onsdag 20 juli 2011

En vanlig onsdag

Nästan en vanlig onsdag för det är inte varje onsdag man räknar ned till semestertider!
Idag blir det bildkavalkad och avslöjanden - här är jag på väg till jobbet en tidig onsdagsmorgon 06.07.
Framme! Jag är nästan först på parkeringsdäcket om morgonen. Att jag börjar tidigt är dels att jag är morgonpigg och gillar att komma hem tidigt på eftermiddagen, men också att Johanna åker med mig en bit på vägen och även hon börjar tidigt.
Nu är jag på väg - ombytt och klar. Japp - jag jobbar på sjukhus, jag är administratör på intensivvården på ett sjukhus i stan.

På bilden ovan, till vänster är mitt nuvarande rum - jag överdriver inte när jag skriver att rummet skrubben är ungefär 2 x 4 meter och där sitter vi två st! Men det är övergående, vi renoverar och skall i sommar får en sprillans ny, supermodern intensivvårdsavdelning och det kommer bli så bra. Till senhösten kommer de administrativa rummen vara ombyggda och färdiga och det längar jag efter :)

 Jag stortrivs på mitt jobb, ingen dag är den andre lik. Jag har jättemånga toppenkollegor *vink-vink-till-kollegorna* och jag ångrar inte en dag att jag för ungefär två år sedan, sa upp ett fast jobb på ett annat sjukhus i stan, för att hoppa på en "oviss-tid-vikariat", som sedan blev en fast heltidstjänst - ibland måste man bara våga!

Lunchlådan intas i det sprillans nya lunchrummet (t.o.m kaffemuggen är ny :) och sedan hinner jag med en runda utomhus, kollar in vädret, intar kaffet och chokladbitarna på bänken i härligt sommarväder.


Chefen är tillbaka från semestern och kör hårt med mig ;) så nu är lilla skrivbordet fullt av uppdrag och när det blir förmycket stillasittande, kan man ju alltid vattna Agnetas pelargoner :)

Hemgång - dagarna går så fort på jobbet, det är därför jag ibland känner att tiden bara försvinner ifrån mig, men så är det när man har det bra :) Gott att köra hem i bilen, veva ned fönstret och njuta av sommarvärmen när jag kör in i allén på gatan hemmavid.Slänger av mig skor och tar med mig mellanmål ut till "piazzan", sitter en stund med stickningen men är ögonen börjar fladdra, så ställer jag klockan på 30 min och lägger mig ned en stund...... somnar gott! Katten Freja kommer ut och skall sova på min mage, vi myser en stund och klockan ringer.

Johanna kommer ut och småpratar lite, hon tar en tur i lilla täppan och plockar vildhallon,


och smultron som vi mumsar i oss :) Egentligen har jag inte alls lust att gå in men magen är hungrig, så det är dags för middag. Lättlagat med bakad potatis och lövbiff - vi är bara två i maten denna veckan så vi passar på att äta det vi gillar, maken är på resande fot och kommer hem på lördag, alldeles lagom till semestern :)

Det sista jag gör är att baka kaka - långpannekaka är den bästa kaka som finns när många skall bjudas på semesterkaka! Härligt ord - semesterkaka........ ligger som bomull i munnen :)

Nu är det dags för sängen - det blir sista kvällen på länge som jag måste lägga mig i tid - i morgon kväll kan jag vara uppe hur länge som helst...... i morgon är min sista arbetsdag på tre veckor!!!  (hoppas chefen inte kör allt för hårt med mig - får väl ge henne två kakbitar :)9 kommentarer:

 1. Lotta, så härligt att få vara med dej en hel dag!

  Ha en härlig sista jobbdag och hoppas semestern blir som du vill ha den!

  Kramar/ Lena

  (har några växtfrågor, har du tid och lust, titta in på min blogg, inlägget gjordes i går).

  SvaraRadera
 2. Låter gott med semesterkaka. Skönt att kunna börja tidigt och gå hem tidigt och sedan en micropause lät mycket gott.
  HA nu en riktigt go semester med mycket pyssel umgänge och lugn och ro. kram Monica

  SvaraRadera
 3. En helt vanlig dag...men en fin och trevlig sådan verkade det som. Kul idé som sagt.

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 4. Kul att se en del av din vardag och härligt att trivas på jobbet. Det gör jag också numera och det uppskattar jag mycket eftersom jag vet hur det känns att inte ha det bra. Men ännu har jag flera veckors ledighet kvar och det är så klart underbart.
  Nu drar vi till stranden för ännu en dags beachhandboll.

  Kramar!

  SvaraRadera
 5. Ett mycket trevligt inlägg...som man blir glad av...Att inte riktigt trivas på sitt jobb är hemskt...tyvärr är det rätt så vanligt också...
  Att räkna ner till sin semester är prima o jag anar att det är med jubel du knallar hem i eftermiddag!
  Ha det riktigt gott och njut av varenda sekund!

  Kram Malin

  SvaraRadera
 6. Vilket suveränt vardagsdokument! "Livet är det som pågår medan vi sysslar med annat" har någon skrivit. Att fånga det där "andra", invanda. är att fånga livet!
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 7. Trevligt inlägg! det är svårt att våga...
  Ha en bra dag
  Mariana

  SvaraRadera
 8. Vilket härligt inlägg med fina foton!
  Ha det bra!
  /Jessica

  SvaraRadera
 9. Tycker om stämningen av din blog! Vackert.
  K

  SvaraRadera