tisdag 7 juni 2011

Det här har jag aldrig sett förut!

Tror inte mina ögon!!!! och i mina träskor!!


Tja, där ser man vad som kan hända när Johanna tycker till om trädgården :) Vi satt och fikade i måndags och hon tyckte slänten såg lite tråkig ut - och det håller jag med om, slänten är ett evighetsprojekt! Varje år testar jag olika marktäckare för att få bort gräset mossan. Klätterhortensian är fortfarande grinig, visserligen är det lite större i år men kraftigväxande kan jag inte påstå att den är, det var nämligen de som skulle klä in slänten.......... Jag har provat Revsuga och den ville inte, Murgröna går inte för den äter rådjuren upp, Alunrot är fina en säsong och ger sedan upp, MEN det finns en växt som trivs där och den föreslog Johanna - Penningblad! Den har dessutom söta små gula blommor.

Själv var jag mitt uppe i ett annat projekt och sa att hon fick gräva själv, om hon nu vill ha Penningblad där - och det gjorde hon :) Lagret med mossa hyvlades bort. Penningblad växer både här och där hos oss så det var bara att gräva upp lite plantor och flytta till slänten.Nu får vi se hur det går och om de tar sig - fast det borde de göra. Arbetet tog knappt en timme och Johanna konstaterade att om hon gräver lite då och då, så borde slänten vara täckt av Penningblad - det skall verkligen bli spännande att se hur detta projekt fortlöper :)

Tillägg: såg i en handelsträdgård idag att en kruka Penningblad kostar 60 kr - och så har vi den i skogsbacken växande hej vilt! Det finns en limefärgad som jag däremot skulle kunna tänka mig att köpa för att blanda upp färgerna lite.13 kommentarer:

 1. Ha, va härligt när sådana härliga gener går i arv liksom.

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Kul att se att barnen har intresse av trädgård! Får se om det kommer hos mina. Min yngsta är ju gärna med och gräver men min äldsta säger att hon skall ha asfalt i sin trädgård...hoppas hon ändrar sig :o)

  SvaraRadera
 3. Läckert!! Visserligen är väl penningblad lite av ett hatobjekt hos mig;)) men den är vacker där den FÅR och KAN breda ut sig som den vill:)) Att sedan du får slänten gjord av dottern är ju ett stort plus bara det:)) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 4. Känns kul när man lyckas smitta barnen. Penningblad växer här också, men hör inte till favoriterna. Oftast väljer den att vara där jag inte vill ha den. Hoppas att orken håller i sej så att hon fixar hela slänten :)

  SvaraRadera
 5. Hihi, vad kul att hon vill vara med och har idéer. Gula penningblad tror jag minsann vi har i mängder. Vill du ha?

  Kram Karin

  SvaraRadera
 6. Mysigt att dottern din vill hjälpa till och fixa i trädgården...Håller tummen för att penningbladen skall ta sig på slänten.
  kramiz//kullervilla

  SvaraRadera
 7. Ja, låt tjejen härja! Penningblad är finfina tycker jag - bra val.

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 8. Kul då ens arvingar vill gräva och hitta på egna projekt i trädgården.
  Kan dock vara lite svårt att ha träskor på fötterna och jobba i en slänt :=)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 9. Inte dumt att få en sådan bra hjälp i trädgården! Du kanske skulle låna ut dina knäskydd också! ;-) Verkar jobbigt för ryggen.

  Måste tala om, att mina kruk-tulpaner misslyckades helt i år. De bara torkade bort och verkade inte må bra. När jag tömde krukan, såg jag, att tulpanerna hade en grön beläggning, vilket är någon sorts svamp. Fanns i lökarna redan när de köptes, fast jag såg inte det då. Lökarna skall brännas och får inte blandas med övrigt trädgårdsavfall.

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 10. Bra när barnen kan hjälpa till. Min dotter vill gärna hjälpa till (5 år) men det blir oftast lite fel ;-) Brukar överlåta vattningen till henne iallafall :-)

  SvaraRadera
 11. Vilka lyckade gener dottern ärvt.Lyckades göra samma med min dotter.Hon utbildade sej till trädgårdsmästare.

  SvaraRadera
 12. Penningblad är fin även hängande i krukor, det finns en som har lite mer gula blad.

  SvaraRadera
 13. Härligt med en dotter som hjälper till och att du låter henen få fria händer. bra att ni hade massa penningblad hemma, för de är dyra.//helén

  SvaraRadera