måndag 26 december 2011

Trädgårdstid?Kanske är det snart dags att börja "påta i jorden"? Det är ju faktiskt ingen tjäle och i går kväll kl 22.00 visade temperaturen på +9°!  Jag tittade till lilla vinkastet igår och det var så fuktigt så jag öppnade dörren och i går kväll kom jag på att jag glömde stänga!!! men efter att titta på termometern så lät jag bli att gå ut och stänga dörren - är det så milt kan dörren stå öppen även på natten.

Ute i vinkastet står 2 st Kamelior och frodas - perfekt väder för dem och knopparna är många och frodiga.Skulle det slå till och bli kallt, så får jag flytta in dem men just nu är det ingen fara. Tror jag skall gå ut dit idag och städa upp lite, plocka bort lite mögliga blad och torka av insidan av plastväggarna, i fjol så blandade jag i lite rödsprit i tvättvattnet, tror det kan vara bra mot ev mögelsporer och ohyra.

Visst börjar det klia i trädgårdsfingrarna hos er med? I går funderade jag på vad man kan börja så, hade jag haft Penseéfrö, skulle jag sått dem nu men jag brukar köpa färdigdrivna plantor så fort de dyker upp i handeln - eller skall jag ta en titt i frökatalogen........  Vad har ni på gång? Första sådden?


Ha en bra Annandag ♥
15 kommentarer:

 1. Otroligt va varmt ni har.

  Fast vi har ju plus 4 men det blåser nästan storm ingen snö , soligt.
  Vintern kommer förhoppningsvis att gå fort iår men man vet ju aldrig än kan vintern komma.

  Önskar dig en fin fortsättning på det gamla året

  Gunilla

  SvaraRadera
 2. Hej.
  Lika varmt hemma hos mig, var ute och gick i trädgården på fm och det var riktigt mjukt och grönt gräset.

  Ja visst börjar det klia i de gröna fingrarna, men har så ont om plats här hemma, så får vänta tills jag kan så ute.

  Ha en fin dag

  SvaraRadera
 3. Jo, det börjar så smått klia i trädgårsfingrarna även här.
  Jag ångrar så att jag inte lät min kamelia stå kvar i Lugnet. Jag tog in den till verandan och där har vi satt en torrboll pga fukt som inte är bra för fönsterna. Förmodligen är det därför som kamelian har tappat alla sina knoppar nu.Där blev nog för torrt. Det har ju varit så milt att den hade klarat sig i Lugnet istället.
  Nu ska jag ut och röra på kroppen lite och sen kollar jag nog vilka fröer som finns kvar för att sen kunna beställa nya.

  Kram!

  SvaraRadera
 4. God fortsättning på julen!!
  Plusgrader även här. Nu töar det i raskt takt. Inte mycket snö kvar alls. Jo, det kliar allt i trädgårdsfingrarna. Ska titta till mina lökar i källaren i dag för att se hur alla mår. Sen blir det nog att beställa lite fröer i alla fall. Växthuset är jag i titt som tätt under hela året för att stilla trädågrdslusten :-))

  Vad underbart med dina kamelior!!

  Julkramar
  Charlotte

  SvaraRadera
 5. Imorgon skall det bli fröinventering här. Ohyra vill man ju inte ha så det är nog smart att tvätta i det.Sådana butiker är farliga för plånboken.
  Nu måste jag ner till kalkonen, det blir en medelhavskalkon istället för julkakon. Skördade alla kryddorna för en stund sedan.
  Ha en skön kväll
  Annika

  SvaraRadera
 6. Jag njuter av att det är 9° ute, helt underbart! Så härligt med frodiga knoppar på kameliorna.
  Jag har inte sått någonting ännu, men snart är det dags.
  Jaha, så ni har en stuga i Fjällbacka, vad mysigt.
  Vi har (mina föräldrar har) 'sommarhus', fast vi är där titt som tätt året om, i Heestrand (5km från Hamburgsund).
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 7. Får erkänna att jag också gick i "påta-i-jorden-tankar" i morse. Ryckte upp några ogräs, sen kom regnet... God fortsättning!

  SvaraRadera
 8. Idag, efter en stormig natt, kändes det verkligen som vår ute och det blir lite konstigt när det är jul inne!

  Önskar så att jag kunde tänka fröer och sådd, men vi har ingen plats att ha sånt på, så för min del gäller bara att planera i huvudet hur jag vill ha det i vår. Trist för mej, när jag läser hur härliga tankar du kan ägna dej åt!

  Njut!

  Kramar

  SvaraRadera
 9. Ja, sparkföret är ett minne blott. Dagmar svepte med sig det mesta av snön och isen med för den delen. Nu börjar det bli sådär... grönt ute igen. Verkligen inte kul! Jag har sneglat lite åt någon frökatalog jag med, men jag vet ju att vi antagligen har en massa snö att vänta först ...

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 10. Har startat plantskåpet och satt in frösådd av magnolia som stått i kylen en tid och granatäpple som grott.
  Ha de bra
  Mariana

  SvaraRadera
 11. Härligt med så många knoppar i växhuset, och jag vet inte om väderleken har kommit för att stanna eller om det snart vänder. Inga sådder här iallfall, känner ingen motivation alls just nu för fröer o inte infann det sig nån vanlig julstämning heller. Tror att jag påverkas massor av vädret så jag avvaktar tills våren:) //Helen

  SvaraRadera
 12. Då stundar härliga tider för dig, Lotta. Tänk så fint du kommer få det med blommande kamelior!
  Kram!

  SvaraRadera
 13. Oj, rena vårvärmen!
  Jag gillar ju att vi har vinter, men även vi har mildare än normalt. Dagmars framfart ute gör att det är så himla fult överallt nu. Jag försökte kratta (ovanpå snön) bort det värsta "skräpet" från gårdsplanen, men det syns knappt. Kalytor i närheten med tallar som plockepinn.
  Hm, nu kom jag ifrån ämnet. :)

  Jag tänkte ta mig tid nästa vecka och beställa hem nån frökatalog och kanske några fröpåsar också!

  SvaraRadera
 14. Hejsan Lotta!
  Visst kliar det i fingrarna, men det går ju inte att vara ute. Antingen regnar det smånubb eller så stormar det som just nu - eller både och. Fy för den lede vad jag är trött på detta eviga mörkret, regnet och blåsten.I morgon tänker jag dock sluta gnälla över vädret och pyntar till växthuset så det står härliga till!/Anja

  SvaraRadera