att detta eviga regnande tar ju aldrig slut.Just nu hör jag hur det börjar knattra på fönstret igen.Så himla tråkigt.MVH

  SvaraRadera
 7. Kan bara hålla med dig Lotta i allt: Regnandet (%&^*?/("½) och att bordet är supersnyggt!
  Och att det är bäst att ställa pelargonerna i växthuset så de slipper regneländet.
  Annars gillar jag det milda vädret...men tydligen högtryck på G med lägra nattemperaturer.

  Ha det allra bäst själv!/Anja

  SvaraRadera
 8. Hejsan i " höstrusket ". Men visst är det vackert med alla sprakande färger.
  Tempot har mattats lite, men jag måste ut i ur och skur.....Coxi pockar på.
  Hummerfisket pågår. Buster är på varvet, men vi hade tur motorn klarade sig.
  Idag har jag alla sönerna hemma, och snart skall de få jobba.....köra fin fin jord.
  Invintringen av Bigård No 170 påbörjad, skall snart göra slut slungningen. Egna etiketter på gång.
  Höst projekt: ta tag i bloggen, starta enskild firma. Och städa ur huset ! det var länge sedan.
  Ha det gott. Kram Kia
  Ps: har du planterat lönnen ?

  SvaraRadera
 9. Det er vakkert ute men vemodig å tenke på alt som skal pakkes bort for vinteren! Vi må nyte så lenge vi kan! Hege

  SvaraRadera
 10. Härligt med nån som skriver vad jag tänker!!

  Såååå! tröttsamt :(

  Det är så man nästan måste skratta åt det och säga.... men, titta, det regnar ! Åhh, vad skönt, Äntligen :)

  Köpte hon 4 ? likadana bord?? Haha! Oavsett! Grattis till ett vackert!

  Må gott!

  SvaraRadera
 11. Det regnar här också men vi har nog inte fått så mycket regn som ni ändå.
  Idag hade jag ju på listan att fotografera hösten. Det går inte. Dels regnar det och dels så är jag lite febrig och förkyld.

  Kram o trevlig helg!

  SvaraRadera