onsdag 7 september 2011

Bloggpost ♥

Åh - dessa underbara trädgårdsbloggare! Så vänliga och givmilda :) Förra veckan satt jag en kväll och läste bloggar - hälsade på hos Helen med bloggen Tankar om och från min trädgård - läste hennes inlägg om Lundaralian och ju mer jag läste, desto mer blev jag sugen på denna växt. Grön och frodig, senblommande och med vackra bär om hösten. Läste att Helen frösått Lundaralia själv och tänkte att....... jag kan ju alltid våga fråga!

Tur jag gjorde det för Helen hade en planta till övers och idag kom paketet ända från Norrfjädern, norr om Piteå! Ta en titt på Helens blogg och se vad jag fick i gåva.

Du skall bara veta Helen, vad du förgyllde min dag idag! Vi har värsta tråkväder - regn och blåst och precis när jag gick ut från jobbet - så öppnade sig himlen och det kunde bara inte regna mer! Dag nr 2 i rad som jag inte kom ut på tur i skogen (måste ha en runda frisk luft varje dag).

Jag kom ut en liten stund i lilla växthuset i alla fall, där jag fick planterat om Lundaralian och ställt den i skydd för återhämtning tills ovädret är över. Det är så vått i marken så det tjoffade när jag gick sprang över gräsmattan. Med hjälp av ett paraply, fick jag en bild på min "vattentunna" - som svämmar över idag.

I våras köpte jag en sådan där "gummikruka" som det varit så poppis i år att plantera växter i - men hos mig fick den bli en "vattentunna". Lagom i storlek här hos mig och det är bara att ta tag i handtagen och hälla vattnet i vattenkannan ;)

Stackars Tagetes Linné är alldeles genomvåt....Nu hoppas jag att ovädret tar slut - nu vill jag ju ut och fixa till en plantering för Lundaralian! Hoppas så att den skall trivas hos mig :)12 kommentarer:

 1. Ja, Helen där uppe i norr är en riktig trädgårdsguru! Det hon inte kan fröså och få att grönska är inte värt namnet! Beundrar henne gränslöst. Grattis till en fin kontakt!!
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 2. Förstår om du blev glad, jag fick ett paket från Berit i Piteå härom dagen med två plantor, en Aquilegia glandulosa (vårakleja) och en Swertia perfoliata och jag blev överlycklig:)) Nu får vi verkligen hoppas att vädret blir bättre för nu RÄCKER det med det blöta!!!!! Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Vad kul med bloggpost - förstår om det förgyllde en dag som denna. :) Lundaralia låter spännande, den får jag ta och spana in. Idag fick jag min efterlängtade dator - det gjorde min dag betydligt bättre. Kram Karin

  SvaraRadera
 4. Hej Lotta!
  Vad bra att paketet kom fram och plantan mår väl.
  Det är faktiskt väldigt roligt att få göra någon glad om man kan.

  Regnet vräker ner även här, har pågått i flera dar, nu vill vi ha sol igen.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 5. Det är något särskilt när det kommer bloggpost, kommer ihåg mitt första paket!! Gissa vem det var ifrån! ;-)
  Min tagetes Linné har det inte blivit mycket av i sommar, inte alls så fin som den var förr om åren. Står ungefär på samma ställe. Fattar nada.

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 6. Hej!
  Så rätt, när bloggposten dimper ned i postlådan blir man varm i hjärtat :)
  Hoppas du får en din dag! /Bea

  SvaraRadera
 7. Vilken fin bloggpost. Sådant värmer - vilket kan behövas just nu!
  Ha det bra

  SvaraRadera
 8. Visst är det snällt av bloggvänner att dela med sig, och eftersom vi är många bloggare så skulle man ju kunna få en hel del önskeväxter per post...hihi:)//Helen

  SvaraRadera
 9. Så himla roligt med bloggpost det förgyller vardagen verkligen och är den så grå o trist som det varit i veckan så är det ju extra kul. Din vackra lilla linné.. den har jag haft men icke längre tur man kan njuta av bilderna dina.. =). Idag har det varit höstlikt men soligt här men jag var hemma sent så det blev inte att jag kom ut i trädgården.. men hoppas på några timmar i morgon då jag slutar tidigt. Ha en härlig helg vi får se om vi åker till kusten, kanske annars finns det mycket att göra här hemma om man vill det.. o vill man det tro?.. ja vi får se *smile*. Kramiz

  SvaraRadera
 10. Lotta, vet inte alls vad du tycker, men....kanske fler hittar hit (om du nu behöver det!) Titta in hos mej så förstår du!

  Kramar

  SvaraRadera
 11. Jag minns också mitt första paket från en okänd vän... Det är så roligt när folk delar med sig! Tror jag har fått en ny blogg att följa, dessutom... ;-) Hoppas växten trivs bra hos dig!

  Kram

  SvaraRadera
 12. Hejsan Lotta!
  Visst är det en vansinnigt trevlig 'värld' vi trädgårdsbloggare lever i! En massa trevliga människor man lär känna - sådana som man aldrig annars skulle få en chans att träffa.
  Du är inte så pjåkig själv Lotta.Du är både hjälpsam och givmild och dessutom så rasande trevlig:)!/Anja

  SvaraRadera