söndag 8 augusti 2010

Härliga dagar på havet har vi haft; avkoppling, lugnt och skönt, god mat, sol och bad. En dag prövades fiskelyckan - det sägs att det nappar bra när det duggregnar - fast det stämmer inte, dottern satt länge med dörjen i hand och det enda liv hon såg kände, var maneter  ;)

I Skärhamn frossade vi i skaldjur - tror inte det finns någon godare mat! Har ni provat att äta Kungskrabba? Dyr i kg-pris men på ett enda ben (långa, röda ben) , är det hur mycket mat som helst, smakar som en blanding mellan kräfta och hummer - mycket gott!

Vackra vyer och romantiska sjöbodar vid hamnar och på öar.


Nu är vi hemma och tvättar och packar om väskorna igen - det är ett fasligt packande under semestertider ;)  Sista veckan kommer vi att vara "vid stugan vid havet" - kanske kan vi få till lite fiske där istället :) 

4 kommentarer:

 1. Ser helt underbart ut Lotta:) Skaldjur är nog det absolut godaste, tyvärr tål jag inte krabba;( Kanske att jag skulle våga mig på Kungskrabba. Bilderna är helt fantastiska, du är duktig på att fotografera:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Hej Lotta!
  Ljuvliga sommarbilder, längtar redan tillbaks fast jag bara varit hemma två dagar:-)

  Ha en riktigt fin vecka! Hillevi

  SvaraRadera
 3. Jag älskar verkligen skaldjur, alla skaldjur men jag har aldrig ätit kungskrabba faktiskt! Vi var på Käringön för 1 vecka sedan och där fångade vi krabbor i tina som vi sedan kokade och åt, mycket smarrigt. Västkusten är så vacker på sommaren!

  SvaraRadera
 4. Vilka härliga bilder!! Jag älskar Bohuslän och riktigt känner saltstänket från havet. Tyvärr är jag ingen skaldjursgillare.... men bilden på skaldjuren är riktigt bra!

  SvaraRadera