torsdag 29 december 2011

............och så stormar det...........suck.... ännu mera storm och horisontalregn - vad skall man säga? Trött på oväder är bara förnamnet.... men jag är glad idag, att jag igår onsdag, tog mig en promenad med stavar (fötterna fungerar så himla bra med inläggen!), trots att det duggregnade så var det skönt att vara ute och idag var det ju stört omöjligt att gå ut!

Häromdagen så fångade jag Klockjulrosen, Helleborus foetidus L. på bild - vilka knoppar!!!
Inte vill jag att kyla och snö skall komma nu och förstöra dem! Läste hos Anja, att hon tänkte placera stora lerkrukor över känsliga växter om när kylan kommer - himla bra tips som jag lägger på minnet.

Tidigare ikväll har vi suttit och dreglat över goda matrecept till nyår - gud så mycket gott det finns att tillaga och äta :)

Är det uschligt väder i morgon med så tror jag att jag skall göra en resume för 2011, roligt att öppna bildmapparna, blicka tillbaka lite och sammanställa året som gått.

Ha det ♥


7 kommentarer:

 1. Ooooo vilken ljuvlig klockjulros! Så söt. Skönt att stormen verkar lugna ner sig mer och mer.
  Vad duktig du är som går med stavar, jag har kommit av mig helt. Men jag cyklar på min motioncykel, skönt när det inte är så trevligt väder ute. Då har man liksom inga ursäkter;)).
  Kram

  SvaraRadera
 2. Vad vore livet utan julrosor.Har ett par vita som blommar otroligt vackert i år!
  Undrar om inte de lovas lite sol imorgon!?
  Har också kikat på årets fotoskörd. Mysigt sätt att minnas. Ska nog göra en liten foto/årsbok om jag bara blir färdig med de jag börjat. Kenyaboken är nästan klar, bara det där lilla sista som tar tid.
  Photohome gör jättefina böcker men kostar kanske lite mer än många andra.Hoppas ju på vinst som "Årets fotobok".Nja, knappast de andra i finalen är ju proffs.
  Önskar dig ett riktigt GOTT NYTT ÅR!!!

  SvaraRadera
 3. Ja vädret har ju inte varit speciellt trevligt den sista tiden, men man får göra det bästa av situationen:) Att titta på matrecept är ju inte fel. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 4. Klockjulrosen är en av de växter jag tänker fota idag faktiskt. Har sett att den är på gång.

  Jag är också stolt över att ha varit ute och rört på mig. Löparskorna har använts två gånger i denna veckan. Letar upp skogar där det blåser mindre. För ja, det stormar en hel del här hos också också. Inte kul! Idag skiner solen och det är lite kyligt.

  Kram!

  SvaraRadera
 5. Även om det regnar och blåser är det skönt att gå ut en sväng med dotterns hund,känns så skönt att komma in sen,jag planterade lulrosor i höstas men de är så små än så inga knoppar syns,i stugan har jag en stor planta som brukar blomma,ha det så gott på dina promenader,maggan

  SvaraRadera
 6. Ja, huvaliga vilket väder vi haft, grått och REGN!! Men, nu verkar vindarna vända, lätt pudersnö och snöfall ramar in min värld just nu.
  Vintern ser ut att vara i antågande.

  Oj, så söt Julros, hoppas den klarar sig utan frostskador!

  GOTT NYTT ÅR! / Bea

  SvaraRadera