torsdag 23 september 2010

HöstdagsjämningAlldeles underbart höstväder har det varit idag - på hösdagjämningen - fast tja, det kunde varit lite mer sol ;) men de var en varm och skön bris som svepte in i trädgården i eftermiddag när jag plockade stora björnbär och skördade massor av tomater i lilla växthuset. En bukett med Luktärtor och Rosenskära plockades och ställdes på köksbordet - det doftar ju så gott!


Klick för större bildTomaterna ovan är Golden sunrise, rödstrimmig Tigerella, Green zebra och slutligen den stora som är på mittenbilden till vänster, som jag glömt av vilken sort det var...... Johanna - minns du?, du skrev ju etiketterna - som försvunnit.....någon randig sort i alla fall :)
Stor är den och lite brunaktig, nästan som en bifftomat och är söt och god i smaken. De smakar lite "solfattigt" och det skall bli väldigt spännande att se hur det går för tomaterna som odlas i växthuset vid "stugan vid havet", dit jag och syster yster åker i morgon. Där finns samma tomatsorter som här hemma men de har fått mera sol, där finns också Pärontomaterna som jag sådde från köpetomater på ICA - de var en riktigt hit att ta egna fröer och det skall absolut provas nästa år med :)


Nu håller vi tummarna för att vi får härligt väder i helgen! Ha det allra bäst,


12 kommentarer:

 1. Kanske black russian???? en liknande tomat som jag har haft i år.
  Ha de gott!!!
  Ingela

  SvaraRadera
 2. Häp Ingela - där satt den! Ja, nu känner jag igen namnet :) Visst är den god?! :))

  SvaraRadera
 3. Vilken underbar skörd Lotta! Tomater skördar jag ännu också men snart blir det nog dags att klippa ned dem.../Anja

  SvaraRadera
 4. Ja i dag var det riktig sensommar...nästan 20 grader. Underbart med skördetid och hemodlade tomater smakar ju så mycket mer. Spännande att se om närheten till havet påverkar smaken. James Grieve är ett mumsäpple...men med något kort hållbarhet. Ha en skön kväll. Kram!!

  SvaraRadera
 5. Höstdagjämning, det har gått min näsa förbi...:o)
  Härlig bild på buketten, ja det andra var ju fint det med!

  SvaraRadera
 6. Underbara höstbilder! Gott för både maga och öga. Det är härligt att man fortfarande kan sköra så fina tomater och blommor. Hoppas du får en fin helg i stugen. Jepp, håller tummarna för fint väder i helgen jag med och då särskilt att det inte blir för mycket blåst...

  Kramar Karin

  SvaraRadera
 7. Läckra bilder när det är upplagt så fint:) Hoppas också att det blir fint väder idag så att man kan få fixa till lite mer i trädgården;) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 8. Blir lite avundsjuk när jag läser om alla som fortfarande skördar tomater. Mina är slut för längesedan. Vackra bilder Lotta.
  Trevlig helg
  Birgitta

  SvaraRadera
 9. Härliga tomater du odlat,snyggt bildmontage.
  Ha en bra helg
  Mariana

  SvaraRadera
 10. Himla fina tomatbilder:-))
  Idag har det varit en underbar dag nästan sommarvärme!

  Jag hoppas också på fint väder framöver på kusten.
  Åker nämligen till bästkusten för hummerpremiären på måndag!!

  Må så gott:-))

  MVH MLK:=))

  SvaraRadera
 11. Ja, fint väder vill vi ha i helgen. Behöver vara ute och få energi och lugn (kan man få det damtidigt??? Jo, i trägåden kan man tror jag)

  Kram!

  SvaraRadera
 12. Vilka härliga tomater! OCH vilket fint collage!
  Vad använder du? Kul med löven som fladdrar i hörnen! Där blev jag nyfiken!
  Ha en trevlig helg önskar jag från norr
  Carin

  SvaraRadera