fredag 14 september 2012

Blommig fredag - hösttecken


Jo, nu måste även jag erkänna att det går mot höst, jag har kämpat emot så mycket jag orkat, suttit ute i trädgården med filt men får gå in mycket tidigare än för en månad sedan, för att det blir för kallt och för mörkt

Dessutom har säsongens första förkylning drabbat oss, först maken och nu jag, så jag sitter med snörvlande näsa och svidande hals.... suck.....  :(   MEN - därute har höstfärgerna börjat komma och det är väl första hösttecknet?!  (förutom förkylningen då... )

Först ut hos mig är Katsuran med sina underbara bladformer och färger, och i nedre delen av bilden så kan man se knoppen på Silverax - attans vad den är sen i år!

och på andra plats är Euphorbia - mörkbladig Törel, som skiftar färg beroende på hur solen lyser på den, allt från mörkt lila till lysande orangeEtt annat hösttecken hos mig  - som inte är med på bild - är alla ekollon som dröser ned från stora Eken, aktar jag mig inte så får jag dem rätt i huvudet!

Fler bidrag till blommig fredag hittar ni HÄR

Ha det så gott i höstrusket  17 kommentarer:

 1. Åååå, så fina höstbilder!! Vackert!
  Här är det också kill i halsen och snorigt. :(
  Det kanske hör hösten till det med?

  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 2. Underbara bilder. Jag bara älskar höstens alla färger. Japp!
  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 3. Oj, har din katsura redan börjat skifta? Så vacker bild med de gyllene löven och doften...

  Krya på dig!

  Kram

  SvaraRadera
 4. Härliga bilder,underbara höstfärger
  Kramiz//kullervilla

  SvaraRadera
 5. Det är vackert med höstfärger på löven, men ekollonen önskar jag att jag slapp. De är alldeles för duktiga på att gro! vet inte hur många småekar jag har dragit upp i år.
  Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 6. Vilka härliga höstbilder!!

  Kram och trevlig helg

  SvaraRadera
 7. Vilken fin bild på katsuran i motljuset! Jag köpte mig en katsura i söndags och ser verkligen fram emot dess höstfärger.
  Ha en bra helg.
  //katarina

  SvaraRadera
 8. Vad trist att du blivit förkyld. De har drabbat mig också, men jag är mycket bättre nu.
  Vilka vackra höstbilder från dig.
  Ha en skön helg.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 9. Underbara bilder Lotta!
  Önskar sommaren stannat kvar ett tag till. Den 'vackra' hösten är relativt kort och vintern känns just nu väldigt lång. Tur att vi, fyra väninnor sedan början på 80-talet, åker till Toscana om en vecka.
  Trevlig helg
  Birgitta

  SvaraRadera
 10. Hoppas verkligen du mår bättre under helgen då dom lovat bättre väder för dagens har inte varit lysande direkt!

  Krya på dig och ha en härlig blommig fredag bland tända ljus och fredagsmys!.....

  //Veronica

  SvaraRadera
 11. Härliga höstbilder.
  Trevlig helg

  SvaraRadera
 12. Så vackert, underbara färger!
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 13. Åh nej förkylning tillhör de mindre trevliga hösttecknen. Men dina bilder är jättevackra! Din Katsura ser helt magiskt vacker ut!
  Kram Carina

  SvaraRadera
 14. Underbara färger i bilderna.
  Ha en skön helg
  Vivian

  SvaraRadera
 15. Å, helt underbart höstljus! Så fint! Hälsningar Maria

  SvaraRadera
 16. Ja förkylning och underbara färger är väl det som hör hösten till :)
  Tjingeling

  SvaraRadera