lördag 25 september 2010

Höststädning i stora växthuset,växthuset vi har vid "stugan vid havet", har vi ärvt av mamma och i år har det odlats tomater, både högt och lågt :) I dag var det dags för både skörd och lite städning, såg att det har börjat komma lite mögel på en del plantor och de kastades idag, de andra plantorna har flera omogna tomater kvar och får stå kvar ett tag till.


Vädret är grått och lite duggigt så det var skönt att vara inne i växthuset och greja och dona,Syster yster var duktig och rensade takrännorna,
och jag plockade tomater :) Gillar den arbetsfördelningen! Till lunchen blev det bl a ostgratinerade tomater :)
Vi har softat i soffan en stund efter maten, precis när vi skulle ta en strandpromenad, började det regna igen... vi får spara promenaden tills i morgon :)

Någon kanske undrar var maken håller hus? Han står vid en sjö och fiskar, han "kastar fluga" och drömmer om den stora laxfångsten :) Tror det var sista helgen det är tillåtet att fiska vid hans favoritsjö och då fiskar han från fredag eftermiddag till söndag eftermiddag. Håller tummarna för att han får fisk - läste ett gott recept på bloggen "Lusthusets kök", folieinbakad rengbåge, fylld med purjolök och tomater - och tomater har jag ju gott om ;)


Önskar er en trevlig lördagskväll  ♥

4 kommentarer:

 1. Ni verkar ha det riktigt härligt, där i er stuga vid havet :) Tomaterna ser mumsiga ut ...
  Önskar dig en trevlig lördag kväll med
  Tjing
  Monica

  SvaraRadera
 2. Så mysigt ni har det! Men visst är vädret tråkigt, idag har det verkligen var rått och kallt. Inget promenadväder som sagt..

  Lycka till med din sekretär, vore kul att se sen när du målat :)

  Ha det så gott vid havet, kram Marie

  SvaraRadera
 3. Tomater och ost mmmmmm, själv har jag tillagat pannbiff i mängder och frusit in för senare behov. Eftersom vädret inte varit så trevligt att vara ute i och Göran jobbat från 06.00-18.00 så är det en perfekt syssla:)) Ha det fortsatt mysigt/Monne

  SvaraRadera