måndag 28 mars 2011

Vårtecken och marsväder

Från sol ena dagen (lördag) till snöstorm nästa dag (söndag) - det är allt marsväder det! Blev lite förvånad när jag såg snöflingorna yra därute och krattan och lövkorgarna ser allt lite ensama ut...Så söndagen tillbringade jag inomhus, det är lite mer att vattna nu när fönsterbänkarna är fulla av sådder och det tar sin lilla tid att gå igenom alla, skola om lite och prata lite med dem :) I höstas var jag med kollegor på "vinresa" till Ungern och där gick vi varje dag förbi ett stort träd med enorma, svarta ärtskidor och en kom med hem i fickan. Jag frågade vad det var för träd och det skall vara Akaciaträd. Jag har sått några fröer och en av dem har grott!Jätteroligt! Jag minns att jag läste om europeisk Akacia på nätet men nu hittar jag inte dit igen, det är en stor släkt som finns i hela världen så jag är inte säkert på vilket träd jag har tagit frö ifrån, hur som helst - den lever :)

Fler vårtecken finns hos Humlebacken - ha en skön måndag ♥

12 kommentarer:

 1. Jag hade en Robinia en gång i tiden (den tillhör akacia-släktet, tror jag). Det var många som beundrade den, men jag klarade inte av att få en snygg fason på trädet, det sköt enorma skott i kronan, och såg väldigt konstigt ut till slut.
  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 2. Godmorgon!

  Nu har jag via dotterns inloggning röstat på din blogg- det känns bra!
  Här ligger också ett tunt snötäcke, solen skiner, det är runt 0 gr. så jag hoppas det smälter bort under dagen! Vill ha vår nu!

  Ha en bra dag!

  Lena

  SvaraRadera
 3. Aprilväder känns det som hos mig...
  Fast det är ju snart april så det är väl helt rätt.
  Kul att akaciafröet grodde.
  Ha en skön vecka ;)

  SvaraRadera
 4. Kul med en Akacia:) Ja nog blev det lite chockartat i går när det snöade, vi var i Uddevalla och där kom det betydligt mer än det gjorde här så nu är allt borta igen tack o lov:)) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 5. Men avd spännande med Akacia! Jaa det tar sin lilla tid att vattna allt. Ja det där vädret hänger jag itne alls emd i. Jag tror att det ska vaar varmt och vår nu, men det verkar helt fel. Eller - är det det här som är vår??? Det är det nog :-).

  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 6. Visst är det roligt med frön som man plockat själv och att de gror sedan - det är världens bästa reseminnen det! Hoppas att de växer på sig...

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 7. Lycka till med din Akacia.. Det är verkligen härligt när det gror.
  KRam Ninne

  SvaraRadera
 8. Det där med mer att vattna tänkte jag på nu idag, efter jobbet. Ojoj, tänkte jag, nu måste jag minsann ta vattningsrundor varje dag. Ett härligt "bekymmer"!

  Kram!

  SvaraRadera
 9. Visst är det ett underligt väder. Man vet ju inte från ena dagen till den andra om det är vinter eller vår. Men jag hoppas att det blir vår...hihi. Jag har inte skolat om än, men det är dags för det här osså. Kram Helén

  SvaraRadera
 10. Vad kul att fröet grodde!!! Ska hålla tummarna nu :-) Vet inte om jag sagt grattis till nomineringen förresten.... Gör det nu för säkerhets skull: GRATTIS!! :-) Du tar såna fina bilder och är så händig Lotta!!

  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 11. Ja huh- vi upplevde också dalande snöflingor i helgen- i huvudstaden! Men nu är värmen på gång! Och därmed vååååååren!!...;-)
  Pyssel med annat än trädgård? Ja här har det mest varit just det sista tiden (...före mässan alltså....)!;-) Men av mer "plik-karraktär" = inga tips på "alternativ-sysselsättning" kanske?!:-) Ja... skulle vara musik i sig... i så fall....;-)
  Men till helgen- dååååå!! Oj vad vi ska frossa i trädgårdsarbete!!;-)

  SvaraRadera
 12. Ja det är konstigt väder, våren tar två steg framåt och ett tillbaka, känns det som...
  Vad häftigt med acacia! Har röstat på dig i Isabellas tävling, hoppas du vinner!

  Kram

  SvaraRadera