måndag 8 augusti 2011

Sensommar

Idag har det verkligen varit sensommar - först ett rejält regn på förmiddagen, och eftermiddagen blev blåsigt och soligt men fortfarande kyligt, hela dagen har björkens gula löv farit runt i luften för att till slut hamna på marken. Jag trodde först att det skulle bli en innedag men blåsten torkade fort upp det våta och jag fick äntligen klippt min djungelliknande gräsmatta.

Vid entren blommar klematisen så jättefint!


Det slingrar sig och tar sina egna vägar fast jag binder upp den - i år har den slingrat sig kring räcket till trappan.


Mongoliska Nävan bilar en blå matta och lyser upp (usch - ser att trappan behöver putsas......  )


Det är svårt att fota blåa blommor i skugga - det blir liksom fel blå färg...
En veckas semester kvar att njuta av - hoppas innerligt att det kyliga vädret slår om till semsommarvärme - jag vill ha sommaren kvar.......   ♥


17 kommentarer:

 1. Visst är det bra häftigt med växternas kraft. Hur vi än fösöker styra dem en viss väg så tar de sig ändå fram dit de verkligen vill !!! Så fina de är tillsammans, din klematis och nävan.

  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 2. Härligt att växterna har en "egen" vilja:) Klematisen på trappräcket är ju så fint:) Det är med blandade känslor som jag säger att jag vill ha sommarvärmen kvar, jag vill ha SOMMAREN kvar men höstens sköna temperatur där det går att andas;)) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Här har det åskat,regnat och BLÅST ikväll. Det var så dörrmattan flög iväg! Nästan lite höststorm-aktigt...fy! Men växer gör det fortfarande. Och planer på mer roseninköp/plantering finns. Så än tar vi inte höst!
  Ha det gott!
  Lena

  SvaraRadera
 4. Klematisen är verkligen vacker! Jag lyckas aldrig med att fota blå blommor. som du skriver blir det alltid en annan färg. Märkligt. Jag gillar dock din näva oavsett vilken färg den har IRL. Njut av sista veckan, jag börjar imorgon....

  SvaraRadera
 5. Snygg drapering på ledstången. Ja, sommaren - kom tillbaka!

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 6. Samma väder här. Har gärna en riktigt varm augusti (och september....). Läckert med klematisen som slingar sig. jag vill ha massor av ställen för klematisar i trädgården, men tycker att det inte är så lätt att hitta bra klätterställen. Även rött är svårt att fota tycker jag.

  Kram, kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 7. Klematis är underbara. Har på nytt gett mig på en dr Ruppel - den förra dog. Men i år är ett bra klematisår. I varje fall i Mölndal. Rosorna däremot har det gått sämre för. Men, men, man kan inte få allt!
  Roligt att se att din blogg finns kvar - jag har ju varit borta så länge!

  SvaraRadera
 8. 'Rouge Cardinal' är verkligen en vacker klematis. Jag förstår att du njuter av den på din trapp.

  Ha det gott, Kerstin

  SvaraRadera
 9. Vilken fin skärpa i närbilderna. Gillas!

  Jaha, då börjar vi jobba samtidigt du och jag alltså. Nu njuter vi fullt ut av de sista semesterdagarna!

  Kram!

  SvaraRadera
 10. Härlig Klematis, trappen blir så inbjudande med blommor. Nävor i alla de former är en favorit hos mig.

  /Jessica

  SvaraRadera
 11. Så fina bilder du har...
  Titta under din pyssel...och så mycket fint du gjort...verkligen inspirerande....
  Ha en skön kväll
  Kram Malin

  SvaraRadera
 12. jätte fint när den ringlar sig på trappräcket. Vacker klematis//Britt

  SvaraRadera
 13. Det är alltid kul att komma in på din blogg! Jag älskar dina fina bilder, du är verkligen duktig på att fotografera!! Det + det du skriver gör det värt att titta in här med jämna mellanrum.
  Hoppas att du får sol idag, här i närheten av Sthlm är det grått grått grått idag...
  Mvh. Gunilla

  SvaraRadera
 14. Mycket vacker färg på Klematisen!!
  Mariana

  SvaraRadera
 15. Du kan ju avvakta med att putsa trappan då blommorna ger den fin fägring!

  Jag är ju också ledig ett tag till, men de senaste dagarna har det varit höstlikt med kyla och regn. Jag håller tummarna för att solen må lysa och värma både Göteborg och Jämtland ett tag till - än är det sommar!

  SvaraRadera
 16. Åh Lotta!
  Jag blir ju alldeles knäsvag av den underbara nävabilden sist i inlägget!/ANja

  SvaraRadera
 17. Håller med Anja, nävan var läcker.....ta frö !
  Vikagårdens Lustgårdar rustar inför visningarna
  Men allt ogräs hinner jag inte få bort.....
  Vinkastet börjar bli fullt, pellisarna får flytta in....
  Jag får ta semester efter besöken.
  kram Kia

  SvaraRadera