söndag 16 september 2012

En lördag på landet



I lördags var vi hemma hos Johanna och David, ute på landet :) Vi började med ett besök på Kvarnen, traktens café/lunchställe som var så jättemysigt! Det var inte sista gången vi tar "vägen om" när vi hälsar på ungdomarna.




Häftigt med allt brusande vatten!

Jag hade med mig lite uppgrävda växter till deras trädgård (trots att de hyr huset, har de fått fria händer att greja som de vill) och vi planterade; Funkia, Dagliljor, Daggkåpa, Höstanemon och lite annat smått och gott, hade oxå köpt Narcisser som jag stoppade ned här och där - det är alltid roligt att ha lite vårlökar att längta efter :)

En tur till svampskogen hann vi med innan det blir mörkt - Johanna har hittat bästa Trattkantarellstället! och sedan blev det middag - med stekt svamp till förstås.

Det var längesedan jag var i skogen så det var mysigt - det är något speciellt med den tysta, lite mörka, grönlummiga känslan och Johanna har lärt sig av sina grannar, att man skall prata väl med småfolket när man är i skogen, annars hittar man ingen svamp.

En rätt behaglig lördag med andra ord :)




8 kommentarer:

  1. vilken härlig Lördag ni haft
    så gör jag åxå, alltså gräver upp växter till dottern som jag sen planterar åt dom
    ha det så bra
    maggan

    SvaraRadera
  2. Det låter ju som en mycket bra dag.
    Skogen är underbar tycker jag men svamp hittar jag aldrig. Har nog fel ögon. Det blev en liten snabbrunda i skogen nu innan skymning för Ronja och mig. Jag behövde lite mossa.

    Kram

    SvaraRadera
  3. Så fint där är! Härligt på landet och i skogen.
    Ha en skön kväll.
    Kram Maria

    SvaraRadera
  4. Att gå i skogen är underbart för både kropp o själ:) Det gäller att vara i rätt stämning för att hitta svamp. Johanna har helt rätt man ska tala väl om och med småfolket då infinner sig den ljuvliga känslan av samhörighet med naturen, ödmjukhet inför allt levande och sedan är det bara att plocka utav sjutton:))))))))))) Ha det gott/Monne

    SvaraRadera
  5. Vilket mysigt ställe vid kvarnen! Brusande vatten är alltid fascinerande! Men, svamp är jag inte mycket för, tyvärr. Det är ju många som älskar svamp, så man får försöka hålla hemligt att det inte är någon favorit.

    Ha det gott!
    /Ruben

    SvaraRadera
  6. Hej Lotta!
    Fint med brusande vatten, och påminner om ett ställe vid Jönköping, ett vattenfall nära stadsparken. Här i Skåne har vi rätt så nära till vattenfallet Forsakari Degeberga. Mycket vacker natur!
    Ha en skön vecka!
    hälsn
    AnnA

    SvaraRadera
  7. Tack så mycket :)

    Lät som en bra lördag

    SvaraRadera