lördag 7 juli 2012

"Reaktionsknappar"Jag har fått frågan om hur jag trixade till "reaktionsknappar", alltså små klick-i-rutor vid kommentarsfältet, som "gillar"-knappar på FB.

Att jag lagt till dem, är för att jag själv saknar dem på bloggar, inte för att jag inte vill kommentera, utanför att jag inte alltid har tiden att kommentera men vill ändå visa att jag läst en viss blogg, som ett litet "hej".

Man vet inte vem som klickat, men jag ser att några läsare haft "vägen förbi" min blogg  :)

Så gjorde jag: jag gick till LAYOUT, och klickar på REDIGERAR på gadget-rutan för BLOGGINLÄGG. Då ploppar en ny ruta upp och där man man klicka i REAKTIONER.

Man kan välja att ha de föreslagna rubrikerna men jag ändrade till personliga ord, man får testa sig fram hur det skall se ut. Allra längst ned kan man se hur det kommer att se ut på bloggen.

Jag hade lite strul med att få dem att synas först men fick sedan tips av bloggaren Kataria (Roses and Stuff) hur jag skulle städa - men glöm inte spara en kopia på din mall, INNAN du städar!

Gå till instrumentpanelen och tryck på 'mall',
Under bilden av din blogg trycker du på 'redigera html'. Välj 'Fortsätt'. 
Du kommer då till scripet och längst ner på sidan ser du 'Återgå till mallstandardinställning för gränssnittskomponent. Tryck på den och spara. (För att vara på den säkra sidan är det inte fel att kopiera hela scriptet först och spara på datorn. Då kan man ju ta tillbaka det, om man vill.)

Det försvan några små grejor när jag rensade men inte värre än att jag kan få till dem igen.


Jag gick också in och ändrade teckenstorleken på "rubrikerna" som syns efter ett inlägg, då får du gå till MALL, välj ANPASSA, välja AVANCERAT, och justera teckenstorleken på
TECKENSTORLEK FÖR SIDFOTSINLÄGG.
Jag ändrade till större text för att kunna urskilja reaktiosknappen lättare, de är små och gråa och syns bättre om den andra texten är svart. Kanske kan man ändra storlekt på reaktionsknappen med hjälp av html-koder, men där går min kunskapsgräns :)

Hoppas ni hängde med i min förklaring  - ha det bäst!
♥♥♥

7 kommentarer:

 1. Tack Lotta! Nu funkar det för mig med... det var rensningen som gjorde det :)
  Ha en fin lördag! Inget regn här än men det hänger i luften, hoppas det håller sig undan.
  Kram Marie

  SvaraRadera
 2. Vad käckt, detta ska jag försöka fixa.

  Ha en bra helg, Kerstin

  SvaraRadera
 3. själv hoppar jag över gillandet :)

  SvaraRadera
 4. Intressant, tänk vad mycket man lär sig och får reda på när man bloggar;) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 5. Tack. Det var ju lätt som en plätt att förstå din förklaring.
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 6. Det var ju bra namn du hade på dina knappar, hur många gånger har jag inte varit på väg att trycka "gilla" av bara farten, en fb-skada tydligen, och så finns det ingen sån knapp. Nej, det är inte alltid man vill kommentera men ofta vill man ändå visa att man varit in och läst så då är väl detta perfekt. Kanske gör som du om jag lyckas ;)

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera