fredag 20 augusti 2010

Är det nu så ?

att sommaren börjar ta slut? Det har varit mulet idag, kanske lite, lite sol korta stunder och jag hann precis hem och fick klippt gräsmattan, innan regnet kom. Fick också en bild på - den sista vallmon?


Nu sprakar brasan och jag har sockar på fötterna - ännu ett tecken på att hösten knackar på dörren.

Önskar alla en trevlig helg :)

20 kommentarer:

 1. Låter trots allt mysigt hos dig :).

  Men här har det varit sol o dryga +20. Har kokat kräftor hela dagen utomhus.

  Brasan lär dröja ett tag ;).

  Vallmon var underbar!

  Kram

  SvaraRadera
 2. Sockar på fötterna är definitivt ett hösttecken! Här känns inte sockor nödvändiga ännu, här är ännu svettigt...
  Vilken underbar vallmo - som en frasig sidenklänning!

  SvaraRadera
 3. Det är en av höjd punterna med hösten. Brasan//Britt

  SvaraRadera
 4. Själv går jag fortfarande barfota. Hösten får dröja ett tag ...

  SvaraRadera
 5. Lotta, jag såg ditt "mitt hjärta". Så fint. Gör du dem själv?

  SvaraRadera
 6. Sockorna vill jag gärna spara till oktober...typ.

  SvaraRadera
 7. Det blev så tvärt kallt här iår men idag har varit som en vanlig sensommardag men jag hoppas det dröjer ett tag till nästa kalla mornar med nästan minusgrader. Har köpt rosjord idag, skall flytta på en ros och tänkte den skulle få bra jord runt om sig inför vintern. Det blir lite ändring i den lilla rabatten på framsidan där jag haft rosor några år, Randgräs, Malva och dubbla Margriter som ju också kallas för Präskragar men jag tycker inte de ser ut som vanliga vilda så jag kallar dem nog för Margriter, blir det istället. Randgräset blir nog väldigt yvigt och stort om det får gödsel på våren, såg grannens och vad stort det var, jättehögt och det prasslar så mysigt så nästa år har jag nog den "gamla" tuvan hög och fin. Ja du Lotta här hos mig är det spännande varje dag, nu just, precis nu ser vi något som ser ut som en luftballong, det är en sådan säger gubben, vi har en liten skogsremsa nära vårat hus, bakom träden har en mörkblå luftballong landat, vi har aldrig sett en sådan där så hur den hamnat där vet vi inte, ena dagen är det björnfrossa, andra dagen ser vi annat här.Nu är den nertagen, synd vi inte såg när den kom, har en gång för många år sedan sett en som körde mellan våra tomter här, det var som kul se.

  SvaraRadera
 8. Oj, brasa! Här har vi faktiskt haft det riktigt fint idag. EN kylig morgon och sen en varm eftermiddag med en hel del sol. Den där sköna sensommar/höstluften kändes.

  Ha ne bra helg! Kram!

  SvaraRadera
 9. Så vacker vallmo!
  Här är det fortf ganska varmt, vill inte inse att det börjar bli höst...men idag morse var det endast 11 grader...har varit 20 förut i veckan - även om morgnarna
  Du, du har något att hämta hos mig!
  kram! lenas trädgård

  SvaraRadera
 10. Ja, nog är det så alltid... 2,5 plus i natt... Men efter denna ljuvliga sommar känns det ok att hälsa hösten välkommen:)
  Ha det gott,
  Charlotta

  SvaraRadera
 11. Vilken vacker bild du tagit på vallmon........

  ja, kanske är sommaren slut nu.... eller hösten börjar närma sig..... det kan jag gå med på..... tända brasor och mys i raggsockar är inte illa det heller... men sommaren har varit alldeles för koooort...... tycker jag i alla fall....

  Ha en fin helg!
  kram Charlotte

  SvaraRadera
 12. Nämen vänta nu. Läste precis lite om dig och det står att du bor mitt i Göteborg. Läste också att du klippt gräsmattan idag. Det finns alltså hus med trädgårdar mitt i Göteborgs stad. Man lär sig något varje dag.
  Men sockor och brasa? Ja det låter verkligen som om hösten är på väg. Hua.
  Himla vacker vallmo... himla!

  SvaraRadera
 13. Jag läste på löpsedeln igår att nu kommer det mer sommarvärme, så än är inte slaget förlorat!!!
  Den fantastiska vallmon du har - det är väl inte så att du har frön som man kan få ta del av, eller.....? Jag tillhör den unika grupp människor som konstant misslyckas med att så vallmo, men jag vill så otroligt gärna ha just den fina sorten du har i min rabatt!!!
  Ha en skön helg önskar Växthusmadam

  SvaraRadera
 14. Sockor och brasa låter väldigt mycket höst. Försöker tänka mig att det är sen sommar...
  Vallmon är fin! Tror att det är den jag har haft med:)

  SvaraRadera
 15. Ja, nu är det inne-mys som gäller, i alla fall idag.
  Usch va mörkt och ruggigt det är. Men inget regn just nu i K-älv i alla fall...

  Ha en trevlig helg Lotta,
  Kram Marie

  SvaraRadera
 16. Javisst känns det nu som att sommaren är på väg mot sitt slut. Bara att acceptera även om det känns trist.... Jag njuter dock av allt som kan skördas i trädgården just nu, det lyser upp i hösttillvaron ;-)

  SvaraRadera
 17. Sist men inte minst! Vacker som en dag den där vallmon. Här är det ovanligt varm för årstiden, men för ett par nätter sedan var det snudd på frost så visst känns det.

  Hälsningar
  Ingela

  SvaraRadera
 18. Jo jag känner oxå hur hösten kryper på. Inte alls kul..redan. Ville att det skulle dra ut lite på den men vem får bestämma sånt.
  Ha det gott. //Knatten

  SvaraRadera
 19. så länge jag äter frukost ute, är det sommar :)

  SvaraRadera