onsdag 16 maj 2012

Väntar....på att tulpanerna skall slå ut! och *peppar-peppar* så har jag fått ha dem ifred från rådjuren, ett hönsnät gör susens!Regnade lite när jag kom hem idag, men när jag gick ut, höll det upp, på med stövlarna och andas frisk luft! Packade upp och krukade de tre sippor jag både bytt och köpt, Anemone nemorosa "Vestla" (Eva Robild),  "Hilda" och "Pink delight" (Annette Tomas, FB).


Fick också planterat gul lök i murade pallkragen utanför lilla växthuset, i den högra delen skall det  växa sockerärtor och den vänstra delen bondböna "Threefold white", i mittdelen, där tulpanerna nu växer, skall det snart sås sommarblommor. 

Det ser lite roligt ut när fiberduken ligger över sådden (skydda från katterna) och de naturliga växtstöden ännu inte är klara, det fattas lite flätade "omtag"kring grenarna men det skall fixas i helgen.

Men innan jag fixar mer här hemma, skall vi vara i stuga ett par dagar  - längtar till havet! 

Önskar er alla en skön helg ♥


9 kommentarer:

 1. Hoppas ni får några härliga dagar i stugan. Vi är kvar i stan denna helgen, lite ovant:)). Vilken mäktig knopp!!
  Ha en fin helg med mycket sol!
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Din tulpan, som nästan är utslagen, verkar bli fantastiskt fin!
  Jag har också planterat en bytt växt idag. Kul!

  Jag tar inga chanser när det gäller rådjuren, utan jag "burar" in tulpanerna!

  Ha en trevlig helg!
  /Ruben

  SvaraRadera
 3. Underbar tulpanknopp och visst är det fint med regndroppar på blommorna.
  Inget regn precis här idag men det är utlovat lite i natt. DÅ kanske det kan bli fina bilder i morgonbitt. Vem vet?

  Ha fina dagar i stugan. Jag tänker tillbringa mina i trädgården mestadels tror jag. En sväng till en plantskola och kanske någon fotorunda också hinns med.

  Kram!

  SvaraRadera
 4. varje vår så ångrar jag att jag inte petade ner ännu fler lökar!
  Tyvärr har blåst och regn trasat sönder många av mina nu blommande tulpaner!
  Hoppas nu solen vill lysa oss i våra stugor!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 5. Vilken fin bild! Vackert när man fångar vattendroppar på en fin blomma. Snygg färg på den också.

  SvaraRadera
 6. Inte alls många tulpaner i mina rabatter i år, måste verkligen fylla på i höst. Skönt att du fått ha dina ifred så du kan njuta av blomningen :)

  Trevlig helg, kram
  Jenny

  SvaraRadera
 7. Vad dessa ungdomar orkar! Du har så mycket att stå i och ändå orkar du med så mycket! /Anja

  SvaraRadera
 8. En trevlig helg till dej också!

  Nog är det underbart med allt som gror och växer så härligt nu, man kan riktigt se hur det dag för dag förändras!

  Kramar/ Lena

  SvaraRadera