söndag 1 juli 2012

lördag-söndag


attans vad de går fort, de där helgerna! Fredag eftermiddag åkte jag och syrran upp till stugan för att fixa det sista innan första hyresgästen anländer, vi fick fixat väldans mycket och hade vi inte hyrt ut, så hade vi nog inte röjt som vi gjorde.Stugan är ett arv från våra föräldrar och är möblerad och inredd efter vad de tyckte om, nu när det gått ett par år, har de sentimentala och nostalgiska känslorna lagt sig och vi kan så smått förändra utifrån hur vi vill ha det. Nu blir det spännande att veta hur hyresgästerna trivs i stugan  - hoppas så att de får bra väder = inga stormar och störtregn.

Söndagen blev en härlig slappardag hemma i stan, lite lagom fix både ute och inne, men mest ute :) I en pallkrage har jag jordgubbsplantor och vita smulgubbar - tänkte föröka de vita i år och jag skall spara på alla avläggare. I och med allt regn, så är alla sniglar framme och nosar på bären och idag har jag ställt  ned lerkrukor bland alla "gubbar" och lagt upp bären så att jag får ha dem ifred för sniglarna. (Johanna - jag har lerkrukor om du vill ha till dina "gubbar och massa babyplantor av de vita smulgubbarna)
Även idag har vädret varit varierande, från strålande som med 20°, till mörka moln och duggregn och det var först tveksamt om vi kunde äta middagen ute, men på med tjocka tröjan så var det riktigt skönt.

Tokkatten, Sofias Tiger, fick fnatt och klättrade upp på min Björnbärsportal *huvudskakning*, han är allt en liten tok :)Ikväll har jag packat ryggsäcken, som jag skall ha när jag cyklar till jobbet i morgon bitti, japp, nu äntligen har jag kommit till skott! Det tog tre år.... fniss....... första året insåg jag att jag skulle kunna cykla, andra året ( ifjol) fick jag fixat cykeln men fick inte köpt en cyklehjälm. I år har jag köpt hjälm och nu har jag bestämt mig -  i morgon blir det cykeln till jobbet! Inte så jobbigt egentligen, det är "bara" 8 km, men jag får ju starta tidigare än när jag tar bilen, typ 30 min tidigare....... så kl 06.00 i morgon, sätter jag mig på cykeln!  Önska mig lycka till...... *ler*    


13 kommentarer:

 1. Heja dig som ska cykla! Bra att du har hjälm också säger jag som jobbat med personer med förvärvade hjärnskador, bla efter cykelolyckor.

  Ja, helgen går fort. Maken hade någon teori om att på helgen har man ledigt från semestern. Då är man alltså dubbelledig. Ja, han är som han är min man.

  De som ska hyra er stuga kommer säkert trivas hur bra som helst.

  Vilken helt underbar bild på katten, högt uppflugen.

  Kramar!

  SvaraRadera
 2. Duktigt av dig att satsa cykla.Hoppas solen lyser på dig.
  Påminner mig om min studietid i GBG då jag cyklade överallt.Skulle jag hälsa på hemma i Lindome tog jag cykeln. Cyklade till sommarjobbet på St Jörgen ,upp till Delsjön ja överallt. På den tiden var jag tränad.
  Kan inte bestämma mig om jag ska behålla mina gubbar. De är en blandning mellan jordg och smultron.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 3. Må solen lysa på ditt ansikte i morgon bittida, och må cykelhjälmen hålla! :-)
  Helt fantastiskt fint motiv med katten, vilken posör!!

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 4. Heja dej! Jag har bar 9 km men kommer mej inte för att cykla så ofta. Så lycka till :)

  SvaraRadera
 5. Det måste vara härligt att kunna cykla till jobbet!

  Mycket smart ide' till jordgubbarna. Den snor jag direkt :)

  SvaraRadera
 6. Låter som om du haft en trevlig helg, med både röjning och mys:) Bra gjort av dig att cykla till och från jobbet!! Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 7. Klart jag vill önska dig lycka till med cyklingen.Hoppas vädret är bra första gången i alla fall.MVH

  SvaraRadera
 8. Vilken vacker bild det blev på Björnbärsportalen!!!!
  Trevlig sommar
  Mariana

  SvaraRadera
 9. Vilken bild med er Tiger, den gillar jag. Håller med tiden flyr, helst då man har det trevligt. Lycka till med cykeltur,är ju gratismotion,fast jag får erkänna att jag har bara haft 6km till jobbet de senaste åtta åren men hat oftast varit för trött för att cykla, min man cyklar överallt och alltid han förstår inte vad jag menar med trött.
  Ha det gott Kram

  SvaraRadera
 10. Det är skönt att cykla. Jag har en mil till mitt land och det går på en halv tim, ibland 26 min.Och sedan hem.Du behöver inte ut o springa när du kommer hem.Släng dig i duschen o kvällen är din.Kan inte bli bättre. Kram o på dig Lotta från Lisa i Örebro

  SvaraRadera
 11. Hej, hej Lotta!
  Så klart folk måste trivas i stugan.
  Katten Tiger ser ut att vara en riktig dramakatt - precis som vår Maija;)!
  Det där med att cykla till jobbet: Jag bodde i Majorna och cyklade till Bergsjön - i alla väder ...i ett antal år.
  Det ger en jädrans kondition och du gör sååå himla rätt som nu har kommit till skott!
  Jag ser att du har reaktionsknappen men, hur har du gjort för att få kommentarsknappen synlig. Hos mig är den osynlig för de flesta??? Folk tror att jag inte tycker om kommentarer.../Anja

  SvaraRadera
 12. Vilket smart jordgubbstips. :) Nu odlar vi inte så mycket gubbar längre pga av sniglar och liknande men det är ju aldrig för sent att börja igen. ;) Härligt med cykling! Jag har cyklat en del i vår (drygt 8 km) och det är riktigt härligt ibland...

  Vi ses imorgon!
  Kram

  SvaraRadera
 13. Hoppas det gick bra att cykla. Jag har nästan en mil till jobbet, brukar cykla någon gång per år, jag fattar inte varför jag inte gör det oftare? Nu när man inte behöver iväg med barn till fritids osv skulle det ju passa perfekt. Kanske på lördag ...

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera