torsdag 8 mars 2012

Torsdag & trädgård


och så var det torsdag igen :) och en snöig sådan! Blev rätt så paff i morse när jag tittade ut och såg snötäcket - tur att jag inte ställt undan vinterskorna!

Däremot så är det bra mycket ljusare om eftermiddagarna och just nu i skrivande stund, kl 18.15 så är det fortfarande ljust, tja, skymning kanske men ändå, nu hinner jag med en kort trädgårdsrunda :) Jag tittade till lilla växthuset som städades i lördags,

Filten i korgstolen är ett loppisfynd, 60 kr  :)

där jag ställde nyinköpta kryddorna, det var ju himla tur att jag inte ställt ut dem!!! I dag strök jag med handen över Timjan och doften..... ni vet....   ♥
Jag har gått och funderade på ett litet hörn i trädgården som jag vill skärma av, tittade lite i min Pinterestmapp och hittade en bild jag sparat - enkelt & billig lösning:

Pinterest, blogg http://www.younghouselove.com/


Lite Drivvedsbets på på pallkragen - menar lastpall -  tänk er vad fint det skulle bli :) men det var ju det här med att förankra i jorden så den inte välter...... får ta hjälp av händiga maken.

Det märks att trädgårdstiden närmar sig, jag har börjat läsa om böcker, damma av trädgårdstidningarna, ser på filmer och letar info på nätet - det liksom kliar i fingrarna...... :)
17 kommentarer:

 1. Ja så många planer det snurrar i huvudet nu.Ska bli intressant att se hur många som man gör allvar av.Dra med handen genom en kryddplanta är en fin upplevelse.Kram

  SvaraRadera
 2. Så fint det är i vinkastet och vilket fynd du gjort! Sånt gillas!
  Listig skärm du hittat, bilden sätter genast igång idéer och det ska bli spännande att se vad du hittar på med den.

  Ha en fin kväll!

  Kram

  SvaraRadera
 3. jag har vissa funderingar på att göra nån form av skärm av alla mina pallar
  ha det så gott
  maggan

  SvaraRadera
 4. Så fint och hemtrevligt du har i ditt växthus. Idén med pallarna är ju smart - lycka tiull med skärmbygget.

  Kram

  SvaraRadera
 5. Underbart är det att ljuset återvänder. Så fint du gjort i ditt växthus. Jag väntar på att jag ska kunna sätta igång att måla mitt och sätta in glas. Vilken smart idé med pallarna.
  Ha en fin kväll.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 6. Men så fint med lastpalls-skärmen! Älskar lastpallar, har inte ångrat att jag byggde ett soffbord av en. ;) Och ditt lilla växthus är "to die for"! Jag skrev några frågor till dig om det i ett av dina inlägg häromdagen, vet inte om du sett det. Är ju så sugen på att skaffa ett eget, och undrar vad det är för märke på ditt? Själv funderar jag på ett sånt här: http://www.hobbyvaxthus.se/p/vaxthus/vaggvaxthus-lean/lean-28.html


  Kram från Hanna

  SvaraRadera
 7. Nä nu vill vi inte ha mer snö! Jag rengjorde och satte undan mina vinterstövlar så sent som igår och de kommer inte fram igen om det så snöar aldrig så mycket!!! Dunjackan får förståss hänga med ett tag till =)
  Mysig att ha fått ordning i växthuset redan, där ligger jag ju efter men å andra sidan så använder jag ju inte mitt på samma sätt så det kan gott vänta.
  Fredag imorron och sen var det helg, hoppas den blir lika fin som den förra med massor av SOOOOOOOOL / Kram

  SvaraRadera
 8. Hej!

  Men vad roligt att hitta till dig genom pinterest och vilken fin blogg du har! Det var ju skoj att du var en svensk bloggerska du också! Jag fastnade för både den bilden och pallkragebilden som du visar här ovanför, verkligen toppen idéer. Jag är ju ingen trädgårdsblogg, men jag älskar att greja ute så det blir stundtals mycket trädgårdsinlägg hos mig. Nu ska jag läsa vidare hos dig, tror säkert jag kan få mer inspiration!

  Ha det gott!
  Karin

  SvaraRadera
 9. Vilket mysigt växthus du har, och vad bra ide med lastpallarna.
  Ha en trevlig helg.
  Vivian

  SvaraRadera
 10. Så fint och mysigt ditt växthus ser ut. En dröm att drömma om. Jag har nyss hittat till din blogg och tycker det är så kul med en trädgårdsblogg i Göteborg. :-)
  Kram

  SvaraRadera
 11. Åh vad det ser mysigt ut i ditt vinkast:) Häftigt med pallkragarna, jag är på jakt efter någon typ av avskärmning också men pallkragar går inte där:( Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 12. Det ser så mysigt och välkomnande ut i din lilla kryp in tycker jag.

  Vilken bra idé med pallkragar sådär. Man kan få så mycket input genom att titta på bilder.

  Här fanns också snö i morse men mycket är borta igen. Kallt har vi nu, det är ju fullmåne. Fläkten är på i Lugnet och då är de tingen fara. Hoppas på varmare till helgen.

  Kram

  SvaraRadera
 13. Bakslag med vintern får man räkna med, men kolla prognosen... det väntas plus, plus, plus :-) Vårkänslorna är på allvar väckt hos mig med, jag tänker trädgård hellre än nåt annat! Nu har jag också skaffat pinterest, och ska börja samla på mig inspiration!

  SvaraRadera
 14. Hej igen! Tack snälla du för din kommentar hos mig om växthuset. Jag skulle gärna ha ett som var både större och bredare, men det får inte plats. Som det är i min trädgård just nu är det ett sånt här pytteväxthus eller inget alls, tyvärr. Men när barnen blir större planerar jag att ha ett där deras lekstuga står nu.

  Jag har tänkt ställa det direkt på stenläggningen, tror du att det kommer att funka? Vi har dränerat huset nyligen och lagt plattor runt hela, och det känns jobbigt att ta upp allt igen. Så jag tänker mig krukodling, och har tänkt bygga några rejäla planteringslådor som kan stå direkt på plattorna.

  Jag har lyckats hitta just det växthuset jag tittat på på Blocket, till ett mycketbra pris. Det är ju inte jättesnyggt, men inte jättefult heller. Som första växthus och som test tror jag det kan funka bra. Nu är det nära! :)

  Kram Hanna

  SvaraRadera
 15. Du har så mysigt i ditt lilla växthus! Tur att du inte hade ställt kryddorna! Här är det ju full vinter fortfarande, men trädgårdsdrömmarna smyger sig sakta på och jag låter mig, precis som du, inspireras från olika håll.

  Ha nu en riktigt härlig helg!

  SvaraRadera
 16. Så fint du har ordnat det i ditt vinkast! Myyyysigt värre ;)! Och ett hörn av något som jag fattade nada, men huvudsaken är att du, som gör den, fattar;)))!/Anja

  SvaraRadera