fredag 8 oktober 2010

Blommig fredag

Katarina har ett temaord denna fredag och det är "använd". Nu blir det inte så mycket "blommor" men något jag använt väl i sommar är min vattentunna med en liten porlande fontän. Många gånger har vi suttit vid uteplatsen, ätit gott/slappat i solen och njutit av porlande vatten. Men nu....... nu står den halvtom och ser ensam och övergiven ut.



Förresten - kom på att jag kan blanda in "blommig" för när jag byter vatten i tunnan, så ger jag det till törstiga blommor :) I söndags när jag var ute såg jag att det var längesedan jag gjorde rent tunnan...... *skäms på mig* och det var lika bra att plocka in fontänen för rengörning och vinterförvaring. Tunnan har en balja inuti för det är ett visst läckage då trät inte håller tätt, och nu är blajan renskurad och tunnan väntar på att få komma in i vedboden.


Bredvid tunnan har vi en mycket vacker fågel, den har makens kusin i Danmark gjort alldeles själv av granit och den har hela sommaren stått vid tunnan och fått sig en dusch då och då :)



Men även fågeln skall tas in i källaren - i helgen blir det nog till att plocka in det mesta som jag är rädd om. Konstigt att det är så mycket trädgårdsting att ta hand om på hösten! I våras tyckte jag inte att det var mycket som bars ut och ställdes fram ;)



Fler bidrag till blommig fredag hittar ni på bloggen ROSES AND STUFF.



22 kommentarer:

  1. Håller med dig om Lotta att det är märkligt att det är så mycket på hösten och så liiiite på våren - att ta hand om;))!
    Vilken vacker fågel! /Anja

    SvaraRadera
  2. Ja det är en fasligt massa som ska in nu på hösten:) Men jag tycker nog att jag bär ut lika mycket på våren förstås;)) Sedan blir det ju ofta lite mer "plock" som man hittar under sommaren att pryda sin trädgård med så det blir en hel del måste jag säga. Din fågel var verkligen läcker. Ha det gott/Monne

    SvaraRadera
  3. Fågeln äe helt underbar....konstigt det där med att det är så mycket på hösten....jag tror faktiskt att krukorna förökar sig i smyg liksom....för på något vis är de ju alltid flera....

    SvaraRadera
  4. Åh, så snygga bilder. Jag har nog aldrig gillat hösten så mycket som i år och det är tack vare alla duktiga trädgårdsbloggares förmåga att visa det fina med den:)
    Ha det gott,
    Charlotta

    SvaraRadera
  5. Kan tänka mig att det är mysigt att sitta där vid det porlande vattnet. Mycket att plocka in... jag undrar vem som satt fram allt? Jag får nog ta ledigt en dag för att hinna med helgerna är fullbokade på dagtid den närmsta tiden och det känns som om jag inte kommer hinna få in någonting alls. Stackars fikonträdet och hans vänner skriker om att få komma in! hoppas du får en fin helg / kram gittan

    SvaraRadera
  6. Vad mysigt med porlande vatten. Fiffigt att få det i en vattentunna. Bra ide´. Lena/isis

    SvaraRadera
  7. Så fint med vatten som porlar i tunnan, och du, den fågeln är bara så söt. Vi är nog många som måste 'städa' i helgen, det blir en god del..

    SvaraRadera
  8. Näpen fågel i granit,men den kan väl stå ute på vintern.
    Ha en trevlig helg
    Mariana

    SvaraRadera
  9. Vacker vattentunna och vacker fågel!

    SvaraRadera
  10. Kul tema på blommig fredag och vilken fin tunna! En vattenblänk i trädgården får nog bli nästa sommars måste hos mig... :)

    Kram o trevlig helg!

    SvaraRadera
  11. Long time no see :-) Skönt att blommig fredag har kommit igång igen så man tar sig lilla sedvanliga runda ibland sveriges 'alla' bloggare.
    Tänk att jag tycker om höstarbetet men hu vad det är tungt för kroppen...men snart kommer vinter och då får man ju vila./ trevlig helg/ Tyra

    SvaraRadera
  12. Hej!
    Vilken fin blogg du har! Jättefina bilder! Ska genast kika runt lite mer!
    Hälsar,
    Anna-Karin

    SvaraRadera
  13. Jaaa.. ett himla sjå att få in allt jox som stått ute i sommar.. inte alls så betungade att plocka fram o pynta som att ta in o lagra. Ha en härlig helg.. vi hoppas på fint och mysigt väder.. kram/Monica

    SvaraRadera
  14. Porlande vatten är härligt! ..och vilken fin fågel! Trevlig Helg
    Tjing
    Monica

    SvaraRadera
  15. Mysigt med porlande vatten i trädgården! Jättefin fågel!
    Ha en trevlig helg!
    Margot

    SvaraRadera
  16. Det är mysigt med vattenblänk i trädgården och visst är tunnan använd.

    Ha en bra helg,
    Kerstin

    SvaraRadera
  17. Nä- visst är det underligt... att ut går det lätt men...;-)
    Vackert (använt) kar!

    SvaraRadera
  18. Vad fint det är med porlande vatten. Nu är det bara och vänta tills nästa vår och sommar. Ha en fin fin dag/Gela

    SvaraRadera
  19. I like the sound of running water in the garden - very soothing especially in summer. I do like your little bird!

    SvaraRadera
  20. Tycker fågeln ser väldigt söt ut! Extra värdefull naturligtvis när den är gjord av en släkting.
    Bära in för höstförvaring är motigt, tycker jag - vill liksom inte riktigt än...

    SvaraRadera
  21. Vacker fågel och härlig balja.
    Pellisarna har jag plockat in, de jag är riktigt rädd om. Annars står de flesta växterna kvar ute. Ingen frost ännu men kanske kan det bli i natt.
    Fortsatt trevlig helg
    Birgitta

    SvaraRadera
  22. Den lilla fågeln var ju för söt!
    En fortsatt skön helg önskar Eva Linnea

    SvaraRadera