tisdag 15 mars 2011

Vår i lilla växthuset

.
Jag kan inte vänta på att vårlökarna skall komma upp ur kalla jorden, så jag har köpt mig lite vår på kruka och ställt i växthuset :) Snödropparna köpte jag på Snödroppsutställningen och de andra krukorna har jag hittat lite här och lite där. Idag har solen lyst alldeles underbart! och temperaturen i växthuset var +30 ! - tur att jag satte upp fönstermojängen i helgen så att det kommer in lite svalare luft.Det var dagens anteckningar ifrån min lilla värld - nu till den stora världen. I dag har Sofia tagit ett stort och svårt beslut, vi har följt utvecklingen i Japan, Tokyo och idag så ombokade hon sin studieresa till nästa vår.

Hon säger att det Tokyo vi ser på TV, är inte det Tokyo hon vill uppleva, bo och leva i och vi vet ju inte hur värdfamiljen hon skulle bo hos, har det i dagsläget. Det var svårt för hon har sett fram emot resan i ett år, jobbat och slitit för att förverkliga sin dröm men nu är det som det är. Det är så hemskt att se alla ruskiga bilder på TV med vad naturkatastrofen har ställt till det. Hoppas det inte blir värre än vad det är nu - stackars dem! Vill man ge ett stöd så kan man gå till Röda Korsets hemsida och bidrag med ekonomiskt stöd. Så hjälp till och ge Japan ditt stöd!

Ha en bra dag och var glad att vi bor på en stabil plats på jorden.

.

21 kommentarer:

 1. Deilig å se dine nyinnkjøpte planter! Vakre farger.

  SvaraRadera
 2. Så fint du har gjort!
  Jag var också på snödroppsutställningen o fick lite vårkänslor:-))

  Tråkigt för din dotter att det inte blev någon Japan resa!
  Men med facit i hand var det ju tur att hon inte kom iväg!
  Ja vi skall nog vara tacksamma för att vi lever i ett stabilt land!

  Kram M-L

  SvaraRadera
 3. Oj, så mycket vår du har plötsligt! härligt att man kan köpa sig lite lycka ibland...men att det blev så varmt i ditt växthus, hur var utetempen då?
  Här går det sakta med vårens framfart, fast vi bor i sydliga delen av landet. bara till att vänta ut o titta på vårliga bilder i stället.
  Ha det bra, hälsn Lenas trädgård i Blekinge

  SvaraRadera
 4. Det luktar vår om hela bilden. Ett klokt beslut av din dotter. Tur att hon inte hunnit dit.Kram. Anita

  SvaraRadera
 5. Jag har tänkt på er Sofia flera gånger de senaste dagarna. Jag tänkte att det måste vara ett väldigt svårt beslut att fatta för henne, om hon skulle åka eller ej. Klart att hon vill iväg när hon sett fram emot det så länge och sparat och slitit men å andra sidan är det så klart inte helt ofarligt att åka dit och kanske det är så att värdfamiljens liv inte längre ser ut så att det skulle bli en bra tillvaro för en student där.
  Det låter som ett klokt beslut ändå tror jag. Visserligen är det lång tid till nästa år men ibland blir det inte som man tänkt sig, det är bara så.
  Hoppas hon kan hitta något bra att göra så länge.

  Härliga vårlökar! jag ska köpa en present på ett gardencenter innan lördag och då kan det nog hända att det råkar följa med växter hem till mig själv också.

  Kram!

  SvaraRadera
 6. Oh, ser mysigt ut med lite vår i kruka. Själv har jag ingen sittplats i växthuset. Övervintringstältet tar upp större delen och det fylls just nu med div. pelargoner och annat. Nog blir det varmt där inne alltid...får lufta varje dag men växterna ser i alla fall ut att må prima :)
  Lider verkligen med folket i Japan just nu.
  Nog är det ett klokt beslut din dotter tar tycker jag....
  Tjingeling

  SvaraRadera
 7. Härliga vår ! och klokt beslut !
  Härliga västkusten....

  SvaraRadera
 8. Tur att vi har möjligheten att frossa i lyxen av vårlökar.
  Har mina i uterummet där de stormtrivs och blommar länge.
  Tänk vad Japan är både nära och långt borta i dessa dagar. Vi ser dessa förfärliga TV-bilder, förfäras och sen fortsätter vi som vanligt här hemma. Så en peng till de behövande behövligt. Så skönt att din dotter inte hann iväg.
  Har tjejmiddag hos en kollega vars son är gift med en japanska. Vet ej varifrån familjen kommer ifrån.
  Ha det gott och vi får hoppas att vi får njuta av våren snart(Ser illa ut, snö på torsdag!?)

  SvaraRadera
 9. Helt underbart att man faktiskt kan köpa vårlökarna i kruka så att man slipper att vänta:)
  Så synd om Sofia men det var ett klokt beslut. Det hade ju inte blivit alls som hon hade förväntat sig om hon åkt nu, för att inte tala om den oron som ni hade känt. Lider så med alla dessa stackars människor. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 10. Åh.. så skönt att hon inte åker har tänkt på detta i flera dagar sen du skrev att hon ev var på väg dit. Ja och nu säger ju UD att de avråder så jag tycker det var väldigt skönt tror nog att du också tycker så, även om jag förstår att hon är besviken. Underbar vår du har i ditt växthus, ser helt ljuvligt ut, och idag var det härligt när jag åkte hem men det blev snabbt kallt. Ha det gott Monica

  SvaraRadera
 11. Klokt beslut!
  Så vårfint du har det.
  Mariana

  SvaraRadera
 12. Klokt val av dottern och skönt att komma fram till den insikten själv och inte för att UD avråder......men såklart ett tråkigt beslut pga grymt tråkiga omständigheter.
  Härligt med lite vår i kruka ;))

  SvaraRadera
 13. Vilken katastrof. Stackars människor. De behöver verkligen all hjälp de kan få.
  I ditt växthus är det verkligen vår, underbart!
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 14. Oohh så FIIIINT Lotta! Det är väl framför allt NU som gardencenters är till glädje! Naturligtvis skall man utnyttja deras utbud - det gäller ju att hålla upp humöret vilket kan rasa när man lovar snö i två dagar och svinkallt i morgon!
  Jag skall åka till Mölnlycke Gardencenter och köpa nå't längtansfullt till mig med. Ha det så himla gott i ditt lilla växthus! Har du kaffet klart om jag kommer om en liten stund;)))?!/Anja

  SvaraRadera
 15. Har oxå plockat in lite blomster i mitt växthus så idag när solen dyker upp ska jag sätta mig där ute o njuta och längta efter våren *ler*
  Va tråkigt för Sofia men som det ser ut känns det ju som det enda rätta att göra. Hoppas hon hittar på något annat roligt istället.
  Snödroppsutställningen låter härligt, får kanske ta mig en tur dit efter jobbet ngn dag. Kramiz

  SvaraRadera
 16. Så vårfint du har det! Underbara vårlökar att njuta av i ditt växthus.

  Allt med katastrofen i Japan är både overkligt och fruktansvärt - klokt av din dotter att ta beslutet...

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 17. Klokt beslut av Sofia, ingen idé att åka när det är rena missären där nu, och med allt utsläpp mm....nä, då är det bättre att stanna hemma i tryggheten.
  Jisses vilka fina vårblommor du inhandlat....30 grader låter ju superskönt ju! //Helén

  SvaraRadera
 18. Vilken skön syn! Nyfiken som jag är undrar jag vad det är för härligt "korg/bord" du har dina lökväxter i? Sofias val var rätt men jag förstår at tdet svårt att fatta. Minns så väl familjens Londonresa som "brände inne" efter bomberna där... Vi beslutade att stanna ehmma efter andra bombningen fast vi inte fick tillbaks en krona av resans pris. Men man vill ju inte riskera att hamna mitt i kaoset när det går att undvika - högre än så värderar man ju sitt eget liv.
  Kram gittan

  SvaraRadera
 19. Vilken underbar bild på ett vårdoftande blomhav! Låter klokt att inte vänta in vårens 'riktiga' ankomst, utan att bjuda in den i alla former lite i förväg. Och med ett växthus går det ju alldeles utmärkt att 'våra' till det ordentligt... :-)

  Jag förstår Sofias beslut, och det låter klokt att avvakta för att kanske senare kunna åka dit utan att behöva kliva rakt in i ett land drabbat av så mycket oro och sorg.

  Tusen tack för dina rara ord hos mig - jag blev jätteglad!

  Varma hälsningar,
  Helena

  SvaraRadera
 20. Hejsan tvärsöver landet och hoppas du mår bra i ditt vinkast, och jag som inte ens kommer åt att öppna dörren i mitt lilla skåp än för all snö. Lika duktig som jag att göra bra ritningar som männen förstår "ler". Snyggt blev det och roligt att byta ut saker efter ett tag till annat. Det är så stort det som händer i Japan så det finns inte ord för det, och visst ska man vara tacksam för det man har. Jobbar för att kunna flanera i Botaniska parken i Brocklyn och i dag så har den första längre promenaden kunnats göra, man vill ju inte ha kramp när man förhoppningsvis får njuta av blommande magnoliaträd så långt ögat når (om det nu är en månad längre fram där som vi tror).
  Naturligtsvis har jag ju då också gjort mitt första vårfynd och vad är väl mer lämpligt än den tumstocken som låg vid vägrenen och bara väntade oå att få komma med hem till mig. Blåbärsriset har nog börjat synas i skogen nu så jag ska ta med mig ett fång hem vid nästa promenad. Så vackert det är med vårblommor och här har altanen blivit fixad med lite städning och penseer så nu väntar jag bara på vårensolens varma sken så jag kan sitta där och njuta. Har varit med mitt barnbarn och visst fångade jag en bra bild (se inlägg). Ha det gott, Karina.

  SvaraRadera
 21. Så härligt med vår i Växthuset. Vi har massor med snö kvar o taket på växthuset har gått sönder..delvis :( men nya glas är inköpta. Synd för dottern o resan men samtidigt så kanske klokt o avvakta- usch stackars människor i Japan / kram Åsa

  SvaraRadera