fredag 30 september 2011

L♥ve is in the air

eller "kärlek är i luften" är temat denna blommiga fredag på bloggen Roses and stuff och visst finns det mycket kärlek ♥ i luften och massor av Kärleksört i trädgården! Kärleksört är en av mina favoriter, en tålig och hederlig gammal perenn, klarar de flesta lägen och äts inte alltid upp av rådjuren ;)

I photoshop - ett rosa filter och ökad kontrast.

Förutom den gamla vanliga kärleksörten har jag en variegerad - mönstrade blad, vit och svagt rosa blommor - ursöt! I år har även "Matrona" vuxit till sig ordentligt - den har mörkare blommor och blad och nästan lila stjälkar. Jag har sett Matrona som har mörkare blad än den jag har på bild, även med brunaktiga blommor. En vild, gulblommande kärleksört har jag tagit med mig från stranden vid havet, den har också tagit sig bra men den glömde jag fota.

De är dessutom mycket lätta att föröka med delning men också duktiga på att sätta rötter om man har dem i vas tillräckligt länge. Jag har precis krukat 3 st som stått i vas inomhus - mycket länge får jag ju erkänna - de vissnar liksom inte.... ;)

Jag missade de två första blommiga fredagarna men inte idag - inte kan man missa kärleken ♥  :)
Mer kärlek finns det hos Katarina :)13 kommentarer:

 1. Kärleksörten är verkligen tacksam. Har fått fröer av en mörkbladig variant, vi få hoppas jag klarar att driva fram ett exemplar!

  Trevlig helg!
  /Ruben

  SvaraRadera
 2. Underbara kärleksörtsfoton! Håller med dig Lotta - "Inte kan man missa Kärleken"Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Visst är de fina....Kärleksörten. På våren o sommaren undrar man varför man har dem men nu när de blommar så är man väldigt tacksam.//Helen

  SvaraRadera
 4. Perfekt tolkat, att jag inte tänkte på kärleksört. Jag har ju också flera sådana blommande nu.

  Ha en bra helg, Kerstin

  SvaraRadera
 5. Jag gillar också kärleksörten. Så fint du har fångat dem i ditt kärlekscollage.

  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 6. Kärlek är viktigt...
  Kärleksörten vill jag inte vara utan...så fin och tacksam...och vacker så länge.
  Ha det bra.

  SvaraRadera
 7. Åh, jag älskar 'Matronan'! Har flera ruggar hos mig. De är lätta att dela och få flera av, som du säger.
  Tjingeling

  SvaraRadera
 8. Har nog fem -sex olika,tacksamma höst blommare som är fina hela sommaren.
  Ha en skön helg
  Kram
  Mariana

  SvaraRadera
 9. Så fina.. men får erkänna att jag bara har Matrona och en låg spretig sort.. =(.. men matronan har verkligen blivit fin i år hos mig oxå.. helt otrolig färg och vilken styrka det är de stjälkarna.. vackert bild med filtret, tänk så kul det är när man sätter sig o pillar lite i ps.. kram o ha en fin helg <3 Monica

  SvaraRadera
 10. Hej Lotta,
  En fantastisk blomma, kärleksörten. Har börjat förstå hur många olika sorter det finns. Ännu har jag bara vanlig i min trädgård, men dina fina bilder väcker nytt ha-begär:)
  Kram!

  SvaraRadera
 11. Ja kärleksörten är fin.
  Ha det gott!!

  SvaraRadera
 12. Gillar också kärleksört. Perfekt tema :-)
  Fortsatt trevlig helg
  Birgitta

  SvaraRadera
 13. Hej kära moster! Jag kan tänka mig lite fler typer av kärleksörten. Hint, hint...:) Har den som jag fått av dig tidigare och den är så himla fin.
  Så ha mig i tankarna till våren:) Kram

  SvaraRadera