lördag 11 juni 2011

Lite nytt

.
I samband med nya spaljen mot grannen (fortfarande grannens tomt i bakgrunden) så rundade jag av hörnet på gräsmattan och klart att det blev en ny liten rabatt :)


Vid svarta björnbärsspaljen står numera krukorna med äkta Kiwi från Italien som dottern släpat med sig hem till mig :)  Jag tror inte jag kommer att få Kiwi för jag fick "rapport" från odlingen i Italien, att de redan börjat sätta frukt - och det kan man inte säga att mina gjort ;)

Tillbaka till nya rabatten, som av sig själv blev ett vitt hörn, den tanken hade jag inte från början men när jag började flyttade växter så tog idén form. Vitkantad Funkia, nyinköpt Styvklematis (Lisebergs trädgårdsdagar), hemmasådd Vaxklocka och i bakgrunden Buxbomhäck. Här syns också en söt Akleja :) På bilden ovan har jag fått med vit Akleja och Vit Hornviol - alldeles underbar och blommar hela sommaren.Ny är också lilla statyn som jag fyndade på Netto för ett par veckor sedan - det var därför rabatten blev vit - och det är en solcell som gör att klotet i glas lyser om kvällarna, lyser upp gör även vita växter om kvällen. Runda bladformer och några runda stenar har hjälpt till att ha mjukat upp formerna. 

Så nu får det vara bra med förändringar för i år, nådde mitt mål och det var inte illa det :) Skall få till en översiktsbild och jämföra med den jag tog när jag var missnöjd ;)

12 kommentarer:

 1. Så snyggt det blev.Vita växter är bara så fint på kvällen.

  SvaraRadera
 2. Anonym sa...
  Va fint!! Öskar jag var så där genomtänkt o planerande i min täppa. Just nu går det lite som en "tråd i röret". Det får bli som det blir helt enkelt. Tiden för planering kommer när barnen blir större. *ler*

  Söt staty. Fint med lite ljus o liv i rabatten!

  Ha en fin lördag! Kram/Veronica

  SvaraRadera
 3. Tjusigt!
  Jag håller också på hela tiden...men blir inte färdig..:-/ någon gång kanske avslutar jag alla mina projekt!

  SvaraRadera
 4. Snyggt! Det är alltid så fint med nya rabatter tycker jag. Där är liksom mer ordning och tanke. Nu pratar jag utifrån mina rabatter alltså. Jag vill inte ha allt på rader, absolut inte, men jag vill ha organiserad oordning på något sätt. Ja, du fattar nog.

  Ha en härlig helg!

  SvaraRadera
 5. Så fint!
  Verkar vara en trend med vita rabatter, tänker på nya trädgårdsböcker som kommit nu i vår i ämnet, och det gör mej glad.

  Ska till kollo idag och se hur min vita rabatt mår!

  Ha en skön helg!

  Lena

  SvaraRadera
 6. Det är alltid så roligt att göra nya rabatter, små eller stora kvittar, men det där med att tänka till och sedan vänta och se om det blir som man tänker sig...
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 7. Små rabatter med tema är lite kul och ibland kommer de eftersom man jobbar.. temat alltså.. =).. Har min vita rabatt vid stensoffan och tänkte häromkvällen att jag måste ta lite kort på den, mycket att göra är det nu massa ogräs kommer upp lika fort som perennerna.. det är liksom en kapptävling där tror jag minsann..=)). Men skam den som ger sig idag blir det påt igen.. mellan regnskurar. Ha en härlig lördag o så ses vi på måndag.. Såg förresten när jag var inne o tittade på irisarna i Moas Flora att du skrivit att du ville ha en av sorterna.. gäller det fortfarande för i så fall kan jag ta med mig en bit till dig. Kram

  SvaraRadera
 8. Det blev verkligen fint! Vita växter är så bra för de lyser ju upp. Snyggt fynd från Netto, undrar om de har kvar den på vår närmaste...

  Kram

  SvaraRadera
 9. Tjusigt Lotta ängeln gillar jag//Britt

  SvaraRadera
 10. Vad fint det blev:) Vitt är alltid snyggt och det måste bli urtjusigt när klotet lyser på kvällen:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 11. Det är väl konstigt att man alltid kan hittA NYA områden att grönska!? Ett litet hörn så här - och vips måste det till lite nya, fina växter där. Kanske nåt man redan har nån annanstans, som går att flytta? Bara det blir nåt nytt att få sätta händerna i! Härligt att fortfarande finns energin att bryta nya land! Jag är precis likadan!
  Ha en fortsatt härlig Pingst!
  Lena

  SvaraRadera
 12. Hejsan!
  Satte kiwi själv men den växte bra långsamt så jag blandade med två sorter till, och nu har jag haft blomning så jag tror på iallafall två frukter. Mina störar i lavendeln har börjat ruttna så det ska bli mitt projekt i sommar att fixa. Söker efter lavendelfärgat tyg att klä några rutor i men sen får det nog bli något hållbart som dina rutor, så vackert och läsvärt. Ha det gott, Karina.

  SvaraRadera