lördag 3 mars 2012

Ikapp med tiden och mig självSå där ja! Nu kom jag ikapp både tiden, mig själv och med trädgården! Veckan som gick bara rusade iväg men innebar mycket trevligheter och det var skönt att ha en ledig helg hemma i stan nu när vårvädret lockar till att vara ute och fixa & dona.

Först av allt så städades vinkastet grundligt, både ut- och insidan har skurats ordentligt. En nackdel med plastväggar/kanalplast är att det lätt samlas grönaktiga lager vid kanterna, inte lika lätt att skura bort som på glasväggar gissar jag men resultatet blev bättre än vad det var innan.

Jag har även börjat klippa ned gammalt och krattat undan eklöv och hittat mina snödroppar!Lyckan är stor :)  Den dubbla, Galanthus Nivalis Flore Pleno, har förökat sig och nu är det en rejäl rugge som tittar fram under Klockjulrosen. I all min våriver glömde jag av att ta med kameran ut men skall hänga den runt halsen i morgon och fota lite mer översiktsbilder, tycker det är roligt att ha och se hur trädgården ändrar sig allt eftersom säsongen fortgår.

Det känns i kroppen att det varit utedag idag, i alla fall i korsryggen.......jisses......  gissar att ni känner på samma sätt och har jord under naglarna ♥


12 kommentarer:

 1. Så vackra snödroppar. Skönt med trädgårdsarbete! Vad duktig du är som städar och donar. Vi har klippt träd nummer 2 av 7. Sedan har jag kört alla grenarna i kompostkvarnen, så nu är jag trött:).
  Ha en fortsatt skön helg.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Underbart vackra snödroppar!!
  Och nej, inte jord under naglarna än :-/ Men snart!!

  SvaraRadera
 3. Vilken underbar snödroppe! Ja nu känns det att säsongen har börjat:) I morse kunde jag knappt ta mig ur sängen, det var träningsvärk både här och där:)) Tur att det blev en paus i dag med årsmöte i HIH (Hosta Iris och Hemerocallis:)) Får se om vädret och min kropp orkar med en dag i trädgården i morgon. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 4. Vilka fantastiskt vackra snödroppar! Mina har knappt letat sig upp ur jorden...
  Imorgon, äntligen, skickar jag iväg dina sticklingar av porslinsblomman!

  Kramar

  SvaraRadera
 5. Det har verkligen varit en helt underbar vårdag idag, Snödropparna är bedårande söta. Hoppas på en lika fin dag i morgon.

  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 6. Det är alltid en härlig känsla när man varit ute första heldagen tycker jag. Underbart!
  Här blev inga rutor tvättade men en hel del annat blev gjort istället. Man kan ju inte hinna allt på en dag kanske. Jag hoppas på att kunna fortsätta vara ute i morgon.

  Mycket fina snödroppar! Mina har nog också ökat i omfång och antal en del tycker jag mig se.

  Kram

  SvaraRadera
 7. Jaaa, äntligen värker ryggen efter vårens första vår-ryck! De dubbla snödropparna är underbara! Kram Hanna

  SvaraRadera
 8. Jajamän! ont överallt! Så går det efter en slumrande tillvaro i idet. Men nu är vi på banan igen och stortrivs - trots ömmande kroppsdelar.
  I morrn fortsätter vi väl?!
  Lena

  SvaraRadera
 9. Japp....ska fortsätta med det jag inte avslutade igår. Och lite till förhoppningsvis.
  Åntligen.Jippiiiii.....vår...
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 10. Så ljuvligt...jag har ännu inte hittat mina dubbla...kan de ha förflyttat sig...???
  Önskar dig en skön söndag!

  SvaraRadera
 11. Vilka underbra snödroppar! Det där med kanalplast känner jag igen...vårt växthus är i kanalplast och där har det börjat växa grönt (mossa?) INI kanlerna! Inte roligt alls... :o(

  Kram

  SvaraRadera