lördag 12 november 2011

Utedag

En skön lördag ♥ har hunnit med att röja både ute och inne och fått en stor dos av solsken, och en ännu större dos motion eftersom jag krattat ihop mängder av eklöv, dessa f-e eklöv som tar lång tid på sig att förmultna, så det är ingen ide att spara på dem. Passade på att ta bort de vissna, kletiga bladen från Funkia - det kan ju finnas snigelägg under dem, så lika bra att eliminera dem med.

Lycka! Hittade en blommande julros! Funderade länge på om jag skulle gräva upp den och sätta i kruka, utifall att det kommer snö och kyla, vet inte hos vem jag läste, att någon hade gjort så för att bevara blomningen. Jag väntar tills väderrapporten spår snö.
Hittade en liten marodör på Julrosen - att det kan vara liv i dem fortfarande?
Det är väl någon nytta med frost och kyla - att ta dö på ohyra!Önskar er en skön lördagskväll ♥

10 kommentarer:

 1. Fler med problem. Dessa vidriga eklöv, som behöver 3 år på sig att förmultna. Till råga på allt elände de för med sig, har vi en ek, som inte fäller sina sista löv förrän de nya kommer!!!! Sen har vi ett par normala också.
  Har också blommande julrosor, haft det nästan hela sommaren ????
  Ha det så gott
  Kram

  SvaraRadera
 2. Härlig dag du har haft! Här har det också varit fint och skönt även om jag inte var ute hela dagen. Det har blivit en del fix här inne.
  Så söt julros!
  Löss såg jag på luktärterna förra veckan. De var gröna. De dör väl nu om det blir lite kallare ett tag kanske.

  Sitter nu och väntar på maten som står i ugnen.
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Vi var ute en stund idag också i det fina vädret men eftersom jag inte kan jobba mig varm började jag att frysa efter en stund:( Men då gick jag in och myste istället:)) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 4. hit kom inte solen förrän på eftermiddan,jag har åxå fixat både inne och ute,kanske tur att jag inte har nån Ek,jorden är tillräckligt sur ändå,ha det så gott//maggan

  SvaraRadera
 5. Härligt med en utedag. Usch, för snigelägg... såna vill inte jag ha.

  SvaraRadera
 6. Visst är det härligt med julrosor i november. Kanske belöning för allt regn vi stod ut med i somras för jag har också en som blommar redan.
  Eva

  SvaraRadera
 7. Blommande Julros det är så man blir avundsjuk!

  SvaraRadera
 8. Här har vi också haft sol i helgen. Helt underbart skönt!
  Och även jag har blommande julrosor, upptäckte jag idag. I en rabatt som jag inte bruka titta i såhär på hösten (vintern...) men jag råkade göra det idag *glädje*

  Ha en fin vecka!
  Kram!

  Ps. Hur går det med rensningen? *nyfiken* Här går det riktigt bra, med ett projekt i veckan, och nu börjar det bli så fint här hemma att jag riktigt stortrivs =)

  SvaraRadera
 9. Undrar om det inte var du även förra året som visade hur den vita julrosen höll på att slå ut. Och jag var riktigt avis (oavsett om det var du eller någon annan). Da'n därpå, när jag skulle städa i rabatterna såg jag att även min höll på att slå ut - men i år har jag glömt vart jag grävde ner den...jdrans ålderdom!/Anja

  SvaraRadera
 10. Härligt med utedag och vilken söt julros, att den blommar redan!

  Förra året gick jag och samlade eklöv för att lägga i rabatten som skydd, men de blåste bort hela tiden... ;)

  Vad kul med pyssel, vad blev det för fint? Jag träffade min pysselgrupp i söndags också, blev en bra början på julkortstillverkningen.

  Kram!

  SvaraRadera