lördag 22 januari 2011

Har en liten sol inomhus,

.

en kamelia blommar så fint! Blev så glad när jag såg att de frodiga knopparna började öppna sig och skymta rosa blomblad. I somras planterade jag den i en halvskuggig rabatt och där fick den stå tills frosten började nalkas, då fick även den flytta in i tvättstugan. Var lite orolig att knopparna skulle falla av i vinter men de finns kvar och nu blommar den!Jag har en till som är vit men den är lite långsammare, har endast slutna knoppar, fast då har jag ju något att se fram emot :)


Om någon vill njuta av Kamelior så finns det en Kameliautställning på Trädgårdsföreningen, sista chansen för den stänger 23 januari. Jag var där i fjol tillsammans med bloggare och trädgårdsvänner och det var verkligen värt ett besök, vackra Kamelor och härlig miljö. Jag skall in till stan idag och utnyttja ett presentkort jag fick i julklapp - skall prova på att ha långa, fina välvårdade naglar :) - och jag tror jag skall titta in i trädgårdsföreningen och njuta en stund.


Ha en skön lördag ♥.

10 kommentarer:

 1. Så vackra! Och du är då duktig som klara av att hålla dem vid liv och få dem att blomma!!!

  SvaraRadera
 2. Vilken tur! Sol är ju precis vad vi behöver just nu:) Jätte söt!!

  SvaraRadera
 3. Undersköna! Min vackra kamelia dog tyvärr förra vintern, får se om jag investerar i en ny. Dina ser ju ut att vara i toppkondition;) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 4. Så ljuvligt...blir riktigt avis...mina har inte överlevt kylan.
  Önskar dig en skön helg och bättre väder idag!

  SvaraRadera
 5. Så härligt.Sånt som förgyller dagen.Har min nere i källare där den blommar så fint.

  SvaraRadera
 6. Så fin....men är nog överkurs för mig ;))

  SvaraRadera
 7. Så fin!
  Jag har en vit som har hårda små knoppar. Den står i verandan och där är ganska kallt, bara några + grader ibland. Men men, förr eller senare blommar de säkert ut.

  Kram!

  SvaraRadera
 8. Jättefin, men inget jag tror mig om att lyckas med!Kan bara njuta av dem så här...Sagolika på ngt vis!
  Kram o Lycka till med naglarna! Det är också ngt jag aldrig lyckas med. De går av så fort jag känner NU ska jag måla dem fint o se fin ut...
  hälsn Lena

  SvaraRadera
 9. Så söt rosa färg du har på din!

  SvaraRadera
 10. Åh vilken skönhet Lotta, verkligen vacker. Vi hann tyvärr inte titta på kameliorna när vi var i trädgårdsföreningen...eftersom vi skulle vidare och fota inomhus.

  Vad snyggt det mosaikbord blev och vad härligt med egen citrusskörd. Mitt citronträd bär också frukt!

  Det var kul att ses idag och jag kan tänka mig att det är svårt att skriva med dina fina långa naglar.

  Ha en härlig söndag!
  Kram Karin

  SvaraRadera