onsdag 7 mars 2012

I`m Tiger


Då är det tre katter i huset! Sofia har flyttat hem och laddar inför Japanresan som startar 4 april och då fick Tiger flytta med och han skall bo här hos oss tills Sofia kommer hem igen. Vi passade Tiger över nyår och det var han som var med mig när jag målade om i köket :)

Nu har han bekantat sig med området och våra katter, Findus - gammelkatten som är 14 år och Freja 5 år  - allas vår bebis. Freja var lite avvaktande och fräste åt Tiger i början men nu efter en vecka, går det mycket bättre. Findus, gammelkatten han suckar nog lite över att ha fått ett busfrö till att "uppfostra" och har fullt upp att avstyra lilla Tigers anfall från både stolar och bakom dörrar :)

Jag tror att Tiger kommer bli en trädgårdskatt! Han är gärna med mig när jag fixar och donar därute, jagar krattan och skuttar glatt efter eklöven när de blåser omkring.Han gillar verkligen växthuset - även om tröskeln är lite hög.......Jag fick ett paket på posten i måndags, fick sticklingar på Porslingsblomma av Lena *viskar det där orden man inte får säga när man får en stickling, annars kanske de inte tar sig*  Valde att plantera om i köket och Tiger klagade högljutt (han har ett mycket högt mjauande)  över att han inte fick vara med och blev väldigt nöjd när han fick en stol och kunde vara med och plantera om :) Han vill förresten vara med överallt, sitter i tvättstället när vi fixar till oss framför spegeln, sover på datorn när man har den i knät, och som sagt - gärna ute i trädgården :)Visst är han fin!
När jag skulle komma ihåg hur gammal Freja är, så mindes jag inte........ men så kom jag på att Frejas första vår hos oss (för 5 år sedan) var samma år som Johanna gjorde sin första trädgårdsfilm - om Lottas trädgård :)

Tänk så mycket som hänt sedan dess, och som jag grävde det året!, när jag grävde bort gräsmattan och skapade "entrérabatten", påbörjade projektet "skogsbacken" och Freja var bara ett halvår gammal, och Johanna hittade videofunktionen på vår första digitalkamera......  Ta gärna en titt HÄR12 kommentarer:

 1. Vilken underbar "arbetskompis" du har i Tiger;)) Ser helt underbart ut när han sitter på stolen bredvid dig:) Verkar som om han är som vår Bobo i sättet, han ska också vara med överallt:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Vilken söt katt! Vad roligt att han vill vara med överallt. Och visst är det helt ok med en sovande katt på datorn även om det kanske innebär att man varken ser eller kan skriva nåt? ;-)

  SvaraRadera
 3. Vilken sötnos! Ser såååå gossig ut. Visst är djuren fint sällskap!

  SvaraRadera
 4. Hihi, jag gillar verkligen fotot när Tiger är vid tröskeln. Sååå söt! Härlig film också, längtar mer och mer efter trädgården nu, bara det är himla ryggskottet ger med sig så.

  Kramar

  SvaraRadera
 5. Det ser så mysigt ut med alla som har katter och hundar i sina trädgårdar. Själv är jag allergisk, så här får katteriet inskränka sig till grannarnas förbipasserande katter...
  Och visst är det bra att man kan hänga upp minnet på olika saker?! Nu fick du en anledning att minnas trädgårdsfilmen! =)
  Ha det fint! /Caroline

  SvaraRadera
 6. Mysmys....vilken jättefin katt, det är otroligt vad mycket glädje vi får från våra husdjur.
  Ha en fin dag.
  Lotta

  SvaraRadera
 7. Viken mysig kisse.Blir bra för dig med planteringshjälp i sommar.Så himla söt han är.MVH

  SvaraRadera
 8. Så fin liten Tiger! Kul att han fick vara med och plantera :) Det måste ju betyda tur.

  Ha det fint! Kram Marie

  SvaraRadera
 9. Verkligen fin katt. Visst är det kul at ha dom med i arbetet. Här turas dom om att vara med. Alltid minst en ska traska efter och se vad som händer när jag är i trädgården. Jag tittade på din sålista. Wow,vad fint att ha den så. Jag har lagt in lista på allt jag sått hittills. Dock inte sån koll som du. Försöker hålla koll när det gror men missat något på någon dag. Kram/Fia.

  SvaraRadera
 10. Så märkligt att tänka att en katt varit med och planterat sticklingarna från porslinsblomman ;)

  Kul att se en skymt av dej också, Lotta!

  Kramar

  SvaraRadera
 11. Härlig katt. Mina får inte vara med vid plantering eftersom några av dom gladeligen skulle gräva upp det jag hade planterat.
  Han är som en liten hund. Visst är det härligt när dom följer med överallt.
  Röda katter gillar jag.
  Ha en bra dag!!!

  SvaraRadera
 12. Vilken myskatt, han är så lik vår Bosse som vi har hemma. Han har också gul päls och gula ögon! Han är också med överallt och väldigt sällskaplig till skillnad mot sin syster som är "blommig" (sköldpadd) och lite reserverad. Ha en fin vår i trädgården. /Aprilblomman

  SvaraRadera