lördag 18 september 2010

Lek med bildredigering

Favoritdatorn blev väldans trött i går, visade symtom på allvarlig sjukdom och lämnades in till doktorn. Diagnosen var mycket dålig och en ny hårddisk är nu beställd och installeras på måndag. (Johanna - nu kan vi inte pratas vid förren tisdag eller onsdag kväll). Än en gång är jag glad över att vi lärt oss av våra misstag och allt viktigt är sparat på annat sätt, än på hårddisken - phu!

När jag idag gick igenom bilderna från Ungern, hittade jag en bild från saluhallen, fullt av härliga grönsaker, allt hemmaodlat. Jag har lekt med "tiltshift" för att få till en bild som ser ut som miniatyrvärld. Nå - vad tycks?


Bilder som blir "sådär" men ändå har en betydelse och är ett minne och är roliga att ha, kan man prova att lägga på någon kul effekt. Ett annat tips är att suddiga bilder, kan bli riktigt bra i svartvitt. 

Nä, nu skall jag fortsätta städa i bilderna. Ha de bäst ♥


6 kommentarer:

 1. Åh, vilken tur att ni hade back up... Usch och fy för tekniska problem....

  Vilken urläcker bild.. ser verkligen ut som en miniatyrvärld.... Du är så duktig på det där med att redigera... Önskar jag hade photoshop... får man klara sig på det grundfoto-program som finns i mac:en... det går att göra en del... men skulle vilja kunna leka lite mer.....

  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 2. Häftigt! I vinter när jag har mer tid ska jag minsann också testa att leka lite med bilderna. Det kan ju bli hur kul som helst! =)
  /Helen

  SvaraRadera
 3. Väldigt roligt att hitta hit genom att du hittade mig...fantastiska foton, härligt att ha en ny blogg att läsa igenom i höstrusket.
  Mvh Åsa

  SvaraRadera
 4. Jag måste skaffa mig photsshop...det är så kul att leka med bilder ;)

  SvaraRadera
 5. Det där är inget kul... Jag har en extern hårddisk som jag för över till en gång i månaden ungefär, om det skulle hända nåt med "stordatorn" så faller inte allt bort.

  Bilden blev döfräck! Kul med redigering, jag har sällan ro eller tiden att sitta med det bara.

  Ha en fin söndag! Kram

  SvaraRadera
 6. Oh coolt med tiltshifting! Jag såg ett reportage om det i en tidning och har tänkt testa det själv men det har inte blivit av än, måste ta tag i det!

  Kram

  SvaraRadera