torsdag 9 december 2010

Ligger på is...

Trost den underbara SPA-helgen så känner jag mig helt utslagen - tror faktiskt det är avsaknad av ljus som "stör mig" och jag längtar så efter helgen och att få vara ute och få dagsljus.Visst var jag ute och skottade i dag  - det kom ytterligare 15 cm snö i natt och jag har t.o.m skottat gångar åt katterna idag ;) - så känner jag mig så seg...... fast å andra sidan så tror jag inte jag är ensam om den känslan - hur är det med er? Är ni på tipptopp och julpysslar för fullt? Eller är ni som jag är...... kl 21 så börjar ögonlocken bli väldigt tunga........ fniss...... vi sitter på rad i soffan, jag, maken och katterna och halvsover ;)

Hur som helst - ha en skön helg och må vintersolen lysa på oss :)31 kommentarer:

 1. Sa för ca en kvart sedan till min dotter att "det är hemskt att vara så trött" - det är mörkret o kylan sa hon...Jag tror henne och med all denna snö som dumpit ner är det lite tungt. Jag har 3 dagar ledigt framför mig just nu o det känns himmelskt...
  Det juldonas en del men jag har inte fått in de riktiga farten än...kanske händer saker nu i helgen...
  Maken har lagt sig o jag är på väg snart...så nog är vi trötta här också...

  Kramar från Malin

  SvaraRadera
 2. Ja, nog är man trött så här års. Och det är nog avsaknaden av dagsljus som är en stor del av felet. Jag fick lära mig av Eva Robild att man behöver komma ut en stund mitt på dagen för att stänga av melatoninproduktionen (melatonin är ett sömnhormon). Men det är ju inte mycket dagsljus mitt på dagen heller, så jag vet inte om det hjälper. Fin snölykta! /Katarina

  SvaraRadera
 3. Inte mycket jul pyssel här,försöker bara ta det lungt.
  Mariana

  SvaraRadera
 4. Ny "Allt om trädgård" framför Tv´n håller mig vaken....
  Du får komma hit och hälsa på mina kattungar...
  Sköt om dig KIA

  SvaraRadera
 5. Mmmm precis.. kl 21 är man helt slut!

  SvaraRadera
 6. Somnar ofta i fotöljen framför TV på kvällen.Sover en kvart ungefär sen kan jag hålla mej vaken ett par timmar.Oftas slocknar jag en stund under raport.

  SvaraRadera
 7. Trött är det rätta ordet för vad man känner sig som mest just nu... Håller helt med dig! Tror absolut att det beror på ljuset. Är det inte därför vi ivirar på med ljusslingor inne och ute och har massor av tända ljus nu... :-) Som för göra allt vi kan för att få det där efterlängtade ljuset.....

  Vilken fin snölykta du gjort! Åh, det har inte vi gjort i år. Men när jag tänker efter har det inte varit sådant milt väder att det skulle ha gått. Usch.... vi har det alldels för kallt. Mellan -15 till -20 i ca två veckor....

  Ha det fint i helgen!
  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 8. Härlig stavning jag hade där... ivrar ska det vara ;-)

  SvaraRadera
 9. Känner helt klart igen beskrivningen. Fredag idag och jag undrar om jag kommer att vara vaken hela på spåret :-)

  SvaraRadera
 10. Jga önskar dig en trevlig helg Lotta!

  Känner samma. Förvisso är barnen sjuka så inte vet jag om det kanske är något uschligt som är på väg att bryta ut, men tröööttt är bara förnamnet.
  Jag stärker mig med musik och lite pyssel (som jag är ganska kass på ha ha ha).

  Må gott!
  cz

  SvaraRadera
 11. WOW, vilken fin snölykta!!! Och perfekt foto!!! Ha det mysigt i advent, och - snart blir det ljusare!
  /Ruben

  SvaraRadera
 12. Nej, jag är väl ganska piggelin fortfarande men julpysslar det gör jag inte. Jag njuter av mina lediga kvällar och gör enbart det som jag känner för. I år blir det "en alternativ" jul hos oss dvs. jag gör det jag hinner och känner för, vi är ju ändå bara fem dvs. vår lilla familj, på julafton så jag känner inga måsten alls!
  Kram gittan

  Förresten, jag tycker att du ska titta in till mig i butiksbloggen och vara med i min utlottning. Det piggar kanske upp med en vinst ;-P

  SvaraRadera
 13. Älskar ditt foto:-)

  Visst är man trött, men jag är glad för snön, som ändå ger ljus i detta mörkrets rike.
  Kram H.

  SvaraRadera
 14. Håller med du man är trött så här års,,det är då jag försöker känna att julpyssel ska vara en lugnande avkoppling ,,
  Vilken fin lykta du gjort;och dina foton är fina jag har ju photoshopprogram ska bara lära mej det.

  Jo Lotta om du orlar vill hjälpa mej,,jag vet ju att du är mkt bra på detta med htlmkoder ,,jag har nämligen försökt ta bort den bakgrunden i min blogg med röda slingor och fågel, men det går inte har du ngt tips hur jag gör,, glad för svar ..
  ha en go helg kram Monica

  SvaraRadera
 15. Jag är väldigt trött på kvällarna men i övrigt mår jag bra.
  Har nedräkning nu, bara fem arbetsdagar kvar sen är det jullov för min del. Det ska blir riktigt skönt så klart.

  Jättefin snölykta. Kram!

  SvaraRadera
 16. Det har lovats midare väder i helgen. Till och med lite regn. Trots det hoppas jag solen skiner lite extra på dig både i morgon och på söndag.
  Trevlig helg
  Birgitta

  SvaraRadera
 17. Det saknas ett l i mildare. Tusan att det inte går att redigera:-)
  Birgitta

  SvaraRadera
 18. Håller med dig Lotta.
  Inte är man på topp precis den här årstiden!
  Försöker att komma ut i dagsljuset lite varje dag men det är ju inte alltid så lätt när det mörknar kl halv tre.

  Men det finns saker som förgyller tillvaron ibland......jag vann Trädgårdsdrömmars söta tomtetös!!!

  Himla fin snölyckta du har !
  Får nog göra en imorgon när de hotas med blidväder!!

  Ha en mysig helg:-))

  MVH MLK:-))

  SvaraRadera
 19. ja nog är man trött ska bli skönt med lite jul ledigt,jag pyntar inte så mycket ska ju fira jul i Mölnlycke med mitt lilla barnbarn kommer att bli bus hela dagarna//maggan

  SvaraRadera
 20. Men hallå! Man SKA vara trött och gå till sängs kl 21, i alla fall vintertid !!!
  Jodå, jag känner mig nog också lite seg nu och då, och ännu oftare hade det nog gett sig till känna om jag inte valt att leva så lungt som jag gör just nu.
  Nu har jag tid att sätta mig ner och sticka framför brasan både nu och då. Eller lägga mig en stund på spikmattan. En så gott som daglig morgonpromenad gör också gott - tyvärr innan det hunnit ljusna, då jag följer dottern till skolan. Solen njuter jag oftast innifrån...!

  Ta väl hand om dig och ha en riktigt fin helg!

  SvaraRadera
 21. hej, från trötta mej! Är också så seg, orkar inte ens känna av ngn pyssellust ens...Vill bara att jul och nyår ska gå över, så det kommer hopp om ny vår igen...? - Fast det kan ju dröja...som i fjol...NEJJJ, det vill jag inte!
  Man får tro, att det blir bara bättre/lättare ju längre tiden går...och den går fort nu!
  Kram på dej i soffan!/Lena

  SvaraRadera
 22. Nog är man lite segar kanske men tack vare snön så blir allt ljusare och lite lättare ändå tycker jag. Värre är det med den klassiska skånska "vintern", när det bara regnar och blåser, det är tröttsamt!! Tar gärna lite skottning om jag får slippa det.

  Ha en riktigt fin helg!

  Kram/Veronica

  SvaraRadera
 23. Man gäspar mycket nu...;-)
  Men också härligt med julförberedelser... och tid för drömmar!;-)

  SvaraRadera
 24. Hos oss finns det snart ingen stans att lägga snön som man skottar...... Vad hände med växthuseffekten?????
  Växthusmadam

  SvaraRadera
 25. Hoppas du har hämtat nya krafter i helgen. Jag har också varit ovanligt trött på kvällarna den senaste tiden men det beror nog på att jag är dålig på att ta mig ut i luften (och mörkret) på kvällarna när jag kommer från jobbet. Dåligt med julförberedelser är det här också men det är ju nästan två veckor kvar ;-) Snygg lykta har du gjort i alla fall. Ha en fortsatt skön kväll.// Kram Peter

  SvaraRadera
 26. Hej, hej Lotta!

  Hoppas att helgen har varit bra! Snölyktan är ju alldeles underbar!/Anja

  SvaraRadera
 27. Vid 21 tiden är jag riktigt trött//Britt

  SvaraRadera
 28. Samma här, jag känner verkligen av att inte få tillräckligt med dagsljus, men snart vänder det!

  Det är tydligen bara här vi slipper skotta snö? Huvudsaken är i alla fall att det ligger ett vitt täcke på marken i alla fall, det både ljusar upp och ger julkänsla.

  Kram.

  SvaraRadera
 29. Skönt att känna att man inte är ensam, brukar inte vara så extremt trött på vintrarna men i år är lite annorlunda då jag är sjukskriven för att jag kört slut på mig. Normalt tror jag många känner sig jagade o stressade så här inför jul men i år har jag släppt det mesta som gäller jul och det är riktigt skönt att inse att det faktiskt blir jul ändå. Kanske lurar fram någon liten tomte som pynt.
  Hoppas du tar hand om dig och piggar på dig - Kramar Maria

  SvaraRadera
 30. Jag är oxå jättetrött, nu är jag iofs förkyld och så tar ju barnet i magen en del extra energi, så jag har tänkt att det är det. Fördelen är att ha nåt att skylla på och en anledning att ta det extra lugnt! Så mycket julpysslat blir det nog inte i år, får ta igen det nästa år när jag är mammaledig... (Haha, om man nu har någon tid över då! ;))

  Men ta det lugnt och gör bara det du känner för - jul blir det ju ändå!!

  Kram!

  SvaraRadera