söndag 8 maj 2011

Från trädgårdshandske till båthandske


Så då är båten sjösatt och idag seglades den till hemmahamnen, i strålande sol, sommarvärme och härlig havsbris - här är hon - AeyshaNär vi är i hamn brukar vi veva in pontonerna för hon tar sådan plats annars. Båten är en trimaran, Dragonfly 920 och om någon är nyfiken och vill se henne  "in action" så klicka på etiketten "Segling" ovanför inlägget.

Vi var inte ensamma på havet, mötte ett gäng optimister - segelbåten optimist alltså :)

Jag förstår inte hur jag under vinter lyckas glömma av vissa saker? Har idag benämt ting på båten med helt andra ord än vad de heter och maken tittade lite förvånat på mig............*hur kan hon glömma att det heter block*   fniss.....men jag fick det tillgodo för när i kom till hamn och maken skulle veva in pontonen så hade han också glömt - *Johanna - han glömde dra ut splinten på pontonarmen* fniss.......


Jag skulle aldrig glömma hur man använder en spade eller en kratta - eller hur :)7 kommentarer:

 1. Härligt när båtsäsongen kommer igång, vi var ute och solade och sambon tog till och med ett dopp ;-)

  SvaraRadera
 2. Ser härligt ut även om jag inte är någon båtmänniska. Inte så konstigt att man glömmer vad saker heter under den långa vintern... :)

  Kram

  SvaraRadera
 3. Underbart med det blåa havet och båtlivet!
  Med tanke på att glömma viktiga benämningar, spaden glömmer vi aldrig ..blink blink..
  Ha en fin vecka! /Bea

  SvaraRadera
 4. Kul att byta handskar ibland :)
  kram

  SvaraRadera
 5. Vilket seglar väder!
  Fick lov att rulla ner i din blogg,vad fint alla växter kommer!
  Mariana

  SvaraRadera
 6. Har ni handskar när ni seglar? Frågar jag som aldrig i hela mitt liv seglat. Underbara bilder! //Helén

  SvaraRadera
 7. Så fantastiskt härligt det ser ut! Det var nåt år sen jag seglade och oj, vad jag faktiskt saknar det. Landkrabba som jag är :o)

  Ha det skönt!

  SvaraRadera