söndag 4 juli 2010

Hoppeli-hopp

Gummimattan mellan pontonen och båtskrovet är riktigt rolig,

en perfekt studsmatta :)


och så kan man hoppa i land  ;)
Fast jag hoppar inte på gummimattan - jag låg på den och lapade sol hela lördagen :)  Värmen har värm upp havet och det blev många härliga dopp! Fegisen Johanna badade inte - doppade endast tårna ;)

Väderrapporten varnade för åska natten till söndagen, så vi seglade hem på kvällen - jag gillar inte åskväder ute till havs - ett år när det var värmebölja och efterföljande åskväder, var vi ute på havet. Visserligen låg vi tryggt i hamn på Åstol men de som låg ute vid öarna, hade haft en mycket besvärlig natt med kraftiga vindar och skyfall - nix, när det åskar vill jag allt vara inomhus!

Jag har lagt till en ny kategori på min blogg - segling. Tänkte föra lite loggbok även här på bloggen när vi är/har varit ute på havet och det blir både bilder och text om och med vår nya båt. Vi har en loggbok i båten och den har följt oss och våra båtar (nr 1 "Fjutten" som var en Afrotide 25, nr 2 Destina = Maxi 95 och nr 3 Omega 42)  i många år - faktiskt ända sedan 1998! Himla roligt är det att läsa om våra strapatser och upplevelser genom åren - ALLT är väl dokumenterat - ett utdrag ur loggboken:  Lotta: "akta - ett grund!"   *dunk*    Maken: "ja, där var det ett grund....."  

14 kommentarer:

 1. Jag minns det där året med en den där otäcka natten, om det var den natten då det blåste, åskade och blixtrade så förbaskat. Kanske 6 år sedan? Vi som har sommarhus på Gullholmen tog emot många chockade seglare som legat i naturhamn, på morgonen därefter...
  Usch för åska i segelbåt.

  Härliga bilder på Trimaran och bohusklippor!

  SvaraRadera
 2. Jag har varit ute o seglat med min moster för ca 25 år sen. Det var en upplevelse det. Jag älskar iofs havet men klarar inte av gungning. Mådde inte såå bra. Men det var mysigt när vi var uppe på öar o vandrade.
  Ha fortsatt skönt i båten när ni åker igen. /Knatten

  SvaraRadera
 3. Ljuvliga bilder med hav, sommar och massor med frisk luft, men absolut inget roligt med åska och regn till havs.
  Segla är inte vår grej, men havet är oss välbekant och en stor källa till avkoppling.
  Må gott och njuta av sköna sommardagar på havet!
  Kram / Bea

  SvaraRadera
 4. Kan tänka mig att ni hade en härlig dag - det ser skönt ut och på havet svalkar det ju gott. Fina bilder LOtta och kul utdrag ur loggboken!

  Kram Karin

  SvaraRadera
 5. Wow, vilka bilder! Men det ser riktigt farligt ut!

  Ang pionen så vill jag tacka dig att du ville hjälpa till, men dess värre var det inte S.T.
  Min är fullständigt kritvit med tunna, blodröda ränder i kronbladskanten lite här och var./Anja

  SvaraRadera
 6. Livets goda ska njutas så.
  Dagbok el. loggbok är ett måste. Jag skriver varje kväll o gjort i många år-- väldigt bra när minnet sviker. Gott att förena nytta m nöje

  Kram Ninne

  SvaraRadera
 7. Jag har aldrig seglat - men efter att ha sett dina härliga bilder (och läst om äventyren) är jag ganska så sugen... Fast när det åskar vill jag helst vara hemma, och inomhus!
  Ha det bra
  Kram Helen
  (PS: Boende till bloggträffen har jag skrivit om hos mig, ifall det inte har löst sig för dig redan.)

  SvaraRadera
 8. Vad härligt det ser ut!! Det är underbart att vara på eller vid havet eller t.om. i havet såna här varma dagar. Ljuvliga bilder!
  Hoppas sommaren fortsätter så här...
  Kram NInni

  SvaraRadera
 9. Sert underbart ut, och härligt med loggbok1 Själv blir jag helst på land då övriga i familjen åker båt, jag blir lätt lite sjösjuk.
  Du skriver om åskaväder usch! Mina minnen från vår rund resa i Európa, vi tältade för 16 år sedan,en natt i sydtyskland, då kom åska och storm, jag minns att vi låg ut längs med golvet , och maken skrek bre ut dej håll fast, det är orkan! Det är bäst att vara inne håller fullständigt med.
  HA det gott i sommarvärmen kram Monica

  SvaraRadera
 10. Ser ut som en riktig svensk sommar//Britt

  SvaraRadera
 11. Härligt med hav och båtar, sista arbetsdagen är klar nu och sitter i köket och njuter av att ha 4 veckers semester. Njuter av att vara ledig.
  Kram Ulrika

  SvaraRadera
 12. Ser helt underbart med hav, sol och fin båt.......

  Ha det gott!
  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 13. Kul med både studsmatta och loggbok. Mindre kul att gå på grund antar jag...
  Ser verkligen mysigt ut på bilderna.Ha en skön tur på havet.

  SvaraRadera