söndag 5 februari 2012

Pysselsöndag


Efter att haft en sköna dagar vid stugan vid havet, med mycket ljus och avkoppling, så fick jag äntligen lust till att ta tag i ommålning av senaste loppisfyndet! Kolla in det här fina vitrinskåpet vi fyndade på loppis förra helgen för endast 250 kr!Nu har jag grundmålat det - svor lite grann när jag skulle tejpa alla glasrutor, 24 st på både ut- och insidan men skam den som ger sig! och redan efter första lagret vit färg kände jag att det här skåpet är just det rätta! Det var svårt att välja färg, jag hade funderat på en blå nyans, svart kändes inte helt främmande valde till slut matt antikvit som passar skåpet bäst. Hittade söta porslinsknoppar på Indiska och tror det kommer bli så bra! När det är klart skall det köras till stugan vid havet, ställas på sin plats och fyllas med porslin.

För två veckor sedan hämtade jag krukorna med Murgrönsviol från källaren och nu har de börjat spira med de små gröna bladenEn favoritväxt att ha i krukor ute i trädgården till sommaren. När de vuxit till sig skall jag dela plantorna så att jag får många, många. Pelargonerna har också fått komma upp från källaren, och de har också börjat växa till sig, tänkte inte chocka dem med att klippa ned dem nu men om någon månad skall jag ta sticklingar.

Inte ett frö har jag sått....... det är svårt tycker jag, att starta upp frösådd när det är vinter därute, men Jätteverbenan borde verkligen sås nu - eller hur? Har ni börjat så något än? Chili borde väl också sås nu? Nä - nu skall jag läsa runt lite och se om ni andra startat trädgårdssäsongen :)

Ha en skön söndagskväll ♥

22 kommentarer:

 1. Åh skåpet kommer att bli kanonfint:)) här gror mina frösådder för fullt nu och det är härligt att kunna börja med första utskolningen på en del:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Härligt skåpfynd. Kommer att göra sej fint i antikvitt. Någon vårplanering ägnar jag mej inte åt ännu. "Min" skidbacke öppnar till helgen så jag är helt inne i vinterns aktiviteter fortfarande :)

  SvaraRadera
 3. Wow, vilket kap!! Kommer bli skitsnyggt:)). Spännande att få se resultatet.

  Jag har beställt mina nävor hos Staudefeen.dk. En jättebra sida, med mycket fina växter och bra kvalitet.
  http://www.staudefeen.dk/
  Kram Maria

  SvaraRadera
 4. Det blir säkert fint, bara det blir "kalkat" sa hon visst!!
  Tack för tips om Murgrönsviolen. Men var sätter du den nu. Jag har bara ett kallt garage med fönster. Där står den nu omsvept så den ite ska frysa. Där får jag jaga ut kylan med ljus nu när vi har -18, -16 om nätterna. Jag får väl vänta lite till?? Jag har sett att den lever iaf.
  Värmande kram Ninne

  SvaraRadera
 5. Hej! Så roligt att se att du gör om just ett sådant här skåp. Jag har nämligen två liknade som jag har funderat länge på att måla vita. Det som hindrat mig är just alla rutor. Snälla visa hur det blev sen så att jag tar tag i mina också. Jag tror att det kommer att bli super snyggt och önskar att jag kan få tummen ur....Ha det fint och lycka till!!

  SvaraRadera
 6. Ser mycket lovande ut med skåpet!

  Jag tittade till mina murgrönevioler men det såg inte ut att vara mycket liv kvar i dem. Det var nämligen så att de fått stå torra liiite för länge redan innan jag stoppade undan dem för vinterförvaring. Kan bli så på hösten med mindre tid i trädgården och klent med regn. Får väl kosta på mig en ny och sen dela den när den växt till sig.
  Pelargonerna tittade jag till med en skvätt vatten på vinden i går. Ser helt ok ut.
  Jag har ännu bara sått två sorter och det är sådana som tar lååång tid på sig att gro. En spikklubba och en läkesilverax. Chili mm sår jag nog i mitten av februari. Jag har lite svårt att förvara dem i rätt miljö när de väl grott och vill inte riskera att få rangliga bleka exemplar.

  Här fick vi äntligen snö natten som gick. Jag njuter av det vackra vita men funderar samtidigt på trädgårdsplaner. Tur man är kvinna och kan göra två saker samtidigt.

  Kramar!

  SvaraRadera
 7. Hejsan !
  Visst är det roligt att göra "bra" fynd, och som vitt med porslin i helt perfekt. Ha det gott, Karina.

  SvaraRadera
 8. det skåpet kommer att pryda sin plats.japp frösådder är igång och det gror:)
  Ha en alldeles underbar söndagskväll!

  SvaraRadera
 9. Jaaa, det är ju så den heter: Jätteverbena! Stod inne på Weibulls häromdagen och letade efter den genom att titta på bilderna på påsarna. Såg den i en park här i närheten i somras och den blommade vackert långt in på hösten. Vill ha!

  Vilket fynd ni gjort, kan tänka mej hur det ser ut målat vitt. Du visar väl när det är klart?

  Ha en fin vecka, Lotta!

  Kramar

  SvaraRadera
 10. Nä, trädgårdssäsongen har inte startats ännu. Har mest kurat i soffan idag. Skåpet blir nog jättebra. Vilket fynd!

  SvaraRadera
 11. Vilket fynd!!!
  Kommer bli jätte fin i vit.
  Jätteverbenan är det dags för men jag köper plugg plantor istället.
  Ha de bra
  Mariana

  SvaraRadera
 12. Åh det där skåpet kommer blir tokfint med ett par lager färg. :) Vill se när det är klart och på plats. ;) Hm, Verbena det kanske jag ska så också och penséer det vill jag också ha. Mina murgrönsvioler har stått framme hela vintern, kanske bör klippa ner dem något så att det kommer nytt!? Ha en härlig vecka! Kram Karin

  SvaraRadera
 13. Nix, inte ett frö har petats ner ännu... Tror jag väntar en vända tills efter sportlovet eller så.

  Ha en skön måndag!

  SvaraRadera
 14. Vet att skåpet kommer att bli super fint i vitt, sonen har ett lika och har målat det i vitt.
  kramiz//kullervilla

  SvaraRadera
 15. Hej Lotta,
  Det skåpet kommer att bli underbart fint.

  Jag lämnade ett svar till dig igår, men ifall du inte sett det så kan jag berätta att vi använt isolerglas till vår källartrappa och vi behöver inte någon tillskottsvärme förutom den som strålar från ytterväggen och nerifrån pannrummet.

  Heja, heja, igång med chilisådden nu;)
  Vårsprudlande kram!

  SvaraRadera
 16. Åh, vad fint skåpet kommer att bli! Det finns verkligen jättemycket fina knoppar, stod också och tittade på Indiska sist men behövde liksom inga ... Jag har inte heller sått något, känns långt borta ännu, däremot klippt några pelargoner som tänkte välta omkull :)

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 17. Läste någonstans att chilisådd = alla hjärtans dag , tror det kan stämma rätt bra.
  Fast lusten vill inte infinna sig ett dugg, knappt man har lust att beställa fröer etc nu när vintern plödsligt gjorde sitt intrång.
  Jätteverbenan måste i jorden bums ,med en gång så trög som den är.
  Lycka till!!
  Ha de gott!
  Ingela

  SvaraRadera
 18. skåpet kommer att bli så snyggt jag håller åxå på och målarom ett liknande skåp som stått hemma hos min mamma
  ha det så gott
  maggan

  SvaraRadera
 19. Jag har precis ett sånt skåp, som jag funderat på att slänga ut... Men måla det, det skulle ju kunna funka! Tack för tipset!

  SvaraRadera
 20. Inte ett frö är satt och jag har inte köpt några frön än heller. skåpet skall bli kul att se hur det blir//Britt

  SvaraRadera
 21. Skåpet kommer att bli finfint! Jag har börjat så lite perenner, tomater och gurkor men har en hel del kvar. Det hinns med och gör det inte det så går fröerna att spara till nästa år. ;o)

  Kram

  SvaraRadera
 22. Åhhh jag bara älskar den, murgrönsviolen, dom är underbara. Mina verkar dock inte klarat vintern. Jag sådde jätteverbena för 3veckor /Ulrika

  SvaraRadera