söndag 21 november 2010

Vintertid

Fredag-lördag var jag och syster yster och tittade till “stugan vid havet”, det är alltid lika skönt att komma dit, andas havsluft och en njuta av en skön tystnad. Stugan är lite kylslagen när vi kommer dit men bara vi får fyr på brasan, så värms stugan upp snabbt.

När jag vaknade så var det extra tyst och jag kände på mig att det snöade – och mycket riktigt – vita flingor dalade ner över bergen och havet *nöjt leende*.

Det kom inte så mycket snö, ett par cm och senare fick jag reda på att det kommit mycket mer snö hemma i stan.

Vi tog en strandpromenad för att leta strandfynd men det var dåligt på den fronten, hittade bara massa plastskräp. Himlen var grå, havet var grått, snön var vit och stenarna på stranden blev nästan svarta mot det vita – allt blev så kargt helt plötsligt.Gick förbi ett vildäppelträd som såg kargt och ensligt ut,
med undantag av ETT äpple. Konstigt att ingen fågel har norpat det?
Fick plockat med mig en hel del gran- och tallris hem – passar ju perfekt nu när det snart är advent. I morgon söndag, skall jag leta fram adventsljusstakarna och ta fram lite pynt – vardagen går så fort! och jag vill vara klar tills på fredag

Önskar alla en fortsatt härlig helg!

12 kommentarer:

 1. Men...vad det snöar hos dig :-) Hoppas det dröjer innan marken blir vit här nere. Håller verkligen med dig om att tiden går alldeles för fort...bra tips att börja leta adventspynt redan nu.
  Önskar dig en skön fortsättning på helgen!
  Kram Randi

  SvaraRadera
 2. Oj vad ödsligt det ser ut! Det är annat mot sommaren det. Tur att det är december snart.....

  SvaraRadera
 3. Låter hur mysigt som helst att vandra vid havet när det snöar lite lätt;) Nu väntar jag att få börja att julpynta i veckan:) Till 1:a advent ska allt vara framme;)) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 4. Jag är ledig på fredag så då kommer det fram lite adventspynt//Britt

  SvaraRadera
 5. Så fina bilder du har tagit!
  Det är nåt speciellt att gå vid havet en gråmulen dag,lite vemodigt liksom.
  Idag skall vi gå ut i skogen för att hugga en adventsgran ute!

  Blir att sätta upp den på torsdag för på fredag åker vi till Schwerin på julmarknad!!

  ha en god första advent.

  Vänligen MLK:-)

  SvaraRadera
 6. Fina bilder....
  Kul att ta ta tag i pysslet nu...ska bara bära in trädgårdsmöblerna för vinterförvaring först ;))

  SvaraRadera
 7. Japp, det är bra att du är klar med pyntet på fredag för på lördag kommer jag hem och vill ha julmys! Tänk att det redan är första advent om en vecka :) ha det bra, kram!

  SvaraRadera
 8. Låter härligt med att åka till havet även så här års. det måste ju vara rätt stora kontraster mellan sommaren och vintern där. Kram Suss

  SvaraRadera
 9. Det låter alltid så fridfullt när du beskriver vistelsen vid havet.
  Har också börjat förbereda lite för adventshelgen. Alla lampor är kollade, ljus hemköpta, inköpslista för en tur på torget (där jag ska köpa azalea, hyacinter mm) och jus tnu klurar jag på när jag ska hinna ut i skogen för att ta hem minigran och mossa.

  Kram!

  SvaraRadera
 10. Snön försvann snabbt, och bäst att passa på....Altanräcket klätt med murgröna , men var har jag gjort av slingan.

  I fredags var jag på Tjolöholm och fick lite advent känsla
  Kram från kia

  SvaraRadera
 11. Så vackert. Kan tänka mig att det är härligt där vid havet när snön fallit. Här ligger snön fortfarande kvar och jag börjar inse att jag faktiskt gillar det. Ha en fin avslutning på helgen.// Kram Peter
  P.s Du missar väl inte tävlingen på min blogg? D.s

  SvaraRadera