onsdag 4 maj 2011

och hur sjutton tänkte jag här då??!!

.

ja, det kan man ju undra....... lådan innehåller miljontals Lejongap! Tidigt i våras hittade jag en undanstoppad kruka med fjolårets Lejongap och det var en massa fina frökapslar, dessa tog jag vara på, smulade sönder dem över en plastlåda med jord - tänkte att någon kanske tar sig.....
Fast jag hade ju inte behövt ta ALLA frökapslar jag hittade ;) Kanske kan jag öppna garageförsäljning av Lejongap?Tacksammare sommarblomma får man leta efter, blommar tills frosten tar dem, tåliga och klarar av att man glömmer att vattna....... nu tror jag kan fylla alla tomma blomsterlådor som finns vid "stugan vid havet" med en härlig färgkaskad :)

.

12 kommentarer:

 1. Ooops så det kan gå. Men fina är de när de blommar. Ha en fin kväll/Gela

  SvaraRadera
 2. Ja men då kan du frossa i blommor.Bara njut.

  SvaraRadera
 3. Haha....så gjorde jag osså, sådde massor med frö, och jag tänkte för mig själv om jag ska skola om dem 1 o en.....men svaret blir NEJ!!! det ska jag inte...hihi. Superfin blomma som står sig länge....så det blir att skola om dem tussvis. Kram Helén

  SvaraRadera
 4. Ååhhhhhhhhhhh!!! Du får använda pinsett?

  SvaraRadera
 5. Ja man tror ju inte att alla skall ta sig. Hällde en blomblandning i en kött form och nu växer det så det knakar. Svårigheten är att dela på dem och veta vad det är.Det skulle va 18 sorter. Nu har jag sått resten ute i ett land mera sparsamt. Ha de gott. Kram. Anita

  SvaraRadera
 6. Ja hur tänkte jag då??......en fråga jag ställt mig många gånger:) För tillfället har jag en mastodontodling av vit tobaksblomma........
  Lycka till med delandet och må så gott!

  SvaraRadera
 7. Tihi... ja, inget frö får väl gå till spillo...?!
  Garageförsäljning alltså! =)

  Min stuga. Vid växthusen. En liiiten stuga med ustikt mot växthusen.
  Jag fick kika igenom min blogg och såg faktiskt att den dök upp på några ställen.
  En gul stuga.
  Och ett inlägg från insidan. Romantsikt värre med spets, syren, levande ljus och vin.
  Får försöka komma ihåg att fota hur det ser ut nu och göra ett nytt stug-inlägg. =)

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 8. Haha, påminner mig om när jag sådde narcisstobak för några år sedan skulle kunnat förse halva västsverige med plantor tror jag;)
  Den rödbladiga smällspirean 'Diablo' frösår sig hos mig så vill du ha så säg till:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 9. Ja hur sjutton tänkte du??
  Skojar bara, ungefär så där ser det ut när jag pysslar med frön, de få gånger det händer alltså.

  Det blir nog bra till slut.

  Kram

  SvaraRadera
 10. Fniss..så kan det gå! Du är rik på frodiga och välväxta plantor i alla fall :)
  Lejongap håller i alla väder!
  Kram /Bea

  SvaraRadera
 11. i alla trädgårdsböcker står det ju att man ska ha massamverkan....

  SvaraRadera