fredag 16 juli 2010

Skriver bara ordet SEMESTER.......

Idag har jag haft min sista arbetsdag inför semestern - 4 långa sköna veckor hoppas jag det blir. Inget större planerat mer än vistelse vid "stugan vid havet" och segling, så är jag inte vid havet, så är jag på havet ;)

Första veckan kommer jag att vara i stugan, där jag kan gå ned i varv, njuta av vacker natur, sol, vind och hav.  Pyssla runt i mammas växthus, gå en strandpromenad och leta drivved och leka med kameran. En å annan blomma finns det att lukta på, när jag var vid stugan sist helg så blommade den röda vallmon. För många år sedan fick mamma en påse frö med en veckotidning. Hon strödde ut dem i sin rabatt och resultatet var vackra röda vallmo, som självsådde sig och blommade flera år i rad, tills någon vänlig själ en dag skulle hjälpa till och rensa rabatten och rensade bort allesammans ;)  (det var inte jag ;)

Jag (eller rättare sagt Johanna) har tagit frö av dem och i våras så strödde jag ut frö av de röda vallmon i mammas rabatt - fyllde på med lite fler fröer och färger som jag hoppas blommar när jag kommer dit. Men just röda vallmo förknippar jag med minnet av mamma i stugan - jag saknar henne.17 kommentarer:

 1. Jag hoppas du får underbara 4 veckor!

  Visst är det bra att man kan minnas en person med hjälp av blommor.

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Så gott du skriver, själv har jag precis mist min mamma. Det känns så obeskrivligt tomt, men jag minns också min mamma med blommor - alltid i sin närhet...och alltid frågor från henne om min trädgård...
  Kram
  Lena

  SvaraRadera
 3. Hoppas du får en härlig semester i stugan. Vad fint du beskriver minnet av blommorna och din mamma......

  Vallmo är vackert! Har vallmo lite varstans hos mig...
  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 4. Trevlig semester !!
  Tjing
  Monica

  SvaraRadera
 5. Så fint! Ha en jätteskön semester..../Helena

  SvaraRadera
 6. Jag minns att svärmos hade ringblommor i massor som gick i gula och oranga färger :-D. Jag saknar henne också, hon stod alltid lutandes mot bänken vid köksfönstret och tittade ut .

  SvaraRadera
 7. Ha en underbar semestertid!

  Du skriver så fint om din mamma och jag får en tår i ögonvrån när jag ser den underbara vallmobilden.

  Ha det semestergott,
  Charlotta

  SvaraRadera
 8. Undrar vem det var som rensade rabatten... Kanske samma person som "rensade" mitt land från något hon trodde var ogräs:)Tanken var ju bra iallafall:) Dem blommade fint nu iallafall:)
  Ha en skön semester nu! Kram

  SvaraRadera
 9. Hoppas du får fyra härliga veckor Lotta!
  Jag saknar också mamma (trots de snart tovl åren som gått) och minns henne också med blommor. Fast min mamma hade inga gröna fingar alls när det gällde trädgården. Vi hade nog en av de tristaste trädgårdar man kan tänka sig i mitt föräldrahem "ler" Men hon tyckte om blommor och försökte utan att lyckas. De blommorna hon älskade bevarar jag ömt i min trädgård och frågan är om jag inte planterat dem just för henne sskull (även om hon aldrig fick se det) Däremot hade hon fantastiska krukväxter!
  kram

  SvaraRadera
 10. Trevlig semester, och fin berättelse om vallmon och din mamma.

  SvaraRadera
 11. Härligt med semester, har haft en vecka och har 4 härliga kvar, sköööönt!

  SvaraRadera
 12. Din bild är som en hyllning till din mamma! Hoppas att hos ser den!/Anja

  SvaraRadera
 13. Vackert!
  Njut på semestern!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 14. Hejsan!
  Den fångade du vackert på bild och visst finns det alltid något man förknippar med sin mamma omkring sig. Hoppas du får en skön semester, och jag har mannen som hjälpare ifall det behövs några veckor framöver. Ha det gott vid och på havet, Karina.

  SvaraRadera
 15. Natti!
  Ja, semester - det kan jag också stava till, och skall ha i 4 veckor...
  Vacker vallmobild!
  Ha det!
  hälsn
  AnnA

  SvaraRadera
 16. Ha en skön semester och en väldigt fin beskrivning med vallmon och din mamma.Minns också människor genom blommor, det finsate jag ärvt av min mormor är en doftranka, den hoppas jag blir uråldrig!
  kram Sophia

  SvaraRadera