lördag 28 maj 2011

Idag är idag,

och även om det blev trist väder på eftermiddagen, är det en bra dag! Jag är ledig, fick en förmiddag ute - även om det blåste så var det uppehåll, och grejade runt lite, först ute och sedan inomhus.

Nu klurar jag på hur jag skall tillaga öringen som maken fiskade upp i går på sin fisketur. Tror det får bli köpta färskpotatis, filéad öring med ett täcke av creme fraiche och blandade örter (gräslök, rödlök och timjan), lägger några klyftor av lime och citron bredvid fiskfilén, häller i lite vitt vin och in i ugnen *hungrig*. Är jag snabb hinner jag tillaga rabarberchutney innan - tack "jordundernaglarna" för tipset på recept, tror du kan läsa mina tankar  :)

Jag fick ett mail i veckan - nu är det så att jag hinner inte med allt jag vill på vardagarna så helgen får bli uppdateringar både vad gäller mail och bloggeri -  mailet var från tidningen ISABELLAS och jag har vunnit tredjepris i röstningen  !!!! *!!  Jag blev lika förvånad nu som jag blev när jag fick mail om att jag var nominerad :)  Tack söta ni som röstat på min blogg :)  Jag läste de bloggar som var nominerade i alla kategorier och träffade på några "nya", fina bloggar.

Jag gillar blandat kompott och läser både mat- inredning- och trädgårdsbloggar och tycker det är så roligt att vi bjuder på oss själva och får inspiration och härliga kontakter "bara så där" genom internet.

Ett stort hurra för ALLA bloggar som finns ute på nätet!!! NI alla får idag en bukett nyklippta Penseéblommor av mig  :)När jag var ute idag, klippte jag ned krukorna med Penseér och inte slänger jag dem inte - de får pryda kökbordet - alldeles lagom till lördagens middag :)9 kommentarer:

 1. Grattis till tredjepriset:) och tack för penséerna:) Ha en fortsatt trevlig helg/Monne

  SvaraRadera
 2. Grattis till tredjepriset! Jag röstade ju på dig och vann en prenumeration på tre nummer. Kul!

  Härligt att hinna med lite ute och lite inne. Jag han med dotterns presenter, lyckades samtidigt få med mig Oscar till stan och han hade presentkort som han handlade sig en skjorta för. Inte så lätt att få honom till stan annars. Efter två timmar på stan blev det ett par timmars trädgårdstid och jag känner mig nöjd med dagen.

  Hoppas öringen blev god.

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Grattis till tredjepriset...alltid lika roligt att vinna vad det än är. Fina penseér...blir fint på middagsbordet. Fisken kommr nog att smaka gott...låter så på din beskrivning. mvh Helén

  SvaraRadera
 4. Grattis till tredje priset i tävlingen!

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 5. Åh.. så roligt, Grattis.. och naturligtvis röstade jag på dig *smile*.. vad vann du för fint då.. nu blev jag ju nyfiken. Det låter väldigt gott med fisken, ska testa detta någon dag, Kim har fiskat några rediga havsöringar som ligger i frysen så det blir perfekt =). Ha en mysig morsdag imorgon.. kram/monica

  SvaraRadera
 6. Grattis till tredjeplatsen, jag röstade på dig! Vad gott med öring, själva fick vi ett gäng rödingar och det är så otroligt gott tycker jag.

  Trevlig söndag!
  /Jenny

  http://annelundstradgard.blogspot.com

  SvaraRadera
 7. Grattis till priset! Det är du så väl värd!!
  Uhmmmmm! Låter så gott med fiskrätten! Måste provas!
  Nappade också direkt på rabarberchutney-tipset!
  Tack för det!

  SvaraRadera
 8. Grattis, vad kul! Låter smaskens med färskfångad fisk!

  Vilken fin ny header du har, du har ny nästan varje gång jag tittar in. :-) Bilderna är jättefina, är de från nån bok eller?

  Kram!

  SvaraRadera
 9. Grattis Lotta! :)
  Jag gillar er spalje skarpt och har lånat lite av den till min nya spalje som ska få rama in en av våra fikaplatser.
  Ha en lång och skön helg!
  Kramar

  SvaraRadera