onsdag 15 september 2010

Damen med hunden

Visst är hon underbar - damen med hunden? Vi var på väg hem till vårt boende och då stod damen i fönstret och pratade med en annan dam utanför fönstret. Valpen tittade nyfiket ut och såg så glad ut så jag bara måste ta fram kameran. Jag pekade på kameran och på hunden och damen nickade och log vänligt.


Jag gick fram för att klappa hunden och damen började glatt prata med mig :) Jag förklarade på både svenska och engelska att jag inte förstod henne men hon bara log och pratade på :))  Till slut förstod jag att hon frågade "french?" och jag sa "no, no". Då försökte hon med "russia?" och jag sa "no,no".  Hon pratade vidare och sa en lång ramsa (ni vet hur Ungerska låter? som en blandning mellan turkiska och finska) och avslutade med något ord liknande "babuschka" och gav mig en slängpuss! 

Jag har aldrig fått en slängpuss av en dam i ett fönster förut :)  


18 kommentarer:

 1. Åhhh så härligt!!!!!! UNDERBAR historia!
  Linda

  SvaraRadera
 2. Vad himla gulligt:) Sådana där minnen som man blir glad av att tänka på flera år senare. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Wow! Vilket vackert kort, fyllt med glädje :)

  SvaraRadera
 4. Härligt!
  Hoppas du får fler slängpussar av söta damer;-)
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 5. Så mysigt..och hon o hunden ser så mysiga ut och så får du en slängpuss av mig.. "köss på dig"...

  SvaraRadera
 6. Nästa gång blir det nog en slängpuss av en gullig farbror!?
  Härlig bild! Varför tar man inte fler bilder på äldre, nära, som här? ljuvlig bild.(hon liknar faktiskt min gulliga mormor lite...)
  Hälsn Lenas trädgård

  SvaraRadera
 7. Absolut helt, helt underbart! Vilket härligt resminne:)
  Kram, kram och välkommen hem,
  Charlotta

  SvaraRadera
 8. Underbart minne - kul att du fick en bild!

  SvaraRadera
 9. Underbart härlig bild och historia.

  SvaraRadera
 10. Härligt...nu sitter jag här och ler med hela huvudet :=)))
  kramiz//kullervilla

  SvaraRadera
 11. Härlig historia, och se där, även utan att tala samma språk kan ni kommunicera. Lite som barn gör, och ja´g tycker vi vuxna skulle behålla lite av det okomplicerade barnasittet kvar.
  Slängkyssen har du verkligen förtjänat dig och den kom från hjärtat som damen ser ut.
  Ha en fin dag, Petra B.

  SvaraRadera
 12. Vad härligt! Tänk så lite som behövs för att göra en så glad :=) Ha en bra dag! Helena

  SvaraRadera
 13. Härligt möte som får även mig att le.

  Jag måste erkänna att även hos mig är det tidsbrist för bloggande och när jag väl sätter mig och läser runt (för det gör jag) då finns inte riktigt orken att skriva kommentarer hos alla. Ha det gott (snart fredag igen "ler") Kram gittan

  SvaraRadera
 14. Hahhahhhaaa Lotta! Härlig beskrivning på hur ungerskan låter! Själv har jag aldrig reflekterat över att man kan höra något finskt i det (trots det mycket avlägsna släktskapet)!
  Damen med hunden är helt underbar

  (I finskan finns inte ordet "dam" och "med hunden" uttrycks med en kasus som heter komitativ.(svenska kasus heter nominativ och genetiv)
  En märklig kasus där det inte görs någon skillnad mellan singular och plural utan det låter då:
  En gammal kvinna med sina hundar.
  Hajar du varför vi finnar använder så många ord även på svenska - det tar evigheter att få "Damen med hunden" som ryggmärgsspråk!Well, nu blev det en lite språklektion i finska trots att det var ungerskan du pratade om egentligen;))!)/Anja

  SvaraRadera
 15. låter som du haft d fint på resan - vill se meeer! =)

  Men...dina druvor - vad ahr hänt med dem?? Mina är visserligen lite senare i år, min gröna trivs kanon och druvorna är jättefina . men så bor jag ju oxå lite mer söderöver...hihi

  SvaraRadera
 16. Mamma, det här fotot är helt fantastiskt!!! Båda jag och Roberto tappade hakan när jag öppnade din blogg igår, verkligen ett helt GRYMT foto! Det är såna här bilder som gör en riktigt bra fotograf! :)

  Idag är det lite molnigt i Rom vilket är ganska skönt, igår var det nästan kvävande både ute och inne, och jag spenderar dagen med tvätt och strykning. Haha! Du skulle inte tro dina ögon =) men det är väl det minsta jag kan göra nu när jag får bo här nästan gratis, eller hur? Dessutom är städerskan sjuk så hon kommer inte dyka upp på ännu en vecka, suck.. ha det så bra hemma under helgen, vi hörs igen på måndag, stor kram!

  SvaraRadera
 17. Gullig historia! En riktig farmor med andra ord. Hälsn mimi

  SvaraRadera
 18. Härlig bild med härlig historia bakom! Gumman är ju nästan sötare än hunden... ;)

  Kram

  SvaraRadera