söndag 13 maj 2012

mera trädgårdsröj


Det var en fin och glittrig morgon idag, lite kall men så fint.Jag har fortsatt (både lördag och söndag) röja ute (och lite inne) och har nu lagt igen en rabatt i skogsbacken, sått gräsfrö och återigen passar det bra med regn :) och grävt en himla massa! Krukar upp lite växter som Johanna kan ha vid huset de skall hyra; smultronplantor kan man inte vara utan, inte Fingerborgsblommor heller.

Vad har jag mer gjort? Tagit undan torkvindan - att jag inte gjort detta förut! Var så trött på den, ful och vingligt och när jag i går kväll googlade efter andra sätt att hänga tvätt på, kom maken på att vi kan använda min hängmatteställning till att dra linor och hänga tvätt på! Himla smart han är, maken min :) Skall se om jag får till en bild en dag, jag glömmer alltid ta bilder när jag är mitt uppe i jobbet.Jag har städat vedboden, fått upp spik så alla trädgårdsverktyg hänger fint på rad på innerväggen, fick t.o.m in skottkärran när jag var klar :) Jag har skurat golvet på vår lilla balkong, ett slags tegelgolv där fogarna blivit missfärgade, både gröna och mörka, tvättade med målarsoda och då gick det gröna bort - nu skulle jag vilja bleka fogarna - någon som har ett bra tips för det? (i år måste balkongen målas om, det bara måste göras!)

Och så har jag shoppat, använt presetkorten jag fick av familj och släkten när jag fyllde år :) Det blev en önskekofta från Odd Molly och fint halsband och ring från Ekblad, fick ett jättefint flätat, läderarmband och örhängen av samma designer, av kollegorna - så nu är jag riktigt fin :)
Måndag i morgon, jobba förstås men så skall jag gräva upp några rötter av den variegerade Liljekonvaljen och byta med Eva Robild, jag får fin vitsippa: fylld "Vestal" , roligt med byten :)

Det är kortvecka och långledig helg! Hoppas på bättring av vädret framåt helgen - det lutar åt att det blir en tur till stugan!

Ha en bra måndag kära ni ♥8 kommentarer:

 1. Mycket fin kofta!

  SÅ effektiv du varit. Du har ju verkligen hunnit jättemycket.

  Maken ska bygga torkställning till tvätten eftersom vår torkvinda är sönder. Ful är den också! Ska bli spännande att se hur den blir.

  Kramar!

  SvaraRadera
 2. Så härligt med en hel dags trädgårdsröj. Jag har gjort detsamma.

  Ha en fin ny vecka,
  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 3. Skönt när man har fått gjort så där mycket som du har gjort i helgen:) Man känner sig så nöjd så nöjd:) Jag löste problemet med torkvinda genom att skaffa en rejält tung parasollfot som står på altanen, där sätter jag vindan när jag har tvätt annars står vindan ihopvikt i hörnet på altanen:) Grattis till fina koftan:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 4. toppen med växtbyten, själv skulle jag kunnat byta bort halva kungariket för hennes hasselörts rens. Men har ju olidligt långt. Fin fin kofta. Så bra att fylla år:)

  SvaraRadera
 5. Oj, vad du har hunnit med! Och visst är det bra när regnet kommer lägligt, det behöver kanske inte komma olägligt också så ofta bara ;)

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 6. Men se där nu är du riktigt fest fin. Det är inte dumt att fylla år. Hoppas på bätre väder för det finns massor att göra ute//Britt

  SvaraRadera
 7. Åh.. så härligt det låter med en riktig trädgårdshelg.. ska väl inte klaga men mycket står på väntlistan i trådgården som behöver göras och det riktigt kliar i fingrarna på mig. Får se i eftermiddag.. men är det kallt är det inte lika kul tycker jag är väl lite bekväm av mig.. *ler*. Vilken underbar kofta du köpte för den presentpengar.. ja odd molly har mycket fint som man vill ha. Köpte faktiskt en vinterjacka i höstas som jag älskar därifrån.. me like =).. Kram och ha det gott.. <3

  SvaraRadera