onsdag 14 mars 2012

Det är på G.....i trädgården, sakta men säkert så kommer det ena vårtecknet efter det andra,dagarna blir ljusare och ljusare och två dagar i rad, har jag kunnat gå ut till täppan efter jobbet, fått bort alla eklöv och hittat små pärlor :)Det är dags för dagliga trädgårdsrundor, att se vad som hänt under dagen, ta med kameran och dokumentera och göra en notering om vädret här på bloggen. Idag var det tredje dagen med härlig sol, lite kall natt för jag fick skrapa bilrutan i morse men det gör inget, för jag hade sällskap av koltrasten ♥  Nya ideér ploppar upp; "fixa lite där, ändra lite där" och "hur skall jag göra där i år?!

Tittar på min skogsbacken och undrar varför det inte är lika lätt att möblera om ute som inne? Tänk om man bara kunde ta och flytta en rabatt, så där enkelt? För att se vad som händer och hur det ser ut? och blir det inte bra, kunde man bara flytta tillbaka eller till en annan plats. Tja, det är nog risk för 1 - att lägga igen en rabatt i skogbacken och 2 - skapa en ny - det får jag fundera på ett tag.

Idag blev det en springtur i skogen, så himla gott att rensa huvudet efter dagen, dagen med stort D då det var invigning av våra nya lokaler på jobbet! Allt gick så himla bra och vi tror att alla inbjudna var nöjda :) Vi fick underbara tulpanbuketter och massor av prunkande orkidér som kommer att pryda varje bord och fönster ett tag framöver och det är min arbetsplats så förtjänt av! Det har varit ett tufft år, 14 månader noga räknat och vi hoppas nu på arbetsro i våra jättefina lokaler.

Hoppas ni alla har möjlighet att njuta av våren ♥10 kommentarer:

 1. Det måste kännas helt underbart att få ordning på sin arbetsplats efter så lång tid:) Det där med att flytta rabatter och flytta tillbaka om det inte blir bra har jag tänkt på många gånger, synd att det inte är möjligt. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Jaha, då kanske vi var ute och sprang samtidigt. Jag har problem med andningen ibland. Det är sviter efter en stressig tid i livet. Jag andas för ytligt. Det kan vara därför jag har det jobbigt när jag springer. Idag kändes kroppen lätt men med andningen var det tungt. Tror även att jag borde värma upp mer innan jag börjar springa på riktigt. Är dålig på det. Skärpning!

  Du har SÅ fina bilder! Är de redigerade?

  Idag hade Oscar en tid hos läkaren så därför körde vi hemifrån senare. Det var så skönt att hinna röja undan, vattna lite och njuta i Lugnet och dricka te. Man hade kanske inte uppskattat det om man börjat sent varje dag?

  När åker ni på resan?

  Ha det bra!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Tänk om det vore så enkelt att flytta rabatter, vilken dröm.
  Härligt med vår och vårtecknen blir fler och fler. Men än har isen på sjön inte försvunnit.
  Trevlig kväll!!!

  SvaraRadera
 4. Visst känns det som om våren har bestämt sig för att komma och stanna. Äntligen!

  Ja, vi har köpt ett radhus, inte stort alls och ingen trädgård direkt. Men, vi har en dörr att öppna till en stensatt vacker atriumgård, en annan dörr att öppna till en trädäckad altan och utanför altanen en rabatt! Det är allt, men tanken på att komma hem från jobbet en eftermiddag, göra i ordning en latte, ta med en tidning och gå UT och sätta sig gör mej helt euforisk. Jag är inte gjort för att bo i lägenhet tror jag.

  Dessutom ska jag lära mej allt om odling i kruka så jag får nog mitt odlarbehov tillfredsställt.

  Kramar

  SvaraRadera
 5. Trevligt med en liten Tiger i trädgården! det verkar vara en liten nyfiken en!
  Fotot på Snödroppen är mycket fint!!!
  Håller med om att det är svårare/tyngre att möblera i trädgården! ska flytta trädgårdslådor men det kommer dröja innan det går att gräva.
  Ha de bra
  Mariana

  SvaraRadera
 6. Underbar bild på snödroppen! Fint med ljuset. Jag fotade också snödroppar igår. Roligt när de första blommorna har kommit upp. Fin blogg du har, så fin att jag har blivit din följare! Kram Therese

  SvaraRadera
 7. Ja, tänk om man kunnat det :-)) Enstaka växter flyttar jag dock runt rätt flitigt. En del hittar aldrig sin plats och en del rabatter får man aldrig till som man vill. Jag har en sån rabatt. Varje år försöker jag ordna upp den, och det kommer jag även anstränga mig för i år. Men nu tror jag att jag vet vad jag ska göra med den haha.... Vi får väl se i slutet av sommaren om min tanke var lyckosam eller inte.

  Såna vackra bilder på dina vårtecken. Här har det inte riktigt kommit så långt ännu, även om våren verkar bli riktigt tidig i år.

  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 8. Kära nån Lotta såååå vackra snödroppsbilder! Ååååhhh!

  Hehhee ang om att flytta rabatter runt och pröva vad de passar bäst. Kan du inte (du som är en virtuos virtuella konster;)!) göra det virtuellt?

  Ang. bandet så har jag fått köpa den av en nedlagd affär.

  /Anja

  SvaraRadera
 9. Galet fin snödroppsbild, en av de finaste jag någonsin sett! Härligt att du delar med dig av din talang :)

  /Grävardotter

  SvaraRadera
 10. Underbar snödroppsbild! Magiskt ljus......

  SvaraRadera