måndag 18 juni 2012

Sommarregn....Tja, vet inte riktigt vad jag skall tycka egentligen, det är lite både och..... regnet behövs och växterna blir glada men att inte vara ute och njuta av kvällen....... nja.... får väl gilla läget.

Just nu blommar Irisen så fint!och så har jag en växt jag fått av en kollega, som inte visste namnet på den, och det gör inte jag heller så jag ställer frågan: Vad är det här? Jag har min gissning, får se om jag gissat rätt :)Idag har jag köpt massor av sommarblommor som skall åka med till stugan till helgen, Pelargoner 4 för 99, Margerither 5 för 99, Bacopa 3 för 99 x 2 och den där lilla, lila mini-petunian som hette något annat i butiken  - orkade inte så massa sommarblommor så det fick bli ett inköp istället men det kommer säkert blomma fin i blomlådorna :)

Förresten  - regnet gör att jag får lite datortid........   :)

*****************************Uppdatering**************************************

Betonika är det nog, kanske praktbetonika och jag hoppas den fortsätter vara frodig, kanske sprida sig så jag kan dela den och dela med mig till Johanna. Nu undrar jag  - finns den i andra färger?

10 kommentarer:

 1. Ibland är det skönt med ett regn som tvingar in en
  ha det så gott
  maggan

  SvaraRadera
 2. Är det inte en betonika..`? I morgon ska vi till Gbg o hoppas på sol:) ! Kram Åsa

  SvaraRadera
 3. Jag tror också att det är Praktbetonika. Jag har den själv i ganska stora grupper. Håller man efter den i ytterkanterna, vilket är en lätt match, så kan man hindra den att breda ut sig allt för mycket, om man nu inte vill ha en jättegrupp förstås! En tacksam blomma som blommar länge!

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 4. PS
  Även tacksam och fin i vas. Står länge!
  /R

  SvaraRadera
 5. hej igen
  har funderat på blomman och vist är det en praktbetonika,den sprider sej lätt och ohämmat där den trivs
  jag tror inte att den finns i några andra färger
  maggan

  SvaraRadera
 6. Stachys macrantha (Praktbetonika) en underbar gammal trädgårdsväxt som är så vanlig att den nu mera är ovanlig:) Plantskolorna har inte haft den på jättelänge utan velat sälja mer "moderna" växter men det verkar som om de nu tar hem den igen:)) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 7. Hej!
  Ja nu är trädgården så vacker, Irisarna blommar i olika lila toner och jag njuter... mellan regnet. Ha en härlig midsommar.
  MVH Karin

  SvaraRadera
 8. Regn kom det lite här i går kväll och även på morgonen/natten. Ännu inga mängder med växternas mått räknat. Kvällarna är kalla och det är trist. Hoppas på bättring!

  Tack för fina ord om mina bilder. Blir stolt!

  Kram

  SvaraRadera
 9. Någon plister, kanske Rödplister... smaka på de söta blomsterbladen, vi sög på nektar som barn.

  SvaraRadera
 10. Ser inte riktigt ut som min Praktbetonika.
  Men jag kanske har fel!!
  Min har både större blad o blommor.

  Kram M-L

  SvaraRadera