torsdag 11 november 2010

Jag kan måla!

Jag kan måla i olja! Tjohoo!!   :)  Nä, det är fusk!


Jag testar och provar på nya photoshop CS5 och där kan man göra det mesta -  t.o.m måla i olja! Hittade en suddig bild på Nejlikrot och med lite knep och knåp, knapptryckningar och hitta rätta svingen på penseln, så fick jag till en fin tavla :)

Vill ni prova på CS5, så finns det en proversion på Adobes hemsida att ladda ner och testa i 30 dagar. Det finns en massa nya funktioner och knappar och det bästa av allt är att det är lätt att ta bort föremål på en bild som man inte vill ha.

Lite lurigt förstås, för hur skall man i framtiden veta att bilden man ser, är en bild och inte en retuscherad bild? När jag har fixat mina bilder i photoshop så är jag ärlig och skriver det under bilden, för inte vill jag luras!

Nä, nu skall jag leka vidare :)


18 kommentarer:

 1. Fniss...jag trodde det var på riktigt till en början, med tanke på rubriken!
  Men slående likt en oljemålning alla fall.
  Fantastiskt vad man kan "leka" med bilder!
  Trevlig kväll!
  Kram /Bea

  SvaraRadera
 2. VÄLDIGT fin målning Lotta:) Tack för tipset med Adobe, kan ju vara bra att lära sig att retuschera bort dubbelhakor, vattenslangar och diverse andra onödiga saker på ett foto:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Superfint, fusk eller inte jag gillar den skarpt!

  :-)

  Tyra

  SvaraRadera
 4. Man kan fixa det mesta med datorns hjälp :) Kul att leka. Och foton har det väl fuskats med redan på den tiden man stod i mörkrum. Fast nu går det fortare och händer oftare. Så att en bild aldrig ljuger är inte riktigt sant.
  Och som svar på ditt inlägg hos mej, ja jag gick helt ensam. Tänkte att människor med en stickning i knät borde jag våga närma mej. Och det blev ju trevligt.

  SvaraRadera
 5. Fräckt! Datatekniken är verkligen spännande att utforska.
  Minns hur vi i skolan lärde oss att ryssarna manipulerade bilder av tjeckiska regeringen. Nu fixar 10-åringar sånt utan att reflektera.
  Eva

  SvaraRadera
 6. Det var en väldigt fin målning! Det är ju bra att tekniken går att anpassa till den tid vi lever i och så blir det ju mindre kladdigt också ;)

  SvaraRadera
 7. Kan ju inget om det där programmet men jag ser att man kan göra hur mycket fint som helst.

  Kram!

  (Låter trevligt det där du ska i helgen)

  SvaraRadera
 8. Så fint det blev, har försökt att ladda ner det men det vill inte, kanske för stort för min dator.
  / Pella

  SvaraRadera
 9. Haha.. jag kan inte måla varesig i verkligheten eller i datorn. Mitt dataintresse sträcker sig inte så långt att jag sätter mig och gör sådana saker. Ha så skoj med "måleriet" det blev fräckt! Ang. mailandet så har jag mailat dig ang. ängeln, tittade precis efter om jaga kanske skrivit fel adress men den stämmer. Konstigt att det inte kom fram. Jag gör ett nytt försök =)
  Kram gittan

  SvaraRadera
 10. Tänk vad mycket man kan göra! Om man har tid, känns som tiden bara springer iväg om man håller på med nåt sånt. Ditt inlägg från Rom var supertrevligt, tack!
  /Katarina

  SvaraRadera
 11. OJ1 Undrar om programmet funkar i mac? Det där skulle barnbarnen gilla. Jag också!
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 12. Dagens teknik är helt otrolig. Tänk vad det har hänt saker bara på dom senaste 15 åren. Man kan inte låta bli att undra vad som kommer att hända om 15 år :)
  Ken

  SvaraRadera
 13. Att det är ett foto kan man ju inte tro iallafall....koolt...och kul att leka är det ;))

  SvaraRadera
 14. Men du såååå coolt att kunna göra så! Du är då bara för duktig med allt som har med foto att göra.... Man kanske skulle prova på att vara konstnär för några dagar........

  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 15. Alla sätt är bra-- utom de dåliga??
  Snyggt blev det iaf. o så kul att man kan göra så
  Kanske ngt jag skulle göra med mina foton som jag gör små tavlor av??
  Tack för tips
  Kram Ninne
  Ps Vilken fin Romresa ni måste haft. Ds

  SvaraRadera
 16. Vilken finess! Det ser verkligen handmålat ut!!
  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 17. Åh, så snyggt det blev...jag trodde på allvar att det var en målad bild! :o)
  Ha en fin kväll,
  Lydia

  SvaraRadera