måndag 9 maj 2011

Tulpantider

Äntligen ! har jag blommande tulpaner! Kanske inget märkvärdigt för er men rådjuren har hållit sig borta och jag täcker dem om nätterna - det är ju då de smyger omkring och jag har nu njutit av de vackra tulpanerna i flera dagar :) Jag hoppas att de andra som har fina knoppar också får vara ifred *håller tummarna*
Köpte en set med två olika sorter och de gifter sig väl - eller hur?!

Tulipa gesneriana "shirley" och "negrietta" inköpt 2010

Varje vacker dag är en gåva och jag har verkligen svårt att gå in om kvällarna men någonstans måste jag ju dra en gräns - kan ju inte sitta och sova på jobbet ;) Bloggtiden drabbas men det får jag ta igen när det är sämre väder :)

14 kommentarer:

 1. Konstigt att man inte tröttnat på tulpaner! Man har ju haft nya buketter varje vecka sen jultiden. Men inget är ju som dessa, som nu glöder i våra rabatter! har faktiskt också ganska många "vid liv" fortfarande trots rådjur runt husknutarna o i trädgården. Många strök med alldeles i början, men nu blommar många nya sorter hos mig med!
  Ha det gott! Vi kan ju inte annat nu!
  Lena

  SvaraRadera
 2. Vackra!
  Verkligen fin kombination!
  Själv satte jag ner några lökar i ena växthuset, för att slippa rådjuren.
  Jag slapp rådjuren, MEN istället tog mina ankor en sväng med lökarna...
  ...förra året blev det inga tulpaner. I år har det faktiskt kommit upp några blad - så det går åt rätt håll =)

  Ha fortsatt sköna dagar!

  SvaraRadera
 3. jättefina var de tillsammans..klart äktenskapstycke:)
  Ha en underbar dag!

  SvaraRadera
 4. Det var en vacker kombination! Förstår att du vill ha dem ifred från bambi och co.

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 5. Alla bloggare visar tulpaner nu, är lite avis;( jag vill också ha vackra tulpaner. Hoppas att jag kan komma på något sätt att lura rådjuren till nästa säsong:) Mycket vackra tulpaner med "äktenskapstycke" Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 6. Härligt, många och vackra tulpaner du har...
  kramiz//kullervilla

  SvaraRadera
 7. Ja dessa söta Rådjur Som älskar tulpaner lika mycket som oss.Jag har haft skydd över mina ända tills de slagit ut.Litar inte på att jag får ha dem för mej själv.Ha det gott

  SvaraRadera
 8. Koslig blogg og fine bilder, legger meg som følger.
  Ha en fin dag Marit.

  SvaraRadera
 9. Fantastiskt att du lyckats hålla rådjuren borta från dem. Nån gång kanske jag också törs mig på tulpaner, på någon avgränsad plats. Det är ju så otroligt fint. Ha det underbart i detta väder!

  SvaraRadera
 10. Åh, vilka fina Tulpaner och de gifter sig absolut. Härligt med Tulpaner så det lyser upp lite i rabatterna innan sommarblommorna planteras ut. //Helén

  SvaraRadera
 11. DU är minsann värd dina blommande tulpaner om du går ut och täcker dem varje natt. Då offrar man sig!

  Visst gifter de sig fint, det håller jag med om.

  Kram!

  SvaraRadera
 12. Åh, vad fint! Jättesöta tillsammans och jag förstår att du inte vill ha dit rådjuren. Här har vi aldrig haft prolem med rådjur men nu är det en riktig flock som går här varje kväll ... Mina tulpaner blommar inte ännu men jag hoppas att de ska få vara ifred när de väl gör det! /Jenny

  SvaraRadera
 13. Lotta håller med dig svårt att gå in....
  Idag har jag rensat ogräs i 27 grader, bränd och trasiga händer...handskarna tappas bort hela tiden. Slarvade förra året och det får jag igen nu.
  När du nu skall sätta ett plank mot grannen, kommer du nog klara dig från rådjursbesök.
  Kram Kia

  SvaraRadera
 14. Dom var fina tillsammans/Mariana

  SvaraRadera