måndag 30 augusti 2010

Phlox och sensommar när den är som bäst!

Idag var det en sådan där härlig, varm och skön sensommardag och jag satt i eftermiddagssolen och njöt en stund :) Beundrade Phloxen som är så fin i år - den har ju fått vara ifred för rådjuren! Har den "vanliga" rosa phloxen, en vanlig vit och en ovanlig en!


Första träffen var hemma hos Carina och Ken för två år sedan och blev blixtförälskad! Var ju tvungen att åka och handla en direkt :) Håll med om att den är ljuvlig!Nu har den växt till sig ordentligt och i år är det många stjälkar med allra vackraste blommor :)  Jag har mer phlox när jag tänker efter; en med variegerade blad och en vars blomma är lila och vit - jättesöt!  (borde ta kort på den med)

Jag är lite lat just nu - glömmer av att ta med mig kameran ut i trädgården men om vädret nu håller i sig, så skall jag få till lite bilder på hur det ser ut hos mig i början av september - som det är snart ;) 

På återseende :)


11 kommentarer:

 1. oj har aldrig sett en sån fin flox!

  SvaraRadera
 2. Phloxen är underbart vacker just nu.. och din ovanliga sort är ju fantastiskt vacker.. förstår din förälskelse =). Lite lata dagar.. ja jag håller med dig, förstår inte var min lust att greja ute har tagit vägen, har haft ett långt upphåll från trädgård denna sommar.. får lite rysningar när jag tänker på det men det är så det får vara, har ju varit o är lite annat att tänka på som tar bort focusen från ogräsrensning, flyttning av växter och allmänt pyssel i trädgården. Har ett hav med lavendelfärgade flox.. ska fota om för sist var jag ute i skymningen o då blev det inte så bra.. *ler*. Så ut med kameran Lotta vill se fler bilder =). Kram och ha det så gott/Monica

  SvaraRadera
 3. Den är såå fin. Vår blommar också så fint nu. En av de få som rådjuren inte kommit åt. Rådjuren brukar inte vara här och härja, men i år har det varit rena tavernan här. Man får vänta till nästa år och hoppas att dom glömt av vad käket fanns. (men det är väl ingen risk)
  Ha det gott Carina

  SvaraRadera
 4. Så vacker...ovanlig? för mig iallafall som inte sett den innnan ;)

  SvaraRadera
 5. Just 'Natural Feelings' är en av de som rådjuren ätit av hos mig kanske att jag kan se någon blomma men jag tror det knappt:( Phlox är ju annars en sagolik höstblommare och med sin doft dessutom är den svårslagen. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 6. Hejsan Lotta! Visst är den floxen fiiiin! Även jag fick den av dem. Du har fotat den underbart!/Anja

  SvaraRadera
 7. DEN var ju jättefin!!!! Har ingen Phlox alls.... det borde jag ha inser jag :-)

  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 8. Den floxen är verkligen vacker!!
  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 9. Så vacker!
  Jag har en vit variant som jag gillar jättemycket. Min mormor planterade den tidigt 70-tal och sen har den delats och finns nu i min trädgård. En växt att vårda ömt!

  Ha det gott Lotta,
  kram Marie

  SvaraRadera
 10. Oj, det var en ovanlig flox du har. Har inte sett den tidigare.

  Hoppas allt är bra!
  Kram!

  SvaraRadera