fredag 14 oktober 2011

Första frosten

.
I natt var det riktigt kallt!
Vi har haft känningar av kyla tidigare men i natt så slog den till ordentligt.
När jag igår (torsdag) såg att det skulle bli fint väder idag (fredag) så tog jag mig en impulsiv ledig dag - bra med sjyssta chefer! Gillar verkligen att ta impulsledigt -
det blir liksom en bonusdag som bara jag äger.
Vaknade tidigt ändå och klädde på mig rejält, tog med kameran och gav mig ut på en morgonrunda.
Passerade odlingslotterna och där hade verkligen frosten slagit till!
De stackars blommorna - krasse och tagetes bl.a - hängde och slokade vid staketet.Grönkål måste väl detta vara? Mycket vacker!
Jag fortsatte till vårt lilla tjärn och var där i 2 timmar - från mörker till soluppgång och hade fotosession med ljuset - så nu kommer jag bombadera bloggen med bilder :)Så då var det dags att ta fredag  - önskar alla en skön fredagskväll  ♥
och hoppas inte allt för mycket i era trädgårdar tagit skada.

12 kommentarer:

 1. Så vacker frost kan vara, i alla fall i dina foton.

  Spontanledig dag, så härligt det låter. Har en del komp att ta ut, ska nog göra det snart!

  Ha en fin fredag!

  Kramar

  SvaraRadera
 2. Gratulerar till så justa chefer:) Måste ju verkligen kännas underbart att bara "så där" vara ledig en dag:)) Vilka fina bilder du tagit på frostnupna blommor;) Ha en härlig helg/Monne

  SvaraRadera
 3. Härligt med en ledig dag .Ni har verkligen ordentligt med frost.Här var det en del i morse med men inte såg det ut så där.Trevlig helg.

  SvaraRadera
 4. Åhh.. så härligt med en sån där impulsledig dag... skulle behövt det idag oxå när solen lyste så fint efter denna kalla natt. Det var ett par krukor därute som inte var inplockade men man det är bara o gilla läget.. liksom. Ser fram emot alla bilder du "hotar" med ska bli intressant o se din tjärn i frostskrud. Bilderna idag var riktigt njutbara.. gillar tagetesen och grönkålen de var läckra.. kram o ha en fin helg/Monica

  SvaraRadera
 5. Hej Lotta!

  Jo det har varit frotst här också men den har inte tagit så jättehårt så jag hoppas på en frostmorgon till. Älskar krasse med froxt det är bland et finaste som finns.
  Fina fina bilder du bjuder på.
  Ha en skön helg
  Annika

  SvaraRadera
 6. Så härligt det låter med spontanledig fredag. Jag gick visserligen hem tidigt idag men frosten, vår förstam hann jag inte fota eftersom det var mörkt när jag åkte. Ska jobba några timmar i morgon och det känns ju inte så roligt. Tänker ändå att det nog blir frost i natt också och eftersom jag inte behöver vara på plats förrän strax före 10 så hinner jag fota först.

  Det där med att springa ja, visst för det bra för hjärtat och även för mina rygg/höftleder. Jag har betydligt mindre ont när jag springer kontinuerligt än när jag inte gör det. Ledsystemet där behöver värmas upp ordentligt och få blodet att forsa igenom. Då mår jag bäst! Men, jobbigt är det ändå att springa. Suck!

  Nu brinner en brasa här, maten är strax klar och till laxgrytan blir det vitt vin. Mysfredag!

  Kramar!

  SvaraRadera
 7. Vilka läckra krassen du har;)! Nja. men bilderna är vansinnigt fina. Min krasse står i växthuset och blommar med enstaka blommor som jag gläds åt vääääldigt mycke' och luktärter likaså. Varför skall man annars ha ett vhus om man inte får förlänga sommaren eller åtminstone hösten?!
  På tal om tandläkare : Jag behöver aldrig ta någon spruta. Det är inte ev smärta jag är rädd för - det är liksom annat....
  Ha det riktigt gott! /Anja

  SvaraRadera
 8. Det er jo ikke så galt at det ikke er godt for noe , ja for det ble jo nydelige bilder som du har tatt.

  God helg fra Marit.

  SvaraRadera
 9. Vansinnigt vackra bilder! Jag är också fascinerad av frostrosor.. gissar att även jag kommer att bombadera med sådana bilder framöver.. ;)
  Må så gott i helgen!
  Kramar!

  SvaraRadera
 10. Vad härligt med en impulsivledig dag! Fantastiska bilder, och vad häftigt att fota i två timmar - ser mycket fram emot att se bildarna! Det är nåt speciellt med tjärnar...

  Ja jag hoppas det går på några nätter att bryta mönstret så vi får sova.

  Kram

  SvaraRadera
 11. Får väl tacka din chef till att vi fick se alla underbara frostbilder ;-) Det är verkligen vackert så här års med alla färger och även frostkristaller. Önskar dig en alldeles underbar helg.// Kram Peter

  SvaraRadera
 12. Vilken lyx att kunna ta spontanledigt! Och vilka bilder du tagit på din runda! Jag blir verkligen glad av dem, de ser så krispiga och isande ut. Jag som egentligen inte gillar hösten...
  Kram Maria

  SvaraRadera