söndag 28 augusti 2011

Svarta bär

.

Idag har jag skördat de första björbären! Stora, saftiga och många........


Det blir många burkar sylt i år med :)

Lite väder: regnovädret drog förbi men lämnade blåsten kvar och på eftermiddagen kom solen fram, för att vi sjutiden försvinna igen....suck..... Jag fick i alla fall en skön stund på min piazza :)
21 kommentarer:

 1. Svarta bär är gott! Yngsta dottern kom in med en kåsa bär till efterrätt. Första året som det ser ut att bli en stor skörd. Hoppas bara att resten hinner mogna också, men om det räcker till sylt vet jag inte.

  SvaraRadera
 2. Jag plockade de första i fredags. ½ l blev det. och mycket mer lär det bli. Sylt sa du...det har vi inte provat. Här blir bären till smothie eller till någon kaka.

  Mycket gott man kan få från en trädgård!

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Vilken vacker bild med bären. Björnbär är ju så goda. Björnbärssylt på pannkakor - MMMMMMmmm.

  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 4. Vilka härliga björnbär!
  Minns hur min pappa skötte dem han hade spaljerade mot en södervägg...såå gott!

  Och, ja, Lotta, visst borde vi ha hus- om någon av oss var det minsta händig- kollohuset är mer än nog! Och mest mitt intresse!
  Jag måste lära mej att njuta av dagarna vi kan vara där och nöja mej med det.

  Ha en fin vecka!

  Kramar

  SvaraRadera
 5. ÅÅ vad gott det ser ut!!
  Ha det gott!!

  SvaraRadera
 6. Så gott med björnbär. Det är fina grejer det. Önskar vi hade med men kanske kan jag plocka till helgen i naturen. Själv har jag skördat plommon i helgen och kokt marmelad ikväll. Gott det med!

  Nu oskar och regnar det igen - fy sjutton vilket väder. Tyvärr blir det ingen tur till Birgitta på torsdag. Önskar jag kunde komma ifrån jobbet men det är ju årets mest intensiva jobbvecka som inleds imorgon. Hoppas ni får det trevligt!

  Kram Karin

  SvaraRadera
 7. Haha åskar ska det ju stå.... :)

  SvaraRadera
 8. Här har det hänt saker med nallar, ponchos och nallebär, äh jag menar björnbär... Verkligen fina bär du har där i skålen.

  Ha en bra vecka, kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 9. Ja, man får vara glad för det lilla:) Björnbär ser så himla gott och vackert ut, har dock väldigt svårt för "stenarna" mina tänder är inte lämpade för dylika bär:)) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 10. Guuuuuuuuuuud vilket fint bärfoto.
  Rama in, rama in, rama in!
  Jamen, det är ju en Annabelle som jag har också.
  Visst är de härliga med alla skiftningar mellan grönt och vitt, och så lättskött.

  Kram

  SvaraRadera
 11. Inte ett enda björnbär får jag i år! Men desto fler hallon =) Jag får nog ta-hand-om min björbärsplanta lite bättre (står krukad) om jag vill kunna skörda något nästa år / Kram gittan

  SvaraRadera
 12. Mmm, vad gott det ser ut!

  Jag skulle också behöva ha en personalshopper för jag vill ha snygga kläder, men jag hittar inga/har ingen lust att gå i klädaffärer. Min dotter är bara 7 år och har en heeelt annan klädsmak än jag. =)

  SvaraRadera
 13. Mmmmm så gott det ser ut.
  När jag var liten åkte jag och min mamma och mormor och morfar ut i nån skog (en hel evighet att köra) för att plocka just björnbär, varje sensommar....ljuva och stickiga minnen dyker upp när jag ser din fina bild.
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 14. Finns det något bättre än att kunna gå ut och plocka sig lite gott?//Britt

  SvaraRadera
 15. Nu blev jag sugen på björnbär!!

  SvaraRadera
 16. Hej! vi håller på och planerar för att hålla en STOR julmarknad i HELA Lev Vackert huset. Utav den anledningen så söker vi nu efter duktiga hantverkare som vill stå med bord under marknaden som alltså kommer att hållas hela och samtliga adventshelger. Du kan boka dig en eller flera dagar.
  Men för att ha bord hos oss så har vi endel krav för att det ska bli så bra som möjligt för dig som hantverkare och för våra besökare. Det är så att vi söker hantverkare som passar stillen i vår butik. Det går också jätte bra att stå med hembakat, saftat, syltat och liknande.
  Är du intresserad så maila vitromantik@gmail.com och beskriv/ samt skicka gärna med en bild av vad det är du gör. Vi återkommer så fort vi kan med svar till alla!
  Vi vill också slänga in en hint om att det för såväl hantverkare som besökare finns både vandrarhem och stor camping med stugor bara 100 meter i från vår butik. KRAM

  SvaraRadera
 17. Vad gott med björnbär! Vi har vilda björnbär i skogen, har plockat en del och ska nog ge mig ut imorgon igen om det inte regnar för mycket. Har du några bra recept att dela med dig av?

  Kram

  SvaraRadera
 18. Ingen björnbär har jag plockat,men ätit desto mera äpple paj och jordgubbar har jag ätit denna sommaren...:-)//Kram

  SvaraRadera
 19. Bjørnebær er herlige bær! Flott å lage sitt eget sylt! Hege

  SvaraRadera
 20. Vad läckert med björnbär!!!

  Vem skulle inte behöva en personal shopper... Tror inte mina grabbar passar till det i alla fall.

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera