fredag 3 september 2010

Han knöt en knop....

och vips så var det klart!Nja, nu tog jag i  ;)   så lätt var det inte. Jag fick först såga ned några ungträd, maken spetsade dem och slog ned dem i marken och knöt några knopar - sedan var det klart.


Jag har länge klurat på hur jag skall få till "det" i min skogsbacke och min hopplösa slänt (ned mot huset). Tänkte att en naturlig avgränsning kan lura ögat och ett skogigt staket passar bra i min rufsiga backe. I fjol grävde jag en ny rabatt i skogsbacken och hade tänkt ha ett litet vattenfall - stommen till vattenfallet finns (bäcken är av sten just nu) men inget vatten - ännu. 


När jag går till komposten, så väljer jag vägen till höger om rabatten, och där känns det mest naturlig med staket. 


Nu har jag provat att gå, titta och känna in och det känns bra och det ser hyfsat ut. När vind och sol satt sina spår på träslanorna och repet mörknat i färg, tror jag den rätta effekten blir mer synlig (nu är den bara i mitt huvud :) 

För ett år sedan såg skogsbacken ut så här (då fanns även iden om ett längre vattenfall och det är det som är ritat på bilden, men den iden har vi förpassat - blev alldeles för omständigt) 


Titta på bilden ovan och på bild nr 2 i början av inlägget - ser det ok ut? Det är inte riktigt samma vinkel men staketet "bryter av" slänten. 

Den nedre delen av slänten är mycket brant och där pågår ständiga experiment med olika marktäckare och just nu testar jag om murgrönan skulle trivas - jag gör ALLT för att slippa klippa gräset där ;) 

Klätterhortensian trivs inte, det ser man klart och tydligt, den är inne på det 5:e året och är inte speciellt stor. Variegerad benved växer otroligt långsamt och någon marktäckare är det inte - det var en person i en handelsträdgård som sa att den är perfekt som marktäckare och växer överallt - nix, det gör den inte. 

Revsuga trivs inte heller. Plister går rätt så bra men jag är ute efter något vintergrönt så därför testas murgröna. Jag tar en ranka, klipper i 20 cm långa bitar, gör ett hål med en pinne och sticker ned sticklingen och hoppas på bra tillväxt :) Det är den enda perenn som rådjuren får äta för mig - blir en naturlig toppning och varje år kommer nya, fina friska skott.
Nu är jag lite sugen på att göra något mer - har nämligen fler unga träd som skall sågas ned, jag har mera tamp och en händig make :) ♥ Kanske någon har ett tips?


Ha det,  ♥

10 kommentarer:

 1. Ser jättefint ut tycker jag!
  Inga tips än men kanske jag kan bidra med ngt när jag gått min trädgårdsdesign kurs... fast jag tycker nog du kan detta utmärkt!

  Kul arbetsfördelning ni hade, du högg ner träd och maken knöt en knut... hi hi.

  Ha en skön helg! kram Marie

  SvaraRadera
 2. Alltid så kreativ och uppfinningsrik, staketet är perfekt och jag gillar knoparna mot trädet - snyggt.
  Trevligt veckoslut!
  Kram /Bea

  SvaraRadera
 3. Snyggt staket...Hoppas du hittar nån bra marktäckare till din slänt. trevlig Helg
  Tjing
  Monica

  SvaraRadera
 4. Hola, very beautiful, wonderful garden!!! I have enjoyed so much your flowers!!!
  greetings from Chile,
  maria cecilia

  SvaraRadera
 5. Helou!
  Jag gillar trä i all enkelhet, och ditt staket är såå rätt! Jag drömmer ju om en gärdesgård här, men .... ja, drömma går ju. Ha en skön helg!
  /Nina

  SvaraRadera
 6. Snyggt! Passar perfekt mot skogen. Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 7. Så fint det blev:) Ha en trevlig helg/Monne

  SvaraRadera
 8. Dev blev en brytning ögat stannar till,fint.
  Gillar din pilflätade rabattkant i backen, passar bra där.
  Trevlig helg
  Mariana

  SvaraRadera
 9. Snyggt!
  Vi har helt olika trädgårdar du och jag på det sättet av min är helt platt och din sluttar. Jag gillar din som sluttar!

  Har inga tips men ni hittar säkert på något.

  Kram!

  SvaraRadera
 10. Din skogsbacke börjar verkligen bli fin! Blir jättebra med ett litet vattenfall där också!

  Himla bra med händiga make och lite tamp. =)

  /Åsa

  SvaraRadera