söndag 27 mars 2011

Kvällspyssel

Nu är jag trött på att sticka sockar och har dammat av virknålen, köpte garn till en söt sommarbolero och började virka små blommor. Riktigt roligt och lätt att virka :)Pysslar ni med något annat än trädgårderi eller trädgårdsböcker? Berätta! Det är alltid roligt att få inspiration till något att sätta händerna i, i väntan på utelivet :)


.

15 kommentarer:

 1. Haft en god nattsömn? Det har jag!
  Vaknade med ett leende på läpparna en timme före klockan skulle ringa.
  Hänger ut mattorna på vädring idag i solen.
  Dotterns lakan ska också få ut i solen snart.
  Skönt skönt !!

  Ja, jag grejar med nästan allt annat utom trädgårderi och trädgårdsböcker...!
  Jeanskorgen gjorde jag som så:
  Jag klippte smala remsor av jeanstyget.
  Sen började jag virka med vanligt bomullsgarn. Två luftmaskor och sedan sex fasta maskor i den andra luftmaskan från nålen.
  Därefter börjar jag låta jeansremsan löpa med och jag gör fasta maskor runt tyget.
  Jag virkar alltså inte med remsorna, utan bara med garnet. Men remosorna ger ju stabilitet och snyggt utseende åt korgen.
  Jag tycker det är lite "tungt" att virka i mattrasor, lättare att göra så som jag nu beskrev.

  Ha en skön söndag!
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Jag skulle gärna vilja hinna virka vid denna tiden eftersom jag vet plagg jag vill ha. Det känns dock helt otänkbart att jag skulle hinna det nu när alla rabatter vill/behöver rensas, små plantor ska tas om hand och hela jag bara vill vara ute och påta i jorden. Det är väl bara att inse att för min del tillhör handarbete vinterhalvåret och jag får lära mig att vara lite mer förutseende så att jag virkar mig en sommarsjal/sommarlinne mm i januari istället.

  Idag ska löparskorna få sig en omgång i skogen, sen blir det korvgrillning här hemma till lunch och i eftermiddag väntar träff med lilla trädgårdsföreningen. Ja, sen var denna helgen slut!

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Ja, självklart. Men det visst du säkert redan.
  Just nu så går hjärnan på högvarv, jag får inspiration hela tiden. Har tre-fyra stickningar på gång. Är sugen på att börja virka ett linne eller en kjol. Virkar på en korg av t-shirtar åsså har jag några broderier på g plus att jag klippt till tyg för att sy tre plagg.
  Oj, jag blir matt av allt jag har på gång.
  Som om det inte var nog med det har jag börjat planera för årets trädgårdssäsong :)

  Ha en bra söndag!

  SvaraRadera
 4. Morning, inget pyssel på gång. Borde måla bikupor !
  Läste i någon trädgårdstidning att någon virkat fågel hus i hampa eller något annat kraftigt matrial. Snyggt med vet inte om någon vill bo i dem.
  Kanske har du någon gammal tamp, strandfynd.

  Jobb förfrågan nu på morgonen. Gamla Äppleträd.
  Jag pekar och kunden sågar, bra om jag vilar ett tag till.

  Ha det gott och det ser ut som du får sola vidare, Kram Kia

  SvaraRadera
 5. Fniss, jag har också dammat av virknålen. :) Än så länge inga avancerade boleros men kanske så småningom. Verkligen sött mönster och visst är det kul! :D Solen ser ut att skina även idag, härligt. Bilden från igår är ju underbar. Ha en fin söndag!

  Kram Karin

  SvaraRadera
 6. Hej!
  Det blir en söt och somrig bolero!

  Mitt lilla trägårderi sträcker sig enbart till att pyssla om mina små spirande sådder t v.
  Ett litet påskpyssel är pågående och precis som du, har jag på G virk-projekt som kommer att ta evigheter, en pläd i mormorsrutor :)
  Ha en fin dag! /Bea

  SvaraRadera
 7. Va duktig du är! Den kommer bli jättefin!
  Jag har inga virkprojekt alls utan här är det faktiskt mest trädgårdstankar och lite målning av möbler.

  Ha en härlig söndag! Kram Marie
  PS. Om du har lust får du gärna kika in hos mig och komma med lite goda råd ang mina trädgårdsplaner jag visar idag.

  SvaraRadera
 8. Virka är mysigt.. och avkopplande ett kärt avkopplande pysslande just nu hos mig oxå efter vinterns alla stickningar. Din lilla bolero kommer att bli hur söt som helst och passa bra i sommarvärmen. Hoppas din dag blir fin och mysig.. nu försvann solen här men man kan allt vara ute o pyssla ändå. Nu ska jag till dotter och måla deras köksväggar.. gravidas önskningar måste tillgodoses fort.. *flin*.. ha en bra söndag.. Kram/Monica

  SvaraRadera
 9. ....hihi...jag har ett par evighetsstickningar som aldrig blir klara...ett par vantar och en schal ;))
  Ha det bra ;)

  SvaraRadera
 10. Igår snickrade jag tre fågelholkar - annars är det nya trädgårdsdynor som står på pyssellistan. Ska sy dem nu i veckan tänkte jag.

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 11. Oj, jag är dålig på att sticka och virka, eller det är kanske på intresset det falerar, jag har helt enkelt inte lust. Men jag gillar videflätning, även om jag tycker det är himla svårt...luffarslöjd skulle jag vilja lära mig...hm...sånt...:)

  SvaraRadera
 12. Förutom trädgårdandet så är det keramik som är mitt andra intresse just nu. Och så familjen såklart :-). Handarbete såsom sticka, virka osv är jag inget vidare på. Börjar ibland med något men avslutar det ALDRIG, hihi.

  Tack för din kommentar hos mig! Precis sådär är det - när allt gror så vill jag bara så mer och mer! Fast vart ska allt få plats`? Ja det är en senare fråga ;-).

  Ha en skön söndag!

  SvaraRadera
 13. Målat sitsen på en fyndad trädgårdsstol grön men annars blir det mest pyssel med frön och plantor.
  Fint virkat!
  Mariana

  SvaraRadera
 14. Hejsan Lotta!
  Vilken fin bolero du virkar! Själv är jag smått desperat: Snö..../Anja

  SvaraRadera
 15. He! Jag virkar också i väntan på att kunna vara ute lite mera. Titta gärna in på min blogg så hittar du mina figurer bl a.

  ekebacken.blogg.se

  Kram Pernilla

  SvaraRadera