söndag 12 september 2010

Hemma igen :)

Det var en fantastisk resa! Jag tror banne mig den innehöll allt utom strålande sol ;) Stort tack till T och hans goda vänner som tog så väl hand om oss! T ordnade boende, guidning, tolk, besök på vingårdar, vinprovning och läckra middagar :) Att det dessutom är så billigt att bo och äta i Ungern är ju för oss ett stort +.

Jag vaknade först (som vanligt) och smög mig ned i köket, kokade kaffe och satt sedan på balkongen och njöt av utsikt och alla ljud som man bara hör på landet - fram tills vägarbetarna började arbeta ;) Håll med om att utsiket är vacker! (disig bild men det var dimma :)


Det blir inte så långt inlägg idag, för jag tror jag vill få med lite av det jag lärt mig och så vill jag läsa på lite mer, både vad gäller historia, kultur och vinodling :)

Hur som helst -  nu blir det lite trädgård ;) Bredvid huset vi bodde i, fanns en liten täppa där det odlades lite smått och gott - vet ni - jag skall aldrig mer klaga över min slänt ;)


Det odlades maj, pumpa, zuccini, tomater, gurka m.m. Persikoträdet hade fått en sjukdom och dog i år (syns på bilden). De flesta trädgårdarna odlade vin, och i T lilla täppa växte ett par vinstockar med cabernet sauvignon och de var mycket goda ;)


Ja - det är annat än mina små omogna Zilgadruvor, fast det sas att det inte var det bästa druvåret i år och det håller jag med om ;)

Nä - nu skall jag ta fram stickningen, se på film och äta chokladbollar med Sofia, vi bloggas!  :)

14 kommentarer:

 1. Härligt att komma ut och se lite, även om jag tycker hemma är bäst...;-)
  Fin utsikt du hade från balkongen!

  SvaraRadera
 2. Välkommen hem igen!

  HAr du sett att du vunnit fröer hos mig?

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Åh vad det verkar underbart;) Hoppas att du passade på att njuta så mycket du kunde:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 4. Vilken fantastisk utsikt! Och slänten var ju inte dum den heller. Låter som att ni haft en riktigt härlig resa. Ha det gott. // Kram Peter

  SvaraRadera
 5. Välkommen hem!
  Verkar som ni haft en toppen resa.
  Vinruvorna ser supergoda ut. Hoppas de mognar snart.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 6. Låter som ni haft en helmysig resa!

  Själv åker jag tillbaka till Frankrike o Langeudoc om en vecka. Vi var där i våras o blev helförtjusta i området.

  Ska njuta av god mat o vin tillsammans med goda vänner.

  SvaraRadera
 7. Hejsan!
  Det ska bli intressant att få följa dig på resan och jag var ute och provade mina, men de är bra omogna än. Sån tur att det inte är druvår i år så man kan hoppas på bättre lycka nästa år. Har två gula, en blå och sist köpte jag en stickling som blir rosa. Har inga namn men vill kunna plocka en klase och bara njuta i trädgårdspauserna.Lär nog få vänta ett par år i9nnan alla är ätbara men tänk att blanda lite färger och känna smakerna vartefter, sånt gillar jag. Ha det gott, Karina.

  SvaraRadera
 8. Välkommen tillbaka ser att resan har varit underbar, bara den utsikten så ljuvlig att sitta och titta på...
  kramiz/kullervilla

  SvaraRadera
 9. Vilken utsikt..Förstår att du -Ni njöt av att varas där.. Ser fram emot mera fr bild o ord fr resan
  KRam Ninne

  SvaraRadera
 10. Ja du kanske skall odla druvor i din slänt !
  Alltid trevligt med en resa och det bästa är när man kommer hem.
  Stickling på druvor ? eller har du hittat något annat spännande ?

  SvaraRadera
 11. Välkommen hem igen. Vad härligt med en höstresa. Härligt att kunna njuta av lugnet på morgonen//Britt

  SvaraRadera
 12. Borta bra men hemma bäst! Själv hemkommen från Turkiet - det är så härligt att se andra delar av världen och andra trädgårdar, MB

  SvaraRadera