torsdag 10 mars 2011

Ruskväder en vanlig torsdag

Idag har det varit riktigt ruskväder, det har regnat, blåst, snöat, haglat och kallt! När jag körde Johanna till flygplatsen,
var jag allt lite avis, eller mycket rättare sagt, tänk att spendera nästan två veckor i varma, soliga Kenya!
Nä, det är henne väl unnt, hon sliter hårt för att spara pengar till sina drömresor, hoppas de får det alldeles, helt underbart skönt i varma, sköna, mystiska Kenya! Hon ser lite påpälsad ut men hon skall mellanlanda i Rom - tänk - där är det +15 och sol! Ett tips - det är bra mycket billigare att köpa flygbiljetter i Italien än i vårt land, ett flyg till Rom kostar inte heller mycket och resan de åker på kostar nästa hälften från Rom än om de köpt den i Sverige.

Själv tände jag lite ljus när jag kom hem, maken kom hem med lite gott att äta så jag skall absolut inte klaga :) ♥Jag spar mina pengar till min drömresa som jag hoppas vi kan komma iväg på i juni månad- till Tokyo! Yngsta dotter har också jobbat hårt i ett år för att spara pengar till sin studieresa till Japan, hennes dröm har varit att läsa Japanska i Tokyo och 28 mars åker hon iväg och är borta i lite mer än 3 månader :) Det är tur att de har rest lite då och då så jag har hunnit vänja mig men Japan är väldigt långt bort.........

Torsdag idag....... snart fredag! Skall klura lite på temat för Blooming friday - en melankolisk (blå) känsla.....tror jag vet vad det blir :)

På återseende :)

6 kommentarer:

 1. Lyckliga din dotter! Av alla ställen jag varit på och alla länder världen runt är Kenya närmast mitt hjärta. Människorna, naturen, odlingarna, maten... jag ALLT.

  Sedan att det finns mycket misär och elände även i detta land är jag högst medveten om - tro inget annat...


  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 2. Tuffa tjejer du/ni har och det låter toppen att resa...Tänk vilka kontraster - väderleken här hemma o +15...suck men snart så blir det andra "bullar" här också...
  Jag försöker se regnet som något bra o att snö o is ger sig...
  Ha det fortsatt Gott!

  Kram från malin

  SvaraRadera
 3. Herregud, så härligt! Försökte du inte ens trycka ner dig i resväskan? Jag hade haft mycket svårt att låta bli.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Vilka härliga tjejer!!

  Kenya är en dröm, har besökt landet två omgångar. Safari i Masai Mara är en upplevelse o kusten Malindi o ön Lamu... Vilka underbara minnen... :)

  Vår son studerar nere i Lund o har ändrat inriktning fr Arkeologi till Sydostasien. Han läser Kina o Japan historia o vill fortsätta med japanska. Han besökte Tokyo över nyår o fick blodad tand. Drömmen är även att studera i Japan.

  Kram

  SvaraRadera
 5. Ojoj, hur går det nu med Tokyo efter dagens jordskalv?

  Jag är själv inte så reslysten av mig, mer hemmakär, men dotter kommer nog vilja resa låter det som.

  Kram!

  SvaraRadera
 6. Kenya är verkligen fantastiskt! Jag önskar henne en god vila.

  SvaraRadera