onsdag 7 december 2011

När månen är full


Kors i taket - det är klar himmel! Inga gråa moln som täcker vackra månen!

Visste ni att det nästan alltid är stabilt väder när det är fullmåne? På vintern oftast klart, kallt och inget regn, om sommaren strålande sol och blå himmel :) Kan man, skall man sikta in ledighet/utomhusaktiviteter/sommarsemester/skidsemester - när det är fullmåne - tänk på det och kolla in vädret vid fullmåne :)

Nu är månen hos oss nästa full, det fattas kanske en natt eller två och vädret är klart, kallt och det blir säkert frost inatt - himla tur jag fick baxat in den nytvättade bilen i garaget! (förresten - tvättar ni bilen för hand eller i tvätthall? Jag tvättar alltid för hand )

Tänkte att nu eller aldrig, skall jag försöka få till en bild på månen, fram med stativet, kamerainställning manuell så jag kunde justera och testa slutartiden. Första bilden - lite för kort slutartid och noll koll på fokuseringen:


Sådärja, lite bättre :)


Tror jag hade inställt på den längsta slutartiden jag kunde få och det blev ok, faktiskt bästa månbilden jag tagit. Övning ger färdighet :)

Och lite om mina fötter ;)  Har idag hämtat inläggen och fick hjälp att riva ut sulorna ur mina bruna vinterstövlar och passat in inläggen i dem. Lustig känsla att gå på inläggen - lite "bulor" och lite "svikt", skall förbättra mina steg och nu skall jag gå in dem ett par dagar innan jag får ta en springtur. Fötterna har vilat i veckan och de känns rätt ok, lite trötta efter arbetsdagen men har inte så ont att jag inte kan går riktigt och "ta ut stegen" utan att halta. Inläggen skall fungera i alla skor jag har, både vinterskor, springskor och gummistövlar, bara jag kan ta loss befintlig sula - så nu skall jag strax ta och ge mig på mina svarta vinterstövlar.

Och lite väder........  fortfarande snövarning men läste nyss att det är stormvarning igen! Fredag-lördag väntas det riktigt busväder! Mycket kraftiga vindar och snöblask - och då gissar jag att fullmånen är över ;)

Ha det bäst ♥ och glöm inte ta på broddarna om ni är ute på promenix!
10 kommentarer:

 1. Nämen då måste jag se till att ha koll på fullmånevädret och föra lite egen statistik! =)
  Hoppas att fötterna hämtar sig!
  Ha det fint! /Caroline

  SvaraRadera
 2. Broddar hade bilen behövt i morse för j.klar va halt det var. Höll mig på vägen som tur var men det gled lite här o där.

  Hoppas nu att fötterna dina förstår att de ska må bra och gilla inläggen.

  Nu blev jag lite lätt besviken. Så fin din månbild blev!
  Jag tog häromkvällen men mina bilder ser verkligen inte ur som din sista. Suck...Mycket att lära.

  Kramar!

  SvaraRadera
 3. Broddar...hade jag behövt i gårkväll! Skulle bara gå ut på trädäcket o lägga ner två små ljusslingor i mina mosskrukor. Tog på mig TRÄSKORNA o gick ut...På däcket var det HALT, slog dit som en torsk(?!, varför säger man så?)Hamnade på mitt ena redan onda knä, men som tur var endast ömt där idag. Kunde gått riktigt illa, tänkte inte på att det var minusgrader ute...Ensam hemma, liggandes därute avsvimmad i kylan tills maken kommit hem 22.30...Huuu! Måste tänka sig för - inte bara när man är ute o kör bil, alltså!
  Vacker måne! Men den ställer till det för min sömn - har alltid dålig sömn under dessa nätter i månaden.
  Hoppas dina fötter blir bättre o bättre.
  Kram Lena

  SvaraRadera
 4. Vilket bra tips att hålla koll på fullmånen. Det ska jag ta med mig, tack! En jättefin månbild har du tagit, häftigt med trädet framför.

  Kram

  SvaraRadera
 5. Nu kan det bara bli bättre med fötterna, håller tummarna.
  Kul att fota och pröva sig fram och till slut så blir det en bra bild.

  Ja, snön kommer nog till helgen. bäst man är beredd.

  Ha en fin vecka. // Lissen

  SvaraRadera
 6. Hur är det med fullmåne 23 december - 5 januari, måste kolla för då har jag semester?!

  Så vacker månebild du tagit- nu känns ju fotokursen ännu mer aktuell - en sådan bild skulle jag aldrig kunnat ta.

  Ha det gott i dina nya inlägg!

  Kramar

  SvaraRadera
 7. Jo du Lotta. Här är en som har full koll på när månen är full.. Då är jag också full- förr var det migränen som slog till- den har lättat nu på äldre dar, men allt annat slår till--- dålig sovande om nätterna o värk både här o där.
  Så på lördag måste jag vara försiktig.. Det är väl häxan i mej som blir mångalen?? fast ännu har inga hörntänder vuxit fram???
  Halkan här har varit i 3 dar nu så jag har skaffat broddar för att klara mina promenader...
  Vilken fin månbild du fick. är det inte för blåsigt på lörd ska jag försöka ta en också.
  KRam Ninne

  SvaraRadera
 8. full måne, har han tullat på glöggen:) Jag känner alltid av då månen är full, jag har mer värk och sover dåligt då. Broddarna är inte på än, för vi har inte speciellt halkigt än, men så fort det blir åker de på, lite tantvarning men oj så tryggt att gå och man behöver inte spänna sig i hela kroppen för risken att ramla.
  Ha det gott!!

  SvaraRadera
 9. Intressant om månen, och om att fota i mörker. Jag tänkte i morse när jag passerade kyrkan att jag ska gå dit ikväll och fota granen med belysning nu när det kommit snö på den, kanske månen kommer med också. Granen har vi skänt dit i år, vi hade en stor som vi behövde få bort så det är extra kul att föreviga pga det :)

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 10. Om fullmånen tycker jag inte. Tillhör de som reagerar negativt, värk, dålig sömn m.m. Apropå det utlovade ovädret, typiskt när man fått ordning på "julbordet" vid köksingången, för 3:e gången.
  Betr. dina månbilder, så är de underbara med den lila färgen.
  Ha det så gott
  Kram

  SvaraRadera